Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cumhurbaşkanı Gül Sakarya'da
Cumartesi, 31 Ocak 2009

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün ilimizi ziyaret ederek çeşitli inceleme, temas ve ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya geldi. Ziyaret nedeniyle Sakarya Valiliği çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Gazetecilerin kameraları ve fotoğraf makineleri, bomba uzman köpeği tarafından arandı. Valiliğe geldiğinde il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlar tarafından alkış ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Valilik makamına geçen Gül'e, Vali Hüseyin Atak da çini verdi. Burada konuşan Gül, "Hayatımın bir kısmını geçirdiğim Sakarya'ya Cumhurbaşkanı olarak gelmekten gurur duyuyorum. Bu vesile ile tüm Sakaryalı vatandaşlarıma sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sakarya, Türkiye'nin seçkin illerinden biridir. Sanayisi, tarımı ve hizmet sektörü ağırlığıyla kendisini her zaman hissettirmiştir" dedi.
Sakarya'nın çok çalışkan insanları olduğunu anlatan Gül, şöyle konuştu: "Ayrıca, Sakarya tüm Türk halkının gönlünde 1999 yılındaki maalesef çok büyük tabii afetle ayrı bir yer edinmiştir... Ama bugün Sakarya'nın tekrar imar edildiğini, yapıldığını, yepyeni bir Sakarya'nın ortaya çıktığını herkes görüyor. Ben de bunları gezdiğim yerlerde göreceğim. Sakarya'yı ziyaret etmekten, değişik yerleri görmekten, eski hatıralarımı canlandırmaktan mutluyum. Burada beraber çalıştığım birçok arkadaşım da var onlar da burada. Bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum ve kıvanç duyuyorum."

 

 

“Sorunları çözeceğiz”
Bir gazetecinin "Prefabrik okulların sorununu çözmek için yardımcı olur musunuz?" sorusuna Gül, "Buranın problemlerini göreceğiz ve çözüm üreteceğiz. Dediğiniz şey de bunların içinde olabilir" cevabını verdi.

Gül, şunları kaydetti:

"Bu ziyaretim burada bilgi almak ve incelemelerde bulunmak içindir. Buradaki son durumu öğrenmek içindir. Sorun ve sıkıntıların gereğini yapmaktır. Belki o söylediğiniz birçok meseleden bir tanesidir. Bunun gibi belki başka meseleler de vardır. O bakımdan bu ziyaret vesilesiyle Sayın Vali Bey, belediye başkanı milletvekilleri, ilin diğer yöneticileri, akşam bir araya geleceğim ilin ileri gelen işadamları, bu şehrin sahipleri diyebileceğim kişilerle bütün bunları konuşacağım, bütün bunları tartışacağım, bütün bunları not alacağım. Ondan sonra bunların gereği ne ise bunların hepsi yapılacaktır. Bunların hepsini takip edeceğiz" dedi.

Valilikte oturan herkesin pür dikkat dinlediği Cumhurbaşkanı Gül, "Unutmayın genel sekreterimiz de Sakaryalı" diye konuştu.

 

 

Gündemi değerlendirdi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres'in Davos'taki gerilimden sonra söylediği "Bunu kişisel ya da ulusal bir sorun olarak görmüyorum" açıklamasını olumlu bulduğunu söyledi.
Sakarya'da ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, bir gazeteci, "İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in Davos'ta söylediği "Bunu kişisel ya da ulusal bir sorun görmüyorum" açıklamasını hatırlattı. Gül de bunun üzerine şöyle konuştu:

"İyi bir şey tabii. Aslında dün akşam Sayın Başbakan’la görüşmeleri iyi bir şeydi. Sayın Başbakan da zaten basın toplantısında açıkça ne İsrail halkını ne de dünyadaki Musevileri kast etmedi. Sadece politikaları tenkit ettiğini söylemiştir. Tekrar söylemek isterim, Türkiye, bu bölgeye dostluk, huzur, güven ve istikrar taşımak isteyen bir ülke. Bunun için uğraşan her ülke ile işbirliği yapar."
Dolayısıyla Türkiye'nin bölgede problemleri çözme yönünde gayretleri olduğunu anlatan Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün arzumuz Filistinliler’in ve İsrailliler’in yan yana yaşayabileceği, ikisinin de bağımsız güvenli bir ülkede yaşayabileceği bir ortamın ortaya çıkmasıdır. Ümit ederim bu anlayış bölgede hakim olacaktır. Bu çerçeve içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Peres'in konuşmalarından memnunluk duydum."
Gelecek hafta Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Türkiye'ye gelmesiyle ilgili bir soruya da Gül, şöyle karşılık verdi: "Geçen hafta telefonla görüşmüştük. Davet etmiştik ve geleceğini söylemişti. Bunlar bazen teknik meseleler olur, başka programlar değişebilir. Ama şu an bilgiler öyle. Bazen bizim programımız oluyor, bazen onların. Niyetimiz bu yönde."

 

 

 

SAÜ’den Gül’e sürpriz

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nü de ziyaret etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinin ardından Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Gül'ün ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti. Gül, daha sonra Sakarya Üniversitesi Kampüsü’ne giderek Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman'ı ziyaret etti.
Rektörlüğe gelişinde bir Kırgız öğrenci Cumhurbaşkanı Gül'e bir buket çiçek verdi. Prof. Dr. Durman'ın makamında üniversite şeref defterini imzalayan Gül'e, üniversitenin endüstri mühendisliği bölümünün kuruluşundan itibaren 5 yıl süreyle görev yaptığı dönemde kendisine ait bazı belgelerden oluşan albüm hediye edildi.
Belgelerin arasında, Gül'ün öğrencilere verdiği notlardan izin kağıtlarına kadar farklı metinlerin bulunduğunu bildiren Rektör Durman, bu belgelerin orijinal olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül de üniversite kampüsünü görmek için gündüz geldiğini belirterek, Sakarya Üniversitesi'nin 50 binden fazla öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında yer aldığını kaydetti.
Üniversitede birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarını görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Gül, öğrencileri arasından milletvekilleri çıktığını da ifade etti. Kendisine sunulan belgeleri ''Acı, tatlı hatıralar var'' sözleriyle alan Gül, Rektör Durman'a teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Gül'e, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.
Gül, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda görev yapmış, 1991 yılında da ''Uluslararası Ekonomi'' dalında doçentlik unvanı almıştı.

 

 

Depremi unutmayın mesajı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yerleşim bölgesinde bulunan ve Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası tarafından yaptırılan 24 derslikli TES-İŞ Anadolu Lisesi’ni gezdi. Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı okul hakkında bilgi verirken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu da ziyarette hazır bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret eden Gül, belediyenin girişinde toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Gece-gündüz çalışarak ülkeyi daha ileri götürmek için çok çalışılması gerektiğini anlatan Gül, “Babalarımız nasıl çalışmış bize bu günleri hazırlamışlarsa biz de çok çalışarak çocuklarımıza iyi bir ülke ve gelecek hazırlamak için çok çalışmalı birbirimizi sevmeli ve saymalıyız. Türkiye’yi daha güçlü yapacağız. Burada bulunanlar, evinize selam ve muhabbetlerimi götürün” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Gül’e çini vazo ve Sakarya’yı anlatan bir kitap hediye etti. Duran’ın makamında bir açıklama yapan Gül, “Sakarya depremde ciddi acılar yaşadı. İleride sorumluluğumuzun büyük olmaması için deprem yarın olacakmış gibi hazırlık yapalım, tedbirimizi alalım.10 kuruş fazla olsun, geç olsun ama sağlam olsun”

Deprem sonrası Sakarya’yı yeniden inşa etmek için devletin birçok katkısı olduğunu anlatan Gül, “En büyük katkı Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nindir. O günlerden ders almış bir Sakarya gördüm. Alt ve üstyapısı ile modern bir Sakarya’yı meydana getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Sapanca Güral Otel’e hareket etti. Gül, burada işadamları ve Sakarya’nın önde gelen isimleri ile yemekte bir araya gelerek kentin sorunlarını tartışacak.


Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2991 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.