Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Geyve'de 3.500 Kişi Oy Kullanamayabilir
Salı, 17 Mart 2009

Geyve'de 3 Bin 500 Kişi Oy Kullanamayabilir. Yüksek Seçim Kurulu'nun 10 Mart tarihinde duyurduğu "Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmayanlar oy kullanamayacaklar" şeklindeki kararının ardından Geyve'de tahmini olarak 3 bin 500 kişi oy kullanamayacağı  ortaya çıktı.

Oy kullanamayacaklar
Geyveliler, 12 gün sonra yapılacak yerel seçimlerde, önümüzdeki 5 sene kendisini yönetecek adayları belirlemek üzere sandık başına gidecek. Ama bazıları hariç. Nüfus cüzdanlarında T.C. Kimlik Numarası bulunmayan adaylar oy kullanamayacak. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu 10 Mart 2009 tarihinde duyurduğu, "Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan belgeye dayanılarak oy kullandırılamaz" kararında, bu şekildeki vatandaşların oy kullanamayacağına hükmetti.

Yüzde 10'lar seviyesinde
Tüm uyarılara rağmen yeni nüfus cüzdanı almaya gelmeyen vatandaşların oranının yüzde 10'lar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Yani vatandaşların yüzde 90'ı, üzerlerinde kimlik numarası olan yeni kimlik belgeleri aldılar, fakat geri kalanların halen nüfus belgeleri değiştirmedikleri tahmin ediliyor. Geyve'de 33 bin 74 seçmen olduğu düşünüldüğünde, bu da yaklaşık 3 bin 500 seçmenin oy kullanamayacağı anlamına geliyor.

Nüfus dairelerinden fazla mesai
Öte yandan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, İllere gönderdiği "seçim gününe kadar hafta sonları da hizmet verilecek" genelgesi Sakarya'ya da ulaştı. Hafta başında tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerine ulaştırılan genelge uyarınca, 29 Mart tarihine kadar hafta sonları dahil Nüfus Müdürlükleri açık olacak. Kimlik belgelerini değiştirmek isteyen vatandaşlara, T.C.Kimlik Numaraları yazılı olan yeni belgeleri verilecek.

YSK ne demişti?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 10 Mart 2009 tarihinde duyurduğu kararında özet olarak şunları bildirmişti: "29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi seçmenin kimliğini tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmi nitelikteki belgelerden birisinin sandık kurulu başkanlarına verilmesi suretiyle oy kullanılabilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan belgeye dayanılarak oy kullandırılamaz. Bunun dışında, seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan ve üzerine elle veya etiket şeklinde yazılan belgeler ile oy kullanmalarının mümkün olmadığına karar verilmesi gerekmiştir."


GEYVE 2009 SEÇİM hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2079 | E-posta

Yorumlar (7)
RSS Yorumlar
1. 17-03-2009 17:08
ak parti ye bir darbedir bu
ak parti yi sandıkta yenemeyen şer odakları masa başı oyunlarla ak partiyi devirme peşindeler.diyeceksinizki neye.işte öle.çünkü bu millet chp yi biliyor.bugün chp %20 lerde.onlarda bir avuç 68 kuşağı ve ergenekoncular.türkiye de ve geyve de bazı gençlerimizin beynini yıkadılar bunlar.yaşlı insanlarımız ve köyde yaşayanlar chp nin girdiği yeri kuruttuğunu bilir.o yaşlılarımızın çoğunun kimlik no su yok.bu oyunu bozalım.tüm AK PARTİ lilere çağrıda bulunuyorum.hemen yaşlılılarımızın kimlik nosuna bakıp olmayanları yaptıralım.rehavete kapılmaylım.1 oy 1 oydur.ziyan olcak her oy ak parti ye sıkılmış bir kurşundur.bunun vebali vardır.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 17-03-2009 22:41
ak parti ye bir darbedir bu
jumong yine sen çıktın piyasaya saçma saçma konuşma okadar tc kimlik nosu olmayan insanın hepsi akpyemi oy verecek sanki paraylamı çalışıon milleti gaza getirmeyemi çalışıon anlamadım yeter artık senin yaptıkların bu nedir böle yha aiptir böle şeyler yazık günah acıyorum sana sanki oy kullanmayanların hepsi akpli tc kimlik noları olmayan hepsi akpli sanki nedir bu böle valla gülüyorum sana çok saçma saçma basit hareketlerin var kendinin küçük düşürmekten başka yaptığın hiç bişi yok
Yazar misafir (Misafir)
3. 18-03-2009 00:51
oy kullanamayacaklar
yaşlılar akp ye oy veriyor derken komik oluyorsunuz o yaşlı dediğiniz insanlar halk parti ve demokrat parti bilirler halk parti bir gelenektir herşeyden önce benim dedemdir bizim örneğimiz biz çocuktuk halk parti derdi şimdi bizler büyüdük çocuklarımız oldu gençlerin beynini yıkayan biri varsa oda sizsiniz çünkü sonradan çıkan sizsiniz bir beyin yıkama varsa onu en iyi siz bilirsiniz birde Allah razı olsun o dedelerimizden bizi öyle yetiştirdilerki kimsenin sadakasına bu vatanı oyumuzu namusumuzu şerefimizi satmamamız gerektiğini biliyoruz
Yazar yeni nesil (Misafir)
4. 18-03-2009 01:32
oy kullanamayacaklar
ak partililer iyice şaşırdı nerden oy koparcaklarını iyice korkmaya başladılar bu ne böle yaws :grin :grin :grin :grin
Yazar chpli gençler (Misafir)
5. 18-03-2009 09:16
Jumong
lütfen Güldürmeyin kendinize.... 
Geyveli Geyvelilik böyle bir şey olamaz ya....  
Oy vermek bir demokratik haktır ve her vatandaşında görevidir. 
Bunu Partilerin hegemonyasına çekmek akıl karı bir iş değildir.. 
Çünkü TC. numarasına bu zamana kadar almayanlar sizin benim anne bacı ve babalarımız dır.. 
Önemli olan onlara yardımcı olarak bu süreyide hayırlısı ile tamamlamaktır..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
6. 18-03-2009 14:59
yeni nesilmiş
bizim yaşlılarımızdan dinlediklerimiz şöyledir.halk partisi döneminde köylerde çoğu zaman ekmek bulamazdık.vergi memurları gelmeden önce buğdaylarımızı toprağa gömüp saklardık.mısır,arpa ekmeği yerdik.vergisini veremeyenleri zorla yol çalışmalarına götürürlerdi.ayağında çarığı olan şanslıydı.ankara lastikleri bir hayaldi bizim için.kasabada ise ekmek karneyle veriliyodu.ölülerimizi kefenliycek kefen bezi bile yoktu.yokluk,kıtlık vardı.ALLAH chp iktidarınuı bir daha bu millete göstermesin DERLERDİ.galiba sizin yaşlılarınızın tuzu kuruydu yokluk çekmemişler demekki.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
7. 21-03-2009 02:29
eheh
Bu jumong murat kaya olmasın=)
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.