Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başbakan'dan "Ulusa Sesleniş"
Cuma, 28 Ağustos 2009

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Ulusa Sesleniş" konuşmasını yaptı. Erdoğan'ın konuşmasında terör ve demokratik açılım mesajları ön plana çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim demokratik açılımdan muradımız bütün karanlıklarından arınmış, bütün ağırlıklarını üstünden atmış aydınlık bir Türkiye'dir" derken, "üniter yapı" ile ilgili tartışmalara da "Anayasamızın belirlediği ölçüler ortadadır Türkiye'yi bölmeye, bütünlüğümüzü bozmaya, üniter devlet yapımızı ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir niyet ve girişime asla ve asla izin vermeyiz." diye nokta koydu.

Televizyonlarda yayınlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasına vatandaşların ramazan ayını kutlayarak başlayan Erdoğan, ardından Zafer Haftasını da kutladı. Erdoğan, "87 yıl önce kazanılan Büyük Zafer tarihi bir dönüm noktasıdır" vurgulamasıyla 30 Ağustos'un anlam ve önemine işaret ederek, Türkiye'nin son yedi yıllık dönemine dikkat çekti. Söz konusu dönemi "büyük değişim dönemi" olarak niteleyen Erdoğan, "çok değerli bu atılım yıllarının en büyük kazancının Türk Milletinin huzuru ve Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı olduğunu" ifade etti.

"Türkiye'nin sahip olduğu her güzelliğin, etle tırnak gibi birbirinden ayrılamaz olan Türk milletine ait olduğuna" vurgu yapan Erdoğan, "Biz asırlar boyunca o millet olma şuuruyla var olduk, var kaldık. Birbirimize inanarak, birbirimize dayanarak, omuz omuza vererek, aynı siperlerde aynı hilal uğruna can vererek millet olduk." diye sürdürdüğü seslenişinde, dikkatleri, "terör sorunu ve demokratik açılım çalışmaları"na çekti.

Erdoğan'ın, Ulusa Sesleniş konuşmasında ön plana çıkan "terör" ve "demokratik açılım" ağırlıklı mesajları özetle şöyle:

* Şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor: Bizim bu açılımdan muradımız, bu ülkede yaşayan herkesin ama herkesin kendini özgürce ifade edebileceği demokratik ortamı tesis edebilmektir.

* Biz demokratik bir açılım gerçekleştirelim derken sadece doğu demiyoruz, sadece batı demiyoruz, sadece kuzey veya güney demiyoruz, bu ülkeyi topyekun ele alıyor, nerede bir insani sıkıntı varsa devlet orada olsun o sıkıntıyı gidersin diyoruz.

* Biz milletimize efendi olmaya değil, milletimizin hizmetkarı olmaya geldik. bizim demokratik açılımdan kastımız, bu genişlik ve bu bütünlük içindedir.

* En ağır şartlarda, binlerce şehit vermek pahasına yürütülen bu zorlu mücadelede güvenlik güçlerimiz üstüne düşeni yapmaktadır. Ancak yıllardır söylene geldiği üzere bu mesele sadece askeri tedbirlerle çözülebilecek bir mesele değildir.

* Geleceğimizi karartmak, umutlarımızı köreltmek isteyenlerin de bir ucundan körükledikleri bu fitne ateşini milletçe, el birliğiyle söndürmeliyiz. Nesiller boyudur kanayan bu yarayı artık iyileştirmeliyiz.

* Bunun için fert fert, insan insan, ev ev bu meseleyi yeniden düşünmeli, tarih boyunca olduğu gibi bu badirenin üstüne kararlı bir millet gibi gitmeyi bilmeliyiz.

* Sorumluluğunu hakkıyla taşımayan, her şeyi güvenlik güçlerine havale eden yönetim anlayışları, yaşanan siyasi ve ekonomik krizler, demokrasinin zaafa uğratılması gibi nedenlerle bu aklıselim noktasına bir türlü gelinememiştir.

* Bugün geldiğimiz nokta, bu tarihi aklıselim noktası, devletimizin ve milletimizin ortak iradesinin ve beklentilerinin bir neticesidir.

* Bu silkiniş, asırlar boyunca bir ve beraber yaşamış olan milletimizin yeniden tarihe yön verecek bir haşmet ve azamete ulaşmak üzere birbirine kenetlenmesi, milli birlik-bütünlük projesini, sürecini hayata geçirmesidir.

* Kim bu kardeşlik projesinden bir ihanet planı çıkarmaya çalışıyorsa Türkiye'ye büyük kötülük ediyor.

* Türkiye'nin menfaatlerine halel getirecek en küçük bir adımı bile asla ve asla atmayız.

* Bu açılım, demokratik bir açılımdır, bu açılım, sevgi ve kardeşlik açılımıdır. bu açılım, ortak bir duyguda buluşma açılımıdır. Bu açılım, ortak aklın tecellisidir.

* Bizim kimseye, 'her şeyi biz yapalım', 'kuralı biz koyalım', 'çerçeveyi biz çizelim' gibi bir dayatmamız yok. Çünkü biz Türkiye'nin tamamı değiliz.

* Burada siyasi istismar yapılmaz, burada siyasirant hesabına girilmez. Herkesi çözümün bir parçası olmaya çağırıyoruz.

* Milletimiz bu meselenin de üstesinden gelebilecek hakkaniyete ve demokratik olgunluğa fazlasıyla sahiptir;inşallah önümüzdeki süreçte, bunu da dost-düşman herkes görecektir.

* İnanıyoruz ki bu demokratik açılımlar sonuç verdikçe, fesat odakları zeminini kaybedecek, terörün bir yol, bir yöntem gibi gösterilmesine de imkan kalmayacaktır.

* Barış bizler için çok daha yakın olsun istiyorum, kardeşlik tacımız olsun istiyorum.

* Türkiye; kelimelerden, kavramlardan, fikirlerden korkulan bir ülke olmanın utancını daha fazla taşıyamaz.

* Bu ülkede hepimizin, Türkmen'in de Tatar'ın da Kürt'ün Deçerkez'in de Laz'ın da kendini özgür hissederek, kendi kültürüne, geleneğine-göreneğine sahip çıkarak, komşusunun farklılıklarına saygı göstererek geleceğe umutla bakarak yaşamaya hakkı var.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2361 | E-posta

Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 28-08-2009 21:50
Açılım
Başbakanımız Ulusa seslenişinin son bölümünde Türkmenin, Tatarın, Kürtün, Çerkezin, Lazın kendini özgür hissederek kendi kültürüne, geleneğine sahip çıkarak komşusunun farklılıklarına saygı göstererek geleceğe umutla bakarak yaşamaya hakkı vardır diyor. Allah aşkına bu ülkede yaşayan insanların dili için, gelenek ve görenekleri için,kültürleri için kim kime ne diyor. Kim kime karışıyor. Neden geçmişi iyi bir şekilde tahlil etmiyorsunuz. Terörün amacı ve çıkış sebebi bu mu? Bu ülkede Türkçe'den başka dili resmileştirmek ayrıştırmak değilmi? Çıkın pazara, markete, herhangi bir eğlence yerine esnafına bakın, çalışanına bakın kimler ne kadar söz sahibi görün bakalım. Bu milletin tabanında ayrılık gayrılık varmı.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)
2. 28-08-2009 21:25
başka söze gerek yok
ne diyor başbakanımız.tek vatan,tek millet,tek bayrak.üniter yapı değişmiycek diyor.bölücü başı ve örgüt asla muhattabımız değil diyor.şimdi başbakanımıza inanmıycazda dedikodulara mı inanacaz.kıbrısıda satacak dedilerdi noldu.kıbrıs şimdi nerdeyse uluslararası toplum tarafından tanınacak hale geldi.rumlar veto kartını bile kullanamıyorlar.ımf nin adamı dendi noldu.dsp-mhp-anap ın yapmış olduğu stand-by biteli 8 ay oldu hala ımf anlaşması yok o kadar krize rağmen.üstelik ımf ye posta koyuyor benim şartlarımda verceksen ver yoksa yallah diye.geçmişte ımf kapısında dilenen siyasi hükümetler vardı.ismi mevzu bahis deği.15 bin km duble yol yapacam dedi yaptı.kişi gelir 10bin usd yapcam dedi yaptı.ihracat 100 milyar dolar olcak dedi geçti bile.yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.başbakanımıza inanın.süreci baltalamaya çalışanlara inanmayın.çünkü onlar güneydoğuda akan kanla besleniyorlar.şehit cenazeleri sıra sıra dizilsinde nemalanalım diye bakıyorlar.bütün türk milleti sevgili başbakanımız etrafında sıkıca kenetlenmeli.
Yazar halil (Misafir)
3. 29-08-2009 12:57
Halil'e
Madem tek bayrak,tek vatan,tek millet de ikide bir 36 etnik yapıdan oluştuğumuzu söyleyip duruyor başbakan.Üniter yapıdan taviz vermiyceksen eğer Lozan da kabul edilen bu sınırlar ve bu sınırlar içinde yaşayan azınlıkları dile getireceksin bizim ülkede başka azınlık yok.Öyle nutuk atmakla olmuyor.Kıbrısta ise Rumlara dua edin ki Annan planını kabul etmediler.Rumların veto kartını AB de geçerli bakalım istediklerini almadan bizi AB ye sokacaklarmı.Hakikaten itibarımız çok arttı gelen kandırıyor giden kandırıyor.Hani Rasmussen özür diliyecekti ne durumlara düştüğümüzü görmüyomusun.Eğer geçmiş hükümet Şehit cenazelerinden nemalansaydı sıfır terörle bu ülkeyi gelecek hükümete bırakmazdı.Ama terörle,teröristle mücedele ettiler.Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş taviz vererek terör çözülmüş.Millet aç perişan haldeyken yazdıklarınıza bak herhalde sizin tuzunuz kuru göremiyorsunuz 20 lira için,bir torba erzak için birbirini ezen insanları gözleriniz kör olmuş.Size söyleyeceğim tek şey var Cenabı Allah sizlere gözlerinizi açmayı ve gerçekleri görmeyi nasip etsin.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.