Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sofuoğlu ve Greenpeace, Akıncılar'da
Çarşamba, 04 Mart 2009

Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Greenpeace üyeleri ve çok sayıda davetli 7 Mart Cumartesi günü Akıncılar köyünde yapılacak gösteriye destek olmak için katılacak.

 

"Biz köyümüzde taş ocağı istemiyoruz"
Akıncı Köyü Şelaleleri ve Vadilerinin Yaşatılması ve Korunması Derneği Başkanı Kamuran Tan, taş ocaklarının doğa harikası Akıncılar köyünü tahrip ettiğini söyledi.

İhlas Haber Ajansı'nı ziyaret ederek, Akıncılar köyünde taş ocağı çıkarılmaması için verdikleri mücadele hakkında bilgi veren Tan, Akıncılar köyünün doğa harikası bir yerleşim bölgesi olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan iki firmanın taş ocağı işletmeciliği için izin aldığını anlatan Tan, iki firmanın da aynı güzergahı kullandığını, ocak çalışmaları ve kamyonların kullandığı yol nedeniyle doğa harikası köyde büyük tahripler meydana geldiğini ileri sürdü.

Taş ocakları ruhsatının iptal edilmesi için Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını anlatan Tan, dava için atanan bilirkişilere köyün içme sularını tam göstermeyen bir harita verildiğini bildirdi. Bilirkişiler'in de bu haritaya göre taş ocağı için olumsuz görüş belirtmediğini anlatan Tan, şöyle konuştu: "Sadece taş ocağına köyün içme suyunun etkilenmemesi için önlem alınmasını ifade etti bilirkişiler. Ancak bilirkişilere verilen haritada bizim içme suyumuzun köyün tam içinden geçtiği belirtilmiyor. Bundan dolayı bilirkişiler yanıltıldı. Gerçek harita gösterilseydi, bilirkişilerin raporu bizim lehimize olabilirdi."

Kenan Sofuoğlu ve Greenpeace üyeleri katılıyor
7 Mart cumartesi günü köylülerin taşocakları nedeniyle bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini belirten Kamuran Tan, sözlerine şöyle devam etti: "7 Mart'taki eylemimize Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Greenpeace üyeleri ve çok sayıda davetli katılacak. Biz köyümüzde taş ocağı istemiyoruz."


Geyve Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2557 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 06-03-2009 21:21
RUHSAT ALINMIŞ GERİSİ BAHANE
Devlet ruhsatını vermiş onu o ruhsatı verirken karşı çıksaydınız.iş işten geçmiş siz şimdi protesto gösterisi için kendinizi yırtıyorsunuz.Ruhsatı alan firma bir dünya masraf etmiştir.çok istemiyorsanız sayın akıncı köyü sakinleri adamın yaptığı masrafı ve zararını karşılayın adamcağızda çekip gitsin.öyle kolaymı ruhsat çıktıktan sonra iptal olacak nerede görülmüş.
Yazar ali kemal (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.