Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kültür depremi
Cumartesi, 14 Mart 2009

İnsanoğlunun sağlıklı bir ömür sürdürebilmesi için maddi ve manevi şartların uygun olması pek tabiidir.

Temiz hava, su ve gıdalar canlıların yaşaması için asgari bir şarttır. İnsan eliyle yapılan tahribatlar, hem insanın kendi geleceğine hem de korunması kendisine görev olarak tevdi edilmiş, bitki ve hayvanların yok olmasına sebep olmaktadır.

Bu anlattıklarımız hayatın maddi yanı ile ilgili arızalarıdır. Bir de bozulmanın manevi tarafı vardır.

Köklerinden koparılmış milletler çok kısa sürede bu vasfını yitirmekle kalmamış, ahlaki ve moral çöküntüye maruz kalmıştır.

Maddi hastalıklar çöküş aşamasında tespit edildiği halde, manevi hastalıklar çöküş aşamasında bile net olarak fark edilememiştir.

Fark edildiği anda eğer iş işten geçmemişse o milletin aydın kuşakları tarafından müdahale edilerek hastalık durdurulmuş, milletin öz değerleri yeniden hakim duruma getirilmiştir.

Bizim milletimizi ayakta tutan İslam'dan gelen inanç ve İslam'ı besleyen temiz iman, tarihinin derinliklerinden günümüze taşıdığımız kültürel değerlerimizdir. Biz bu değerler sayesinde insan sevgisini, yurt sevgisini öğrendik. Bağımsız ve özgür bir millet olarak yaşamayı da yine bu değerlerimizden öğrendik.

Niğbolu'da Çaldıran'da Çanakkale ve Milli Mücadele'de hep bu hasletler sayesinde zafer kazandık. Millet malını korumayı, haram ve helali, zayıfı ve mazlumu korumayı, yapılan iyiliği farkettirmemeyi bize öğreten İslam'ın yüksek ahlakı ve atalarımızın yüksek seciyesidir.

Mazide davranış biçimimizi oluşturan, İslam imanının ve Türk seciyesinin korunakları olan, en önemlisi de kültür taşıyıcısı olan tarikatlar ve cemaatlar ne yazıkki misyon kaybederek, devletin altını oyan kurumlar halini almıştır.

Devlet kurucularına ilham kaynağı olan tarikatlar ve cemaatlar günümüz Türkiye'sinde siyaseti ve ticareti ele geçirmiş, dış güçler tarafından istismar edilerek, adeta devleti yıkma görevi yapar hale getirilmiştir.

Bu cemaat ve tarikatlar bir kısmı için, çıkar, öncelik arz etmektedir. Devlete ve devletin en önemli kurumları olan ordumuz ve eğitimimiz tehdit altındadır.

Milletimizi ve devletimizi kurtarmanın ve yaşatmanın tek şartı İslam'ın özüne ve imanına bağlı, Türk Milleti'ne mensup olmakla övünç duyan, günlük siyasetin dışında kalmayı başarabilen, yeni kuşaklar yetiştirebilmektir.

Milletimize ait ne varsa ihya edilmeli, yabancı unsurlar imha edilmelidir. Türk'ün hamurunda hangi maya varsa açığa çıkarılmalıdır.


Hasan Dalgıç hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2776 | E-posta

Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 30-04-2009 18:56
cemaatler
Cemaatlerin derdi artık din olmaktan çıkmış, ticaret, siyasetolmuş. Toplumu bir sürü haline getirerek. pazarlık güçlerini artırmak için bir araç olarak görüyorlar.
Yazar doğan doğan (Misafir)
2. 23-08-2009 13:22
cemaatler
hasan abi ağzına sağlık
Yazar alp eren (Misafir)
3. 22-01-2011 21:56
cemaatler
her partinin içinde farklı cemaatlerden insanlar var. o , şu,bu tarikat-cemaat lideri komple şunu destekleyin iktidar edin demez-dememelidir.çünkü onların çok önemli işleri var. 
ancak siyasi oy avcıları seçimde bunlar arkamızda diye güç almak istemektedirler. buda çok yakışıksız oluyor. 
Derdi din olan cemaatler hiç yok mu? elbet var .1 tane varsa onu ayırmak gerekmez mi ?..uluorta tüm cemaatleri karalamak yakışıksız olur.yazının başı doğru ama sonunda sıkıntı var. 
yazarlarımızdan ricamız yazdıklarını 1-2-3 kez okusunlar ve şöyle desinler okuyucu bunu nasıl anlar ben ne demek istiyorum. mesajımı bir Allah dostunun sözü ile bitirmek istiyorum. 
"Allahın derdi ile dertlenenlerin Allah derdini satın alır, 
Allahın derdi ile dertlenmeyenleri Allah (CC) yeni dertler verir." 
Allah herkese basiretler versin ve Allah CC daima doğruların yar ve yardımcısı olsun (amin)
Yazar sadi karakaya (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.