Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
"Bu Son Şans, Yoksa Sil Baştan Olur"
Cuma, 23 Ekim 2009

Başbakan Erdoğan: Bu son şans, yoksa sil baştan olur. Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı açılışlar için gittiği Ağrı ve Erzurum'dan dönerken uçakta gazetecilere önemli açıklamalar yaptı; demokratik açılım sürecinin kesintiye uğramaması için DTP'ye uyarılarda bulundu.

Olumlu yaklaşımı olumsuza dönüştürmenin ve bundan siyasî rant devşirmeye çalışmanın yanlışlığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu, işi tamamen sil baştan yapar. Başladığı noktaya döndürür." dedi. Mevcut süreci 'son şans' olarak niteleyen Başbakan, "Bu dönemde başarılırsa başarılır, kimse de bu işe bizim gibi cesaret etmez. Birçok riski göze alarak adım attık." ifadesini kullandı. Bu konudaki görüşlerini DTP lideri Ahmet Türk'le paylaştığını söyleyen Erdoğan, PKK'lıların teslim olma sürecinin devamını beklediklerini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değiştirilemez temel ilkelerini de hatırlatan Başbakan, "Kimse bu ilkelerden taviz vermemizi beklemesin. İstenmeyecek şeyleri talep etmesin." uyarısında bulundu. Açılım hedeflerini, "Alt kimlikte sıkıntıları ortadan kaldırmak ama üst kimlikte de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını oluşturmak." şeklinde özetleyen Erdoğan, bunlar yapılırken araya çomak sokulmamasını istedi.

Başbakan Erdoğan, dün Ankara'da katıldığı bir başka programda da DTP'nin yaptığını, 'şark kurnazlığı, kışkırtma ve tahrik, ülkenin hassasiyetlerine saygısızlık' olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Ağrı ve Erzurum'da yaptığı açılış törenlerinden dönüşünde uçağa davet ettiği gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'ye gelen 34 PKK'lının suçlu görülmedikleri için yargı tarafından serbest bırakıldığını hatırlatan Başbakan, bundan sonraki gelişmelerde herkesin dikkatli hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gelenlerin giyim şekillerinin bile batıda vatandaşları rahatsız ettiğine dikkat çeken Başbakan, "Bunlar belli sinyallerdir. Ayakta mekap, sırtlarında çanta, üstlerindeki elbisenin tek tip olması gibi. Bu sıkıntı veriyor." dedi. Erdoğan, 'sil baştan' ifadesini hangi anlamda kullandığının sorulması üzerine, "Bu işin başladığı noktaya dönülür." diyerek sözlerine açıklık getirdi. Demokratik açılım süreciyle ilgili çalışmaların kasım ayı içerisinde Meclis gündemine taşınabileceğini aktardı. Başbakan açıklamalarında özetle şu ifadelere yer verdi:

BU SON ŞANSTIR: "Bu son şanstır diye düşünüyoruz. Bu dönemde başarılırsa başarılır, kimse de bu işe bizim gibi cesaret etmez. Birçok riski göze alarak adım attık. Ben bunu Ahmet Türk Bey'in kendisine de söyledim; 'İçinizden zaman zaman farklı sesler çıkıyor lütfen engel olun, eğer engel olamazsanız bu sürece yazık olur.' dedim. Ama maalesef zaman zaman arzu edilmeyen şeyler birçok ilimizde meydana geliyor. Bunlar iyi şeyler değil.

SÜREÇ TIKANANA KADAR DEVAM: Biz bunun devamını bekliyoruz.

Devamı gelmezse yapacağımız bir şey yok. Kırılma noktası yapılan açıklamalar bellidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değiştirilemez ilkeleri var. Bizim bu ilkelerden kalkıp taviz vermemizi, istenmeyecek şeyleri kimse bizden beklemesin, talep etmesin.

MİLLET ANLADI, BAYKAL ANLAMADI: Milletimiz yapılmak isteneni anlamıştır ama Baykal anlamamıştır. Onun için Biri Bizi Gözetliyor tavrıyla, kendisine nezaket gösteren bir genel başkana, başbakana 'e kameraları yerleştirir, görüşmeyi öyle yaparız' diyecek kadar devlet adamlığından uzak bir yaklaşım ortaya konulmuştur. Bu durumda ben devletin çalışma mekanizmaları noktasında neyi konuşayım?

DEMOKRATİK AÇILIM, TERÖRLE MÜCADELEYİ ERTELEMEZ: MGK açıklamasının birinci maddesi sürece ilişkin ama detay yok. Demokratik açılım sürecimiz bizim terörle mücadelemizi hiçbir zaman ertelemez. Terörle mücadele kararlılığımız aynı şekilde devam edecektir. Milli birlik süresince, demokratik açılıma ilişkin süreç de kararlılıkla devam edecektir. Bu devletin projesi ama muhatabı da millettir.

DİPLOMATİK İLİŞKİ KUZEYLE DE BAŞLAYACAK: Irak'a son seyahatimizde bazı görüşmeler oldu. Irak'ın kuzeyine Sayın Davutoğlu ve Zafer Bey'in riyasetinde işadamlarını göndereceğiz, ekonomik ilişkileri görüşecekler, tabii siyasi ilişkiler de görüşülecek. Diplomatik bir ilişki Kuzey'le de başlatmış olacağız."

Şark kurnazlığı yapmayın

Başbakan, Hak-İş'in 34. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Sertifika Töreni'nde de bu konuya değindi. Erdoğan, "Yapılan şark kurnazlığıdır, kışkırtmadır, tahriktir. Ülkenin hissiyatına, hassasiyetlerine saygısızlıktır. Hem sürecin başarıya ulaşmasını istediklerini söylüyorlar, aynı zamanda Habur'da, Diyarbakır'da tam tersi bir tavır var. Bunlar samimi tavırlar değil. Bundan derhal vazgeçin." uyarısında bulundu.

Elebaşılar zaten üçüncü ülkede

Soru: Lider kadronun durumu ne olacak?

Erdoğan: Bütün olay silahın bırakılmasında. Silah bırakılmadıktan sonra söylenecek bir şey yok.

Soru: Lider kadrosunun üçüncü ülkelere gönderilmesi...

Erdoğan: Olabilir. Olabilir. Bu bir yerde onları ilgilendirir. Şu anda zaten üçüncü bir ülkedeler.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2427 | E-posta

Yorumlar (9)
RSS Yorumlar
1. 23-10-2009 11:08
anlamayan bir daha okusun
koskoca başbakanın sözlerine inanmıyorsunuz.sokak dedikodularına,ergenekoncu gazeteci yazarlara inanıyorsunuz.chp ve mhp şiddetle açılıma karşı çıkıyor.mhp kürt sorunu diye bir sorun yoktur diyor.ne güzel gül gibi geçiniyoz.sadece bir avuç eşkiya sürüsü var onlarında hakkından asker gelir diyor.tamam o zaman öyle olsun.koskoca türk ordusu bir avuç eşkiya sürüsünün hakkından niye gelemiyor o zaman.chp ise sorunun varlığını kabul ediyor.ama kamerasız görüşmem abi diye tutturmuş.peki sayın baykal sen 367 krizi sırasında şimdiki ergenekon tutuklusu,ergenekon terör örgütünün 1 numarası şener eruygurla chp genel merkezindeki görüşmenide kameraya kaydettinmi?güniz sokaktaki zat ile görüşmeni kameraya kaydettinmi?son yerel seçimler öncesinde dtp ile ittifak görüşmelerin kaydettinmi.bunlara cevap ver.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 23-10-2009 12:43
madem demokratik açılım neden gizli görü
Yeniçeri kardeşim açlım denen şey senin sandığın kadar basit değil. Dönüşü olmayan bi tehlikeyi görmezden gelmeyelim. Açıldıkça açılırız bölünmeye kadar gider. Gerçi bölmeyi AKP ninde DTP ninde gücü yetmez. Karşılarında vatenseverler varken. Gizli görüşme dediğin demokratik açılımsa neden gizli görüşülsün. Halka açılımsa halktan neden saklansın. Elmayla armutu karıştıran zihniyetten uzak duralım lütfen yeniçeri kardeş. demokratik açılımsa aç bizde görelim AKP. Sonra kapatması zor olur.
Yazar birrim (Üye)
3. 23-10-2009 13:51
kabile değil devlet yönetiliniyor
demokratik açılımın bir ayağı pkk terörünün sona erdirilmesi.açılım konusu zaten mecliste görüşülcek.siz hiç terör örgütlerine karşı mücadele yöntemlerinin kameralar karşısında konuşulduğunu gördünüzmü.amerika el kaide ye karşı stratejisini tv önünde mi konuşuyor.ikili görüşme dediğin şey görüşme yapılır notlar tutulur.sonra basının karşısına geçilip şu şu şu noktalarda anlaşmaya vardık.desteklerini aldık veya almadık diye konuşulur.basınla soru-cevap faslına geçilinir.kamera şartı koymak siyasi ahlaksızlıktır.türkiye de ve dünyada bir örneği yoktur.karşındaki adama pusu kurmaktır.niyetini belli etmiştir.kameralar önünde rezalet çıkartıp hesapta başbakanı küçük düşürüp seçim öncesi siyasi bir şov peşindedir.
Yazar yeniçeri (Üye)
4. 23-10-2009 17:47
açılımla neyi saklıyor AKP
yeniçeri kardeş sanırım sen içeriğinden haberin yok. AKP yi savunmak için açılımı haklı görmeye çalışma lütfen. Açılım konu Törer örgütü ile pazarlık değil dikkat et. Konuşma perde arkasında olmaz. Demokratik açılım demokratik oratmda olur. Neyi saklıyor AKP de gizli görüşelim diyor. Gördük açılımın DTP şovuna kucak açma olduğunu. Siz açın DTP coşsun.... 
Hatayı körü körüne savunmayalım yeni çeri kardeş. Uyanık olun bölme planının senaryosuna çanak tutuyor AKP. bileyere yada bilmeyere. Hatadan dönülmeside erdemliliktir.
Yazar birrim (Üye)
5. 23-10-2009 19:36
eskiden halıldı sımdı yenıcerı oldu tam
yenıcere denen adam sen ne kadar (edit),ne kadar zavallı bırısın ya daha dune kadar halıl olarak yazıyodun sımdıde yenıcerı dıye yazıyosun sana karsılık verme zahmetınde bıle bulunmuyorum cunku sen zavallısın hemde oraya adını yazanayacak kadar zavallısın bırde kalkmısın bıze bıseyler anlatmaya calısıyosun ıste senın gıbıler boledır daha adlarını yazamazlar sonrada cıkıp ahkam keserler... ben sana baska konularla ılgılı bır kac soru sordum onları cevaplayamadın sımdıde oraya yenıcerı yazıyosun keske yenıcerılerın tırnagı kadar olabılsen...
Yazar kenan yılmaztürk (Üye)
6. 24-10-2009 01:38
kimliğimi kaybettim hükümsüzdür.
eski adıyla halil ben.niye uğraşıyorumki millete laf anlatacam diye.bu ülke terör sorunuyla ne güzel yaşıyordu.her sene ortalama 300-500 asker al bayrağa sarılı şekilde evine geliyordu.analar oğulları doğuya askerliği çıkınca hiç üzülmüyordu.paramız çoktu.teröre harcanan yıllık 3-5 milyar dolar bizim için önemli değildi.zengin bir ülkeydik.evet ak parti yalnış yaptı.arı kovanına çomak soktu.hiç ellemiycekti.bu sorun nesiller boyu devam etçekti.bizi hain ilan edenlere şu soruyu sorarım.böyle devam etmelimiydi yoksa çözülmelimiydi.böyle devam etmeliydi diyenlere diycek hiç bir şeyim yok.sorun çözülmeliydi diyenlere ise sizin çözümünüz nedir diye sorarım.engin fikirlerinizi merak etmekteyim.
Yazar yeniçeri (Üye)
7. 24-10-2009 20:14
sen herşeyini kaybetmişin çakma yeniçeri
evet çakma yeniceri kendınde kabul edıyosun bak sen kımligınıde kaybetmısın onun yanında bır cok seyını de cunku sen zavallısın sana acıyorum demıstım daha once haklıda cıktım sanırım .sımdi cıkmısın sankı turkıyenın butun sorunları halletmıssınız gıbı ahkam kesıyosun bana bak arkadas bız bu toprakları dusmandan temızlerken bınlerce sehıt verdık bınlerce gazı verdık serefsızce yasamaktansa yada sozde acılım adı altında haınlerle ısbırlıgı yapmaktansa bu vatan ıcın olmeye hazırız sunu ıyı bıl serefli davalar ugruna olmekte guzeldır ama sızın gbı sozde demeokrası cıgırtkanları bunu anlayamazlar dun aksam haberlerı ızledıysen gormusundur o serefli gazılerımızden bırı ne dedı ben bu devlet ıcın vatan ıcın ayagımı kolumu kaybettım ve gerekırse olurum dedı ama bu yapılanlar kanıma dokunuyor gururuma yedıremıyorum dıye hungur hungur agladı.dıyorsunkı bana cozum soyleyın ben sana soyleyeyım ve kulagına kupe olsun eger kı bu memleketın askerıne ,polısıne kım kursun sıkarsa ,kım vatana ıhanet ederse ısterse kardesım olsun 1 dakıka bıle dusunmeden (edit) ve alcaklarla ,haınlerle ısbırlıgı yaparak da teror bıtecekse hıc bıtmesın ben kanımın son damlasına kadar savasırım .bılıyorum sızler ıcın vatan ,mıllet ,toprak cok buyuk onem arzetmeye bılır ama sunu ıyı bu memlektte ezan dınmez dıyen ,bayrak ınmez dıyen mılyonlarca vatansever var şeyh şamil \"in dedıgı gıbı serefsızce yasamaktansa serefımızle olmeyı tercıh ederız..
Yazar kenan yılmaztürk (Üye)
8. 25-10-2009 17:32
dtp ve kürt halkı
kürt halkı genel olarak fakir ve eğitim seviyesi düşüktür.ama dindar bir halktır.bu özellikleri yüzünden bölgede türeyen şeyhler tarafından istismar edilmekte.diğer yandan aşiret ağaları,pkk terörü ve jitemin hukuk dışı uygulamaları.dtp ise bu işin siyasi rantını yemektedir.2 sene önce diyarbakırda dtp nin üst yönetimimin toplandığı bir oturumda ramazan ayına denk gelmesine rağmen bir tane oruçlu bir parti yöneticisi çıkmamaıştır.yeme içme su gibi akmıştır.kuran kurslarında 15 yaşın altındakilere yasağın kalkmasına chp den bile daha fazla itiraz etmişlerdir.ahmet türk küçük çocukların beyninin yıkanmasına karşıyız demiştir.dtp nin kürt halkıyla bir ilgisi yoktur.onların temsilcisi değildir.onlar terör devam etsin,bölge halkı fakir ve cahil kalsın biz rantımızı yiyelim derdinde.terörün panzehiri eğitim ve din dir.allah korkusu olan adam öldürmez.mhp,chp ve dtp nin bütün kışkırtmalarına rağmen bu sorun çözülecektir.iyiler kazanacak ve kaybedenler türk siyasi tarihinden yok olup gidecektir.
Yazar yeniçeri (Üye)
9. 04-11-2009 18:49
işte böyle tepenize çıkarlar
Kandil Dağında saklanan PKKnın elebaşlarından Murat Karayılan, "Demokratik Açılım" sürecinde ilerleme yaşanması için Türkiye'nin Abdullah Öcalan'la diyalog kurması gerektiğini söyledi ve ekledi: Eğer Ankara diyalogu reddederse PKK çarpışmaya devam edecek. Kürt halkı bizimle ve Kuzey Iraktaki dağlardan on yıllarca mücadelemizi sürdürebiliriz. 
 
Devlet, teröriste baş eğerse, teröre taviz verirseniz, işte böyle tepenize çıkarlar. Şimdi ayıkla pirincin taşını (edit)...
Yazar anti (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.