Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bağlarbaşı'nda 2 Ev Boşaltıldı
Pazar, 08 Şubat 2009

Bağlarbaşı'nda 2 ev boşaltıldı. D-650 karayolundaki duble yol çalışmaları sırasında yol kenarına inşa edilen istinat duvarı yıkıldı. Heyelan yüzünden 2 ev yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, D-650 kara yolunda süren bölünmüş yol çalışmaları sırasında Bağlarbaşı Köyü'nde yol kenarına inşa edilen yaklaşık 15 metre uzunluğundaki istinat duvarının bir bölümü akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı. Duvarın bazı bölümlerinde ise çökme meydana geldi. İstinat duvarına yakın yerde oturan köylüler panik içinde dışarı çıktı. Olayın ardından Geyve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler köye gelerek inceleme yaptı. Heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan 2 evde yaşayan köylüler evlerini güvenlik amacıyla boşaltarak komşularına yerleşti. Bu arada yol çalışmasını yapan firmaya bağlı ekipler, heyelanı önlemek amacıyla duvarın sağlam kalan yerlerine iş makineleriyle toprakla set çekti.

Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Nuri Yıldırım, 15 metre yüksekliğindeki istinat duvarının akşam saatlerinde 3 ayrı noktadan yıkıldığını belirtti. Heyelanın bazı evlerin 3-4 metre yakınına kadar geldiğini anlatan Yıldırım, "Bizim düşüncemiz istinat duvarının altı oyulunca zeminde yumuşama meydana geldi ve duvarın bazı bölümleri yıkıldı. Heyelan bazı evleri tehdit ediyor. İstinat duvarına yakın 17 hane bulunuyor. Köylü korku içinde. Evler her an aşağıya kayabilir."diye konuştu.

Heyelan yüzünden evini terketmek zorunda kalan Mehmet Gül, ise duvarın yıkıldığı sırada evde bulunduklarını söyledi. Duvarın büyük bir gürültüyle yıkıldığını ifade eden Gül, şöyle konuştu, "7 nüfuslu bir aileyiz. Evde oturuyorduk. Bir gürültü koptu ve dışarı çıktık. Hiç bir şey anlayamadık. Bir baktıkki evin önündeki istinat duvarı yıkılmış. Evimiz yıkılacak diye endişeleniyoruz. Bu geceyi başka bir yerde geçireceğiz."


Geyve Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3477 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.