Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Suçlu hükümet mi, vatandaş mı?
Pazartesi, 26 Ekim 2009

Halkın en nefret ettiği şey nedir biliyor musunuz ? 
    Halkımız yıllardır ertelenen ekonomonin düzelmesi için beklerken krize yaslanıp sıkın kemerleri denmesidir. Çünkü halk hep yok denmesinden biçare kalmaktan yılmaktadır. Üstelik hem kriz var diceksiniz hemde vatandaşın zoraki geçindiği elindeki parasını dolaylı vergilerle yada uçuk zamlarla elinde ne varsa alacaksınız. Akaryakıta zam, suya zam, elektiriğe zam, doğalgaza zam, vergilere zam. Zamda zam… Yani vatandaş krizi çıkardı ya faturada vatandaşa. Hükümetler "Yan gelip yatma yeri değil"… Hem kriz var de hemde tedbir alma vatandaş öder nasılsa değil mi? Yükle vatandaşın sırtına kriz yükünü taşı vatandaş taşı, mantık bu ne yazık ki.
     İyide ne verdinizde ne alacaksınız demez mi halk ? Bir yandan gerekirse maaşları düşürün işçi çıkarmayın diye akıl verirken, ülkemiz Baş bakanı vatandaşa yan bakıp düşürülen maaşlarına da göz dikmiş olmalı ki zamlarla ellerindeki kalanı da almaya kalkıyorlar. Hep deriz ya bi fatura ödemeden diğeri geliyor.

- Maaş nereye gitti anlamıyorum.

- Cebe bile girmeden hemen bitiyor .

- Hatta ayın sonu gelmiyor maaşla .

       Unutmayın ki; bu ülkenin yüzde 85'nin durumu aynı. Ayın sonu gelmeyenle geçiyor. Çalışanların durumu böyleyken çalışmayanlar taş mı yiyor merak ediyorum. Kriz diye işten çıkarılan kayıtlı  2 milyon kişi ne yapıyor anlamak zor. Allah yardımcısı olsun herkesin. Hükümetin yardımıda anlayışıda yok çünkü.

    Vatandaş anladı artık krizin suçlusuda halk; cezasını çekende halk. Hükümetlerin hiç suçu yok görünüşe göre yada AKP'ye göre. Öyleki faturayı bize kesiyorlar.  

            Şimdi soruyorum krizin suçlusu biz miyiz yoksa iş bilmez AKP hükümeti mi ?

Yoksa; Açılım kaosu ile uğraşmaktan bizi düşünmeye zamanları mı yok ?

     Belkide halimizden memnunuz. Çünkü sandıkta hesap soramıyoruz. Bizi düşünmeyeni bizde düşünmeyelim demiyoruz. Karar sizin; ya krizin faturasını ödemeye devam yada hesap sormaya.   

   Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3112 | E-posta

Yorumlar (11)
RSS Yorumlar
1. 27-10-2009 10:28
hissettiklerimize tercüman olduğun için tşk ederim. çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.
Yazar yorumcu06 (Üye)
2. 27-10-2009 21:12
nasıl bakarsan öyle görürsün
o sizin bakış açınız birol bey.yazınız bilimsel veriler ve resmi rakamlarla uyuşmuyor.benim gördüklerim vatandaş sıfır oto kuyruğunda sıra bekliyor.toki nin evlerinden almak için spor salonlarında kuranın kendilerine çıkmasını bekliyor.bu kuyruklar önceki hükümetlerdeki gibi gaz,yağ kuyruğu değil birol bey.kişi başı milli gelir 1500 dolardan 10 bin dolara çıkmış.ihracat 30 milyardan 150 milyara çıkmış.hastaneler,okullar yapılmış.15 bin km duble yol yapılmış.hadi bunları görmüyorsunuz adapazarınada mı hiç gitmiyorsunuz.helikopterle gidiyorsanız onu bilemem.ak parti döneminde bu ülke rantiyeden şantiyeye döndü.herkesin bir evi ve otomobili var.iki anahtarı biz verdik.bu millet gerçekleri biliyor.onun için %47 oy alıyoruz.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 28-10-2009 09:39
nasıl bakarsan öyle görürsün 2
birol bey diyorsunuzki zam da zam.herşeye zam.elektrik,doğalgaz,su, benzine zam.ak parti döneminde ilk 5 sene elektriğe zam gelmedi.türkiye de elektirik doğalgazdan üretiliyor.doğalgaz ve petrol fiatları dünyada yükselince mecbur zam yapıldı.petrol fiatı 30 dolardan 150 dolara çıktı.bundan önceki hükümetler zamanında petrol 30 dolarda sabitken her gün zam geliyordu unuttunuz galiba.yağ,çay,şeker,tüp hergün zamlanıyordu.nitekim bu millet onları sandığa gömdü.halk sandıkta cevabı veriyor birol bey.sonra utanmadan çıkıp millet bize muhalefet görevi verdi diye pişkin pişkin sırıtıyorlar.5kg.yağ 2002 öncesi 10tl idi.şimdi 14 tl.şeker kilosu 1.75 tl idi şimdi 2.40 tl.sütün kilosu 1.50 tl idi şimdi 1.75 tl.bulgur 1.00 tl idi şimdi 1.50 tl.prinç 2.00 tl idi.şimdi 3.00 tl.temel gıda maddelerinde 7 senede ortalama %20-30 artış olurken maaşlar ise %100 ün üzerinde artmıştır.en düşük memur maaşı 2002 öncesi 600 tl iken şimdi 1150 tl.asgeri ücret 250 tl idi şimdi 500 tl.lütefen rakamlarla konuşalım.
Yazar yeniçeri (Üye)
4. 28-10-2009 10:11
suçlu muhalefet.
suçlu ne hükümet ne halk.suçlu muhalefettir.muhalefetin görevi hükümeti denetlemektir.iktidar için hazır olmaktır.muhalefet iktidarın alternatifidir.oysa bugün en sıkı ak parti muhalifleri bile iktidarın bir alternatifi yok.TAYYİP ERDOĞAN ın bir alternatifi yok demektedir.öyle bir muhalefet ver ki bizde seçim öncesi iktidar %40 altına düşerse başarısız olur diyor.be mübarek sen yerinde saymışsın.sen kendini düşün önce.akşam mecliste kanuna evet diyor sabah koşa koşa anayasa mahkemesine gidiyor.efendim iktidar bizi kandırdı oyuna getirdi.arkadaşlar uyuya kalmış.bilmeden el kaldırmışlar.meclis uyuma yerimi kardeşim.uyumayın.çarşafa özgürlük diyor.başörtüsüne karşıyız diyor.kenan evren yargılansın diyor.askerin sivil mahkemede yargılanmasına karşı çıkıyor.ergenekonun avukatıyım diyor.cuntacıları darbecileri savunuyor.öteki var bide yavru muhalefet.ip hastası.salıdan salıya deniz bölükbaşının önüne koyduğu metini okumakla muhalefet yaptığını sanıyor.ankaradan çıkmıyor.
Yazar yeniçeri (Üye)
5. 28-10-2009 10:12
yeniçeri bilmediğin konularada yorum yap
AKP sana para mı veriyor milleti yanıltmak için. Aklının ermediği konularda yorum yapma. Halk ne olduğunu görüyor. Seviyeyi düşürmezsen sevinirim. Biz halk ne görüyorsa onu yazıyoruz. AKP ne görüyorsa onu değil. Bilimsel veri halkın ezilmesidir. Bu millet hesap sormayıda bilir. Kandırılmaz bi daha. AKP yi savunacağına bence halkı savun daha iyi edersin çeribaşı
Yazar birrim (Üye)
6. 28-10-2009 15:06
bana rakam verin.sallamayın boş kafadan
yukarda rakamları vermişim.ben gerçeklerle konuşuyorum.hayali uydurmalarla değil.bir tane oumsuz rakam veremeyenler anca iftira atarlar.halk ezilmiş falan filan.o zaman seçimlerde uzaydan halk geliyor galiba.%47 oyu kim veriyor o zaman.bu millet ak partiden memnun.size ne oluyor.siz chp ve mhp yi toplasan bir ak parti etmiyor.ben yine bir ip ucu vereyim.ak parti döneminde tek olumsuz ekonomik veri tahminlerden fazla çıkan cari açıktır.onunda mazeretleri var.isteyen varsa ayrı olarak yazarım.şimdi uzun sürer.bana gerçek verilerle konuşun.
Yazar yeniçeri (Üye)
7. 28-10-2009 15:06
sana para mı veriyor AKP çeri
Sandıkta aldığın paranın diyetinimi ödüyorsun AKP ye. Git verileri Halka sor çeri başı. 10.000 dolar milli geliri olan hiç gördün mü. AKP verilerine değil halkın verilerine bak. Cevap verecek değerde görmüyorum ne yazık ki seni. Çünkü AKP yalanlarına cevap vermem ne yazık ki. Ben halkın gördüklerine değer veririm. Hangi vatandaş 10.000 USD gelire sahip güldürme insanları.
Yazar birrim (Üye)
8. 28-10-2009 16:49
sana para mı veriyor AKP çeri
birol bey öncelikle yapmış olduğunuz basarılı çalışmalardan dolayı ve biz (halkımızı) temsil ederek tek ses olduğunuz için teşekkür ederim.önemli olan gerçek ve kalıcı çözümler üretmek uygulamaktır.yasadığımız sıkıntılar bu kadar günyüzündeyken çözüm üretelim (yeniçeri).birol bey basarılı çalışmalrınızın devamını bekliyoruz.
Yazar yorumcu06 (Üye)
9. 29-10-2009 10:59
birol bey den ricam
bir de demokrasiye müdahele planını hakkında bir görüşünüzü alsak.çünkü ak parti muhaliflerini böyle konularda konuşurken hiç göremiyorumda.dün baykal çıktı 2 saat belgeyi kim sızdırdı,bu bir komplo falan filan konuştu.içeriğine hiç girmedi.bide sizin fikirlerinizi alsak birol bey.
Yazar yeniçeri (Üye)
10. 29-10-2009 13:50
işte bizi anlatan yorum
Gerçekten bizi ifade eden yazınızdan dolayı tşk. ederiz birol bey. Emin ol bizi umursamayanlara sandıkta hesap soracağız. Yazılarını hayranlıkla takip ediyor devamını bekliyoruz.Hislerimize tercümanlığınız için teşekkür ederiz.
Yazar vatandas_54 (Üye)
11. 29-10-2009 23:42
bi sözümde yeniçeriye
Yeni çeri ermeni vatandaşların devşirilerek asker yapılmasına denir. AKP seni nerden devşirdi merak ediyorum. Ayrıca AKP sana özel görev mi verdi yalakalık yapıyor yalanlar yazıyorsun (edit). sen nerde yaşıyorsunda bu kötüye gidişi görmüyorsun AKP silahşörlüğüne soyunmuşsun. (edit) senin gibileri istemiyoruz. Halkın yanında haklının yanında ol. AKP nin (edit) savunma biz görüyoruz (edit) salak değiliz.
Yazar vatandas_54 (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.