Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Asgari ücretli ne demektir?
Pazartesi, 02 Kasım 2009

           Asgari Ücret Tanımı: çalışan bir kişinin en azından temel ihtiyaçlarını karşılayarak insanca yaşamalarına olanak tanıyan ve işveren tarafından ödenmesi zorunlu en düşük ücret.

       Yani  İşcilere normal bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

      Yetecek ücrettirde gelin bi analiz yapalım. 16 yaşından büyükler için askari ücret 693 TL bürüt kesintilerden sonra eline geçen tutar net 496,53 TL dir. Bir asgari ücretlinin aylık  masraflarını en düşük rakamlarla  çıkaralım isterseniz:

      Elektrik :  30 TL. ( Eelektirkli soba kullanmadan tek oda Buzdolabı ve TV ile .. )

      Su          :  20 TL. ( Duş alma ve bulaşık yıkama sayısını azaltarak )

      Telefon  :  20 TL. ( Bi yeri aramasanızda en düşük gelen tutar )

      Yiyecek gideri : 300 TL. ( Günlük 10 TL baz alınıp hesaplayalım. 1 Çocuk baba ve anne doyarsa tabii üç öğün)

     Giyecek   : 100 TL ( İklim şartlarına göre zoraki alınan kıyafetler dikkate alınırsa )

     Kira          : 250 TL ( Asgari ücretli bodrum kat kiralarsa)

    720 Tl yaptı kıstık kıstık iyice azalttık harcamaları üstelik. Gezmek yok, misafir daveti yok, besleyici gıdalardan uzak durduk hesapladık. Birde kış olmayacağını yakacak ihtiyacı olmayacağını dikkate aldık. Tabii hastalanmamayıda göze alalım. Okul masraflarıda olursa vy halimize.  Ayrıca 3 çocuk yapmanızı istiyor Başbakanımız. Sakın haa bu bütçeyle komik duruma düşmeyin. Her çocukta üstüne en az 200 TL koymanız gerek.

   Şimdi bu tabloyu yaparken gülenleriniz olmuştur. 496,53 TL yi bozdur bozdur harca asgari ücretli.Tanımda ne diyor en az temel ihtiyaçlarını insanca yaşamasına imkan sağlıyacak asgari düzeyde ödenecek ücret. Hangi temel ihtiyacı karşılar siz düşünün. 

    Asgari ücretli bu durumda da emekli ne durumda sanki. Gelin içinden siz çıkın. Bu ülkenin yüzde kaçı asgari ücrete tabi çalışıyor yüzde kaçı emekli. Ben söyleyeyim % 43 asgari ücretle çalışan. Yani 3 kişiden 1 kişi asgari ücretle çalışan veya geçinmeye çalışan. Kaba tutarla 30 milyon kişi. Varın emeklileride siz hesaplayın. 

  Sonuç olarak; bizi düşünen bizim için hizmet eden kişilerin sizi ne kadar düşündüğünü hesaplayın. Size hizmet için hükümet olanların oranınıda biliyormusunuz. Meclisteki halen iktidar partisinin aldığı oy 16.198.597 oranı : % 46,52.  Yani 338 millet vekili. Diğer bir değişle meclisteki millet vekili sayısına göre iktidar partisi genel millet vekili sayısı ( 544 hali hazırda ) itibari ile % 62,13 dür. 

  Sonuç olarak soruyorum size : Bizi daha güzel şartlarda temsil etsinler haklarımızı ihtiyaçlarımızı bize sunsunlar temsil etsinler diye seçtiklerimiz yani asil olan biz vatandaşları vekaleten seçtiklerimiz bizi ne kadar düşünüyor.? Asil olan halk mı yoksa vekil diye seçtiklerimiz mi? 

 Siz sormazmısınız peki bizi temsil ediyorsanız neden bizi korumuyorsunuz? Neden bizi temsil etmiyorsunuz? 

    Hadi sorunda görelim size ne cevap verecekler. Asgari ücret alan milletvekli var mı peki sizin halinizden anlayan?     

    Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler dileğiyle. 

BİROL YILDIRIM


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3677 | E-posta

Yorumlar (9)
RSS Yorumlar
1. 02-11-2009 17:27
çözüm sizde
bizlerin sıkıntılarına halkımızın yasadığı çözüm bulunamayan sıkıntılarına bu kadar duyarlı davrandığınız için tsk ederiz.hepimizin ortak bir noktası var aldığımız maaşla geçinemiyoruz.çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.
Yazar yorumcu06 (Üye)
2. 02-11-2009 22:17
gerçekleri yazalım.
birol bey sanki bu ülkede daha önce asgari ücretli çok yüksek maaş alıyorduda bu hükümet gelince mi azaldı.asgari ücret tabiki azdır.kimse bu ücreti savunmuyor. 
bir kere şu gerçek var.asgari ücretlinin maaşını devlet vermiyor.sanayici veriyor.devlet misal olarak asgari ücreti 1500 tl yapıyorum dese bir tane fabrika kalmaz bu ülkede.romanya ya,bulgaristan a,çin e taşır fabrikasını.o zaman çık işin içinden bakayım.devlet sanayiciyide düşünmek zorunda. 
ben geçen yazımda yazmıştım 7 yıl içinde temel gıda maddelerinde %20-30 artış olmuşken asgari ücretlinin maaşı %100 ün üzerinde artmıştır.keşke daha fazla olsa.ülke gerçekleri diye bir şey var.üstelik dar gelirli kimselere kışın yakacak yardımı yapılıyor.çocukların kitapları okul başlarken masada hazır.bedavaya.parasızlıktan çocuğunu okutamayanlara devlet para veriyor.üniversite bursları %150 artırıldı.nemalar,keyler ödendi.memura kurban parası veriliyor.lütfen biraz insaflı olalım. 
bir konu ise 3 çocuk meselesine takmışsınız.bana göre değil 3 daha fazla olmalı.5-6 olamlı.peygamberimizin hadisi vardır.ben ümmetimin çokluğu ile iftihar edecem diye.çok çocuk berekettir.allah nasibini verir.üstelik bilimsel verilere göre en az 3 çocuk olmalı ki nüfus artışı olsun.zengin ve kültürlü türkler özellikle daha fazla çocuk yapmalı.çünkü doğulu (ırkçılığa girmesin) nüfusu artmakta.yarın birgün bizide geçecekler.saygılar sunarım.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 03-11-2009 10:39
yeniçeri gerçekleri gör artık
yazılanlar hepsi doğru neden (edit) yapıyorsun AKP ye. Vatandaştan yana ol saygısızlık yapma insanlara. Yeter terbiyesizliğin yeniçeri. Kes artık yalanlarını. AKP nin değil ezilen vatandaşın yanında ol yada sus.
Yazar vatandas_54 (Üye)
4. 03-11-2009 13:11
herkes anlayamaz
birol bey yazınızda özet olarak bunca olumsuz tabloya rağmen nasıl olurda ak parti%47 oy alıyor diyorsunuz. 
aynı soruyu 22 temmuz seçimleri sonrasında chp vekili onur öymende bursalılara soruyordu.ak parti nasıl bu kadar oy alıyor anlamıyorum diyordu. 
yani diyorsunuzki bu millete müstahak. 
aynı soruyu bende kendime soruyorum.chp ve mhp nasıl bu kadar oy alıyor aklım ermiyor.bu ülke mhp zamanını gördü.ülke enkaza döndü.chp zaten belli.darbecileri,cuntacıları destekliyor.her çıkan kanunu anayasa mahkemesine götürüp sistemi tıkıyor. 
bu millete müstahak kardeşim.chp ve mhp nin bu kadar oy aldığı bu ülke kolay kolay düzelmez.verseler ak partiye oyları en azından 400 vekil çıkaracak kadar ne güzel düzeltiriz durumu.anayasayı değiştiriz.kanunları düzenleriz.millet hizmet görür.görmüyormusunuz bir mayın yasası tam 3 ay görüşüldü.topu topu 7 madde.muhalefet sürekli parlemontoyu kitliyor.en sonunda da anayasa mahkemesine gidiyor.
Yazar yeniçeri (Üye)
5. 03-11-2009 14:29
herkes anlayamaz
INSANLAR ALDIGI MAASLA GECINEMIYOR ASKERI ÜCRET HANGI IHTIYACI KARSILARKI UMARIM BUNUN ÜSTÜNDE CALISMALAR DEVAM EDER.
Yazar yasemin (Üye)
6. 03-11-2009 14:44
herkes anlayamaz
Biz ne parti nede AKP savunmuyoruz biz halkın maduriyetini savunuyoruz. Biz gerçekleri yazıyoruz; halkın her dönemde ezilmesine karşıyız. Sense ne savunduğunu çözemedim. Bırak AKP yi CHP .... Halkın ve haklının yanında ol. izah edebilirmisin 493,63 TL ile nasıl geçinebilir bi insan. Size 493,63 TL yi yeterli görenler sizi ne kadar seviyor acaba. Vatandaş her şeyi görüyor merak etme. Bir zamanlar ANAP ta % 45 oy almıştı unutmayın. Halkı ezen tarih oluyor ne yazık ki. Aklın varsa aklını kullan çeri. Önce nickini değiştirmekten başla bence değişmeye. Kafan değişmicekse nickini değiştir bari. ( bu sana son cevabım ve bir daha cevap yazmıcam )
Yazar birrim (Üye)
7. 11-11-2009 19:47
3 kelimeyi aklında tutmalıydın
Adamın biri Hasan-ı Basri hazretlerine gelir. 'Biliyor musunuz der, filanca sizin hakkınızda olmayacak şeyler söylüyor?  
 
- Nerden biliyorsun?  
 
- Kulaklarımla duydum.  
 
- Nerede?  
 
- Fitnecinin evinde  
 
- Orada ne arıyordun?  
 
- Ziyafete gitmiştim.  
 
- Peki neler ikram etti?  
 
- Çorba, börek, pilav, tatlı, dolmalar, köfteler, meyveler, şerbetler... Bir sürü şeyler işte.  
 
Bütün bunları içinde tutuyorsun da o üç beş kelimeyi niye tutamıyorsun?
Yazar vatandas_54 (Üye)
8. 11-11-2009 19:49
mutlaka okuyun...
** Sevgide güneş gibi ol,  
Dostluk ve Kardeşlikte Akarsu gibi ol,  
Hataları örtmede Gece gibi ol, 
Tevazuda Toprak gibi ol,  
Öfkede Ölü gibi ol, 
Her ne olursan ol,Ya olduğun gibi görün,  
Ya göründügün gibi ol.** 
 
Hz.Mevlana
Yazar vatandas_54 (Üye)
9. 11-11-2009 19:54
anı yaşamak nedir ?
Şu gerçeği unutmayın! Tek önemli vakit vardır; içinde bulunduğunuz an. O an en önemli vakittir. Çünkü sadece o zaman elimizden bir şey gelebilir. En önemli kişi, kiminle beraberseniz odur. Zira hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez. Zamanın kaybolduğunu bilenler, en çok hüzün duyanlardır. Hayatımız kaybedilen fırsatlarla doludur. Aslında iyi kullanılacak olsa, ömür hiç kısa değil.  
En büyük tasarruf, zamandan yapılandır. Gereği gibi kullansa, neler başarmaz insan.  
En uyarıcı şey zamandır...  
Zamanın ne işe yaradığını, insan, zamanı kalmadığında anlar. Bir fırsat doğmuşsa, onu hemen yakala. Bir saat sonrası için bile bir güvencemiz yokken, bir gün yaparım diye onu sakın sonraya bırakma!  
Bir anda insanın içinde çakan bir iyilik ışıltısı, gerçekleştirme imkanı varken meyvesini vermezse kişilik de zedelenir. Onu gerçekleştirmek mümkün olmaya da bilir.  
İşçinin hakkını, alnının teri kurumadan ver! Anın büyük değeri, artık geç olduğu zaman gündeme gelir. Zamanı değil artık, geçti. Heyhât! Size vad edilen şey ne kadar da uzak... (Müminûn, 23/36)
Yazar vatandas_54 (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.