Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Hızlı Tren Doğançay'dan Geçecek
Pazar, 08 Mart 2009

Hızlı tren Doğançay'dan geçecek. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nde, Sapanca ve Geyve arasındaki Doğançay'dan Söğütlüçeşme'ye uzanacak, mevcut hattın kuzeyinde yeni bir alternatif hat yapılacak. Yani hızlı tren hattı, şimdiki demiryolu hattından daha kuzeyde olacak ve Arifiye'ye uğramayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Eskişehir-İstanbul bölümünde ilk kazmanın gelecek hafta vurulması planlanıyor. TCDD, altyapı ve üstyapı inşaatlarının tamamlanmasının ardından, İstanbul-Eskişehir hızlı tren hattını da işletmeye açmayı hedefliyor.

Ankara-İstanbul arasında yoğun hızlı tren işletmeciliği yapılacağını dikkate alan TCDD, geometrisi olan ve yoğun yapılaşma nedeniyle hızlı tren hattı yapılamayan Köseköy-Haydarpaşa arasını rehabilite edecek. 36,2 kilometresi çift hat, 19,8 kilometresi ise 3 hat olarak yeniden inşa edilecek Köseköy-Gebze arasındaki konvansiyonel hatta, hızlı tren saatte 160 kilometre hıza ulaşabilecek.

Gebze-Haydarpaşa arasındaki 44 kilometrelik çift hat, Marmaray Projesi kapsamında tamamen sökülüp, metro standartlarında 3 hat olarak inşa edilecek.

Rehabilite edilmesine rağmen Ankara-İstanbul hızlı treninin Doğançay'dan sonra yavaşlayacağına dikkati çeken TCDD yetkilileri, Köseköy-Gebze hattına alternatif "Doğançay-Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Kuzey Geçişi" adını verdikleri yeni güzergah için 6 ay içinde proje ihalesine çıkılacağını belirtiyor.

Yapımı devam eden hızlı tren hattı ile Ankara-İstanbul arasının 3 saat 10 dakikada alınacağını ifade eden yetkililer, "Doğançay-Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Kuzey Geçişi" ile bu sürenin 2 saat 45 dakikaya indirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Doğançay'dan başlayacak yeni koridorun Söğütlüçeşme'de Marmaray'a bağlanması ve hattın altyapı geometrisinin saatte 450 kilometre hıza uygun olarak yapılması hedefleniyor.


Geyve Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3299 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 08-03-2009 19:00
güzel olur
Yazar emre (Misafir)
2. 08-03-2009 20:06
peki doğancaydan gececek ama geyveden hızlı tren gecicekmi sarigazi köyü eşme den parla tepesine tünel yapılıp devlet hastanesi arkasından geyveden gececek diye duydum acaba bu doğrumu bilgilendirilseniz çok sevinirim umarım hızlı tren geyveden geçer
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
3. 10-03-2009 00:13
HELAL OLSUN BU İKTİDARA HEM ÇİFT YOL YAPIYORLAR HEMDE HIZLI TREN MEMLEKETİMİZE NELER KAZANDIRIYORLAR ..KISKANANLAR ÇATLASIN...DURMAK YOK YOLA DEVAM ..HERŞEY TÜRKİYE İÇİN
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
4. 11-03-2009 10:53
arkadaşım tamam bağzı şeyler yapılıyor hakkını yememek lazım fakat sen git birde çiftçi ve esnafın haline bak esnafın 500tl lik senetleri protesto oluyor siz hala göz boyamayla ugraşın
Yazar bittik (Misafir)
5. 11-03-2009 11:54
Geyveliler trene mi bakacak?
Yollar medeniyettir, insanlara yepyeni bakış açısı kazandırır, bir canlılık getirir. Tabi o yöre halkının bu yollardan ne kadar yararlandığı, yörenin ticari hayatına kazandırdıklarına bağlı. Hızlı tren, Geyve'de duracaksa Geyve için tarihi bir kazanım olur. Eğer, Geyveliler sadece trene bakacaksa bundan ne Geyve'ye ne de yöre halkına bir kazanımı olmaz. Olan sadece yeterince daralan tarım arazilerine olur.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.