Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sekiharman ve Akdoğan'da Damlama
Salı, 20 Ocak 2009

Projesi devam eden, çok yakında bitecek olan Sekiharman ve Akdoğan göletinden damla ve yağmurlama sistemleriyle sulama yapılacak. İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılında yapılan 7 sulama göleti ile yapımı süren 4 göletin sulama şebekeleri, damla sulama ve yağmurlama sistemine göre düzenlendi.

 

Damla ve yağmurlama sistemleri ile yılda 16 milyon metreküp su tasarrufu hedefleniyor. Salma sulama sisteminde 33 milyon metreküp su ile 20 bin 790 dekar alan sulanırken, damla ve yağmurlama sulama sisteminde aynı miktar su ile 63 bin 700 dekar alan sulanabiliyor. Ayrıca, 2005 yılı öncesi yapılan Adapazarı Salmanlı ve Söğütlü İmamlar Aslanlar sulama göletlerinin şebekeleri yenilenecek. Yağmurlama ve damla sulama için borulu kapalı sistem olarak yenilenecek sulama şebekesi ile sulama sahası iki katına çıkarılacak. Bugüne kadar 6 bin 500 dekar alanı sulayan bu iki gölet, artık 11 bin 300 dekar alanı sulayabilecek.

Bu arada, Sakarya'da tarım arazilerinin suya kavuşturulması amacıyla son 4 yılda göletler için 3 milyon 900 bin TL bütçe ayrıldı. Son 40 yılda yapılan gölet sayısı 4 iken, 2010'da tamamlanacaklarla birlikte bu sayı 15'e yükselecek. İşletmeye açılan Söğütlü Hasanfakı, Pamukova Hüseyinli göletleri yanında Geyve Sekiharman, Geyve Akdoğan, Taraklı Kayaboğazı, Ferizli Nalköy, Kaynarca Turnalı göletleri de son aşamaya geldi. Kamulaştırma aşamasında olan Serdivan Beşevler Meşeli, Söğütlü Kantar, Kaynarca Topçu ve Geyve Hisarlık göletlerinin ise 2010 yılında işletmeye açılması hedefleniyor. Tamamlanan ve yapımı süren göletlerle ilde sulanan tarım alanı toplam 125 bin 200 dekara ulaşacak."


Geyve Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2799 | E-posta

Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 21-01-2009 17:33
gölet
BURADAN SAKARYA İL ÖZEL İDARESİNE SESLENMEK İSTİYORUM BU GÖLETLERDEN HER TARAFA YAPIYORSUNUZDA DOĞANTEPE KÖYÜNE NEDEN SULAMAYLA İLGİLİ BİR YATIRIM YAPMIYORSUNUZ.İNSANLAR KAZANDIKLARI PARAYLA KENDİ İMKANLARIYLA ARTEZYEN VURDURARAK SULAMA YAPMAYA ÇALIŞILIYOR BEN BİR DOĞANTAPELİ OLARAK SULAMAYLA İLGİLİ YATIRIMLARIN BİZİM KÖYEDE YAPILMASINI RİCA EDİYORUM.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 21-01-2009 21:08
teşekkürler
bize bu yatırımları yaptığı için AkParti Geyve ilçe teşkilatına teşekkürler vede teşekkürler Murat Başkan...İnşallah GEyvemizde seninle güzelleşecek...
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Üye)
3. 24-03-2009 18:19
karacaörenköyü
karacaören köyü 6 mahlleden oluşuyor 
6 mahalleye eşit şekilde hizmet ulaşmamakta köye mahallelere kaldırım taşı gönderiliyor bunlar muhtarın istdiği oy alabileceği mahallelere döşeniyor bu mahalleler tertemiz çamuru yok ama diğer mahallelerde yürünmüyor bile 6 mahallenin 3 ünde yaşayan insanlar 1 sınıfda diğerleri 2 nci sınıfmı eşit şekilde hizmet götürülmesini rica ederim.bu hizmet götürülürken durmuşlar mahllesinin unutulmamasını aynı hizmetin bu mahalleyede yapılmasını rica ederim.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.