Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
18 Mart Anma Günü Mesajları
Çarşamba, 18 Mart 2009

Bu gün çeşitli etkinliklerle kutlanan 18 mart Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma günü dolayısıyla Geyve belediye başkan adayları ve ilçemizdeki siyasi partiler mesaj yayınladılar.

Belediye Başkan adaylarının mesajları şöyle:

"Bir avuç denebilecek iman gücünün tüm dünyaya karşı verdiği varoluş yokoluş mücadelesinin günü olan, mezara konulmak istenen Türklüğün yeniden diriliş günü olan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü tüm hemşehrilerimize kutlu olsun. Bu vesileyle bu güzellikleri bize bahşeden tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, hepsine yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

VECİHİ TEKİN (DP Geyve Belediye Başkan Adayı)


Siyasi partilerin mesajları;

“Çanakkale zaferimizin 94. yıldönümünü kutlarken, Çanakkale zaferinin milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük delili olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çanakkale tarihin akışını değiştiren bir destandır. Çanakkale, silah gücünün iman gücü karşısında diz çöktüğü bir şeref sayfasıdır.
Milletimiz bundan 94 yıl önce vatan sevgisi konusundaki fedakarlığını ve bağımsızlık konusundaki kararlılığını Çanakkale de 252.000 Şehit vererek ortaya koymuştur. Sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist devletler, milletimizin sahip olduğu inanç karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan milli ve manevi değerlere sahip çıktığımız sürece hiçbir güç milletimizin bağımsızlık konusundaki iradesini kuramayacaktır. Binlerce genç lise yerine şehitlik payesi almayı tercih etmiştir. Çanakkale alınması gereken en büyük ders bu vatanın ecdadımızdan bize kalmış bir miras değil, canları pahasına mübarek vatanımızı bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir.
18 Mart Çanakkale zaferinin 94.yılı vesilesiyle başta 252.00 şehidimiz olmak üzere bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
SAADET PARTİSİ GEYVE İLÇE BAŞKANLIĞI

Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu'ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır.
Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.
Türk Milleti, AKP Hükümetinin görevde olduğu 6,5 yıl boyunca içerde ve dışarıda tam anlamıyla sıkışmış ve nefes alamaz hale getirilmiştir. Aziz milletimizin üzerinde toplanan kara bulutlar, tahribatı çok ağır olacak bir fırtınanın habercisidir. Dün Türk'ün karşısında ittifak yapanlarla, bugün milletimizi çıkmaz bir sokağa sürüklemeye çalışanlar arasındaki savaş, değişik bir boyut kazanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinden gelen kendine güveni, başarıları artık dış politika alanında da göstermelidir. Adalar denizinden Çin Seddi'ne kadar Türk'ün yaşadığı her coğrafyada ve ezanların okunduğu her diyarda güçlü, azimli ve lider bir ülke olmak zorundadır.
Çanakkale destanının üzerinden 94 yıl geçmiştir. Milli iradenin yeniden teşekkül etmesi ve milli bağlarının güçlenmesinin yolu hiç şüphesiz ki; Çanakkale ruhuyla mümkün olacaktır.
Bedeli şehit kanları ile ödenmiş olan bu topraklar üzerinde, bugün de hesabı olan hain odaklar vardır. Bilinmelidir ki, her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, Anadolu’yu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunları da yeri ve zamanı geldiğinde kutsal görevden kaçınmayacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 94.yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Savaşları'nın ölümsüz kahramanları, Ezineli Yahya Çavuşların, Yozgatlı Mıstıkların, Tarık Binbaşıların, Seyit Çavuşların, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal'in ve ismini sayamadığımız binlerce isimsiz Mehmetçiğin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı binlerce fatiha ile birlikte yolluyoruz.
ÜLKÜ OCAKLARI 

EĞİTİM ve KÜLTÜR DERGİSİ
GEYVE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ

 


GEYVE 2009 SEÇİM hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2013 | E-posta

Yorumlar (7)
RSS Yorumlar
1. 19-03-2009 00:31
Savaşlar
evet çanakkale ve kurtuluş savaşlarında kaybetmedik ama şimdi savaşlar ekonomik olarak devam ediyor malesef ekonemik savaşta kaybediyoruz. Satılmayan ne kaldı..Geleceğe ne bırakıyoruz..içi boş bir ülke..Gelecekten ne bekliyorsunuz..Ne verdiniz demeyeceklermi İÇİ boş bir Gençlik..YARIN bu günden kötü FİLİSTİN den DERS alması gereken bir ÜLKE durumundayız..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 19-03-2009 13:42
Savaşlar
Ben çanakkale şehitlerimizi anıyor ve allahtan rahmet diliyorum.İyiki şu anki durumu görmüyorlar biz ne için kimin için kurtardık kimler için kanlarımızı döktük diye acaba neler düşünürlerdi cevapları da bizlerde ne için kimler için döküldü bu kanlar??Şu anda o dökülen kanlara sahip çıkabildikmi??Bir karış toprağımızı iyi koruyabildikmi? Türkiye için kanları dökülen çanakkalede ve şuanda halen şehit olan evlatlarımıza saygı gösterelim.....
Yazar krizantem (Misafir)
3. 19-03-2009 13:45
Savaşlar
Tüm halkımızın 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferinin 94. yıldönümünü kutluyorum.Hiç bir zaman onutmayacağız,Allah birdaha Türk Milletine Kurtuluş savaşı yaşatmasın.(1915 yılında askere gönüllü giden tıbbiyeliler geri dönmemiştir ve 1921 yında mezun olması gereken tıbbiyeliler şehit oldukları için okul 1921 yılında mezun vermemiştir.) 
Bu kısa not bu ülke topraklarının nasıl kazanıldığını 250 bın kişinin nasıl şehid olduğunu,hangi şartlarda savaşıldığını hiç kimse onutmamalıdır. 
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet pahidar kalacaktır.
Yazar Turan ARAL (Misafir)
4. 19-03-2009 13:46
çanakkale ruhu
çanakkale de, istiklal savaşımızda bu yüce türk milleti ateşle imtihan edildi.ulu önder atatürk tam bağımsız,kapütülasyonlardan kurtulmuş bir türkiye bıraktı bize.ama ondan sonra halk parti iktidarları bu millete kan kusturdu.ekmeği karneyle verdiler.mazot,tüp,yağ,şeker karneyle verildi.açlıktan ölenler oldu afrika ülkelerindeki gibi.yakınımıza gelirsek dsp-mhp-anap döneminde bu ülke ımf ye teslim edildi.bankalardan 50 milyar dolar hortumlandı irticayla mücadele adı altında.ülke darbecilere,çetelere,medya patronlarına peşkeş çekildi.ülkemizin gururu beşparalık edildi.rantiyeye döndü ülke.enflasyon %90 lara faizler %70 lere çıktı.paramız pul oldu.ateşle tekrar imtihan edildiğimiz bu kara günlerde türk milletinin bağrından bir KAHRAMAN çıktı.soygunculara,darbecilere kan kusturdu.bizi ulu önder atatürk ün hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine çıkardı.o büyük türk kahramanı saygı değer insan davos fatihi R.TAYYİP ERDOĞAN dır.ALLAH IN bereketiyle yürüt bizi.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
5. 19-03-2009 13:49
çanakkale ruhu
evet görüyoruz ki bu topraklarda kanlarıyla canlarıyla savaşan atlarımızın yadigar topraklarını. bugun malesef akp iktidarı tek tek parsel parsel yabancılara peşkeş cekiyor. yazık yazık cok yazık.....
Yazar hüseyin (Misafir)
6. 19-03-2009 16:02
jumong
Bu arkadaş çok bilinlerden anlaşılan ata sözlerine riayet lütfen "ÇOK BİLEN HİÇ BİLMİYEN DEMEKTİR" Geyvenin sayfalarını gezerken hep bu arkadaşa rastlıyorum hiçte yapıcı yorum yapmıyor dışarıda ikamet eden bir geyveli olarak bu arkadaşın yorumlarından utanıyorum.NE GEREĞİ VAR ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNDE SİYASET YAPMANIN BU KADAR BÜYÜK SİYASETÇİ İSEN MEYDANLARA LÜTFEN AMA NERDE SENDE O YÜREK SÜREKLİ GİZLENİYORSUN.
Yazar lazım değil (Misafir)
7. 20-03-2009 07:24
jumong
açıklama yapan herkesi tebrik ediyorum fakat ülkü ocaklarını ayrıca tebrik ediyorum anlamlı bir açıklama...
Yazar dündar (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.