Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başbuğ'dan Açılım Mesajı
Çarşamba, 26 Ağustos 2009

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Kürt açılımıyla ilgili hararetli tartışmaların sürdüğü bugünlerde TSK'nın tavrını açıkça ortaya koydu.

Zafer Haftası açıklamasında "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir." dedi. Böylece Başbuğ, MGK'da alınan kararlar üzerinden TSK'yı sert eleştirilen yönelten muhalefete yanıt vermiş oldu.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Zafer Haftası Mesajı'nda dikkat çeken ayrıntılar:

- Anayasa'nın değiştirilmesi teklif bile edilemez olan 3'üncü maddesinde ifade edildiği gibi "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir." Türk Silahlı Kuvvetleri, ATATÜRK tarafından bizlere emanet edilen ve Anayasa'nın 3'üncü maddesinde de belirtildiği şekilde; Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus-devlet ve üniter-devlet yapısının korunmasında taraftır ve taraf olmaya da devam edecektir.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEKTİR

- Ülkelerin ve milletlerin bütünlüğünün korunmasının bir bedeli vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri; bu bedelde kendisine düşen tarihi görev ve sorumlulukların bilinci içerisindedir.

- Bugüne kadar bölücü terör örgütü ile mücadelesinde 5003 evladını şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, Anayasa ve yasalar çerçevesinde, bölücü terör örgütüne karşı bugüne kadar dünyada eşine hiç rastlanmayan bir başarı ve özveriyle yürüttüğü mücadeleye bundan sonra da artan bir kararlılıkla devam edecektir.

Başbuğ'un mesajında TSK'nın düşüncesi ve duruşunun bir kez daha ifade edilmesinde yarar görüldüğü vurgulandı. İşte sıralanan maddeler:

Türk Silahlı Kuvvetleri;

- Ulus-devlet ve üniter-devlet yapısına hiçbir gerekçeyle zarar verilmesini kabul edemez.

- Kültürel farklılıklara saygılıdır. Ancak kültürel farklılıkların siyasallaştırılmasını, başka bir ifadeyle siyasal temsil aracı olmasını, toplumsal siyasal kimlik unsuru haline getirilmesini, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası içinde mümkün göremez.

- Terör örgütü ve destekleyicileriyle ilişki kurulmasına yol açabilecek hiçbir faaliyet içinde bulunamaz.

- Demokrasinin sunduğu fırsat alanlarını kullananların, bireylerin en temel hakkı olan yaşam hakkını hedef alan terör faaliyetlerini hiçbir nedenle hoş görmelerini kabul edemez.

- Usul ve yöntem esası belirler, noktasından hareketle takip edilecek usul ve yöntemlerde özenli olunmasının gereğine inanır.

- Her konuyu tartışabilme özgürlüğünün, devletin varlığını riske sokacak, ülkeyi kutuplaşmaya, ayrışmaya ve çatışma ortamına sokacak konuları içermemesi gerektiğine inanır.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2571 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 26-08-2009 23:20
ordumuz
atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra ilk yaptığı şeylerden biri askerleri siyasetten çekmek olmuştur.çünkü bunu en iyi kendisi biliyordu.balkan hezimetini kendiside yaşamıştı.paşalar siyasi hiziplere bulaştığı için bir avuç bulgar ve yunan ordusu önünde koca osmanlı ordusu rezil duruma düşmüştü.savaşı izleyen bir ingiliz gazeteci ülkesinde şöyle yazıyordu.:osmanlı ordusunun kumandanları bir kaz sürüsünü idare edecek yetenekte değildi.bunu iyi bilen atatürk askerlere ya siyaset ya da görev demişti.ondan sonra ise askerler özellikle chp nin kışkırtmasıyla siyaeste kaç kere müdahele ettiler.noldu türkiye kaybetti.ispanya da,yunanistan da,portekizde darbeci genareller hapislerde çürürken bizde ise marmariste villalarda oturup resim çiziyorlar.27 nisan da da müdahele ettiler noldu.ak parti oy patlaması yaptı.askerleri sivil mahkemelerde yargılanmasına bile karşı çıkıyorlar.artık türkiye eski türkiye değil.KAST SİSTEMİ SONA ERMİŞTİR.hukuk önünde herkes eşittir.herkes yaptığının hesabını bu millete verecektir.ben düşmanlarımıza korku salan alpaslanın,fatihin,yavuzun ordusu gibi bir ordu istiyorum.namlusunu kendi halkına çeviren bir ordu istemiyorum.
Yazar halil (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.