Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bu Kez Mağdur Geyve'den
Perşembe, 01 Ocak 2009

Bu kez mağdur Geyve'den İsmail Özkaya... İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nden sahte plaka kullanarak kaçak geçen sürücüler gerçek araç sahiplerini zor durumda bırakıyor.

Geyve'de yaşayan İsmail Özkan'a da traktörü ile otoban gişelerinden kaçak geçtiği iddiasıyla 27,50YTL ceza makbuzu gönderildi. Posta dağıtıcısının eline tutuşturduğu ceza zarfını görünce ne yapacağını şaşırdığını ifade eden Özkan, şunları söyledi: "Ceza makbuzunda traktörümle otoyol gişelerinden kaçak geçişler yaptığım gerekçesiyle toplam 27.50 YTL ceza gözüküyordu. Traktörüm ile il dışına hiç çıkmadım. Traktörün otoyolda ne işi var. Bu cezayı hak etmedim. Gerekli itirazları yapacağım."

İstanbul dışında yaşayan ve üzerlerine kayıtlı traktör plakaları köprü geçişlerinde sahteciler tarafından kullanılan çiftçiler, adreslerine gönderilen cezalar nedeniyle büyük şaşkınlık yaşıyor. Boğaziçi ve Fatih Mehmet Köprüleri'nden günde 4 bine yakın araç kaçak geçiş yapıyor. Köprülerden ücret ödemeden geçmek isteyenler plakalarına gelin arabalarında olduğu gibi 'Mutluyuz' yazısı yapıştırarak, bagajdan uzanıp elle plakayı kapamak gibi çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bazı kişiler ise internet ortamından İstanbul dışındaki illerde bulunan traktörlerin plakasını tespit ederek sahte plaka hazırlıyor. Özellikle traktörlere ait plakaları sahte olarak bastıran kişiler köprülerden kaçak geçiş yaparken bu plakaları kullanıyor. Köprülerden kaçak geçenler Karayolları ile Emniyet arasında işbirliği olmadığı için yakalanamıyor. İstanbul'a hiç gitmemelerine rağmen köprüden traktörleriyle kaçak geçiş yaptıkları gerekçesiyle adreslerine ceza makbuzları gönderilen Anadolu'daki çiftçiler ise cezalar karşısında şok yaşıyor.

İzmir, Kütahya, Kocaeli'de bir çok çiftçi benzer olayla karşılaşırken Sakarya'da son 1 ay içinde 4 çiftçiye traktörleri ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ise otoyol gişelerinden kaçak geçtikleri gerekçesiyle ihbarname gönderildi. Nisan 2008'de noter satışı ile satın aldığı traktörüyle 5 Mart 2007'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde OGS'den kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle adresine ceza makbuzu gönderilen İbrahim Dertli, "Ben traktörümü 1 Nisan 2008'de aldım. Cezanın kesildiği tarih ise 5 Mart 2007. Bu iş nasıl oluyor anlamadım. Traktörün köprüden geçmesi yasak. Bu cezaları neye göre kesmişler anlamadım. İşimizi gücümüzü bıraktık hak etmediğimiz cezanın düzeltilmesi için uğraştık." dedi.

Karayolları 17'nci Bölge Müdürü Vekili Asım Öztürk, köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yapan araçların adres bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınarak plaka sahibine ihbarname gönderildiğini söyledi. Kaçak geçişlerde sahte plaka kullanımının mağdur kişinin itirazda bulunması üzerine ortaya çıktığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi: "Mağdur kişi bize başvurduğunda kamera kayıtlarını inceliyoruz. Normalde plaka traktöre ait ancak köprüden aynı sahte plaka ile geçen araç bir otomobil olabiliyor. Bu durumda mağdur olan kişi cezayı ödemiyor. Bu tür kaçak geçişleri önleyemiyoruz. Dünyanın her yerinde bu tür kaçak geçişler yaşanıyor. Dünyada ortalama kaçak kaçış oranı yüzde 2. Bizde ise bu oran 1,7 seviyelerinde."


Geyve Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2611 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.