Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
En Büyük Dünya Ekonomik Krizi Kapıda
Salı, 03 Kasım 2009

New York Üniversitesi öğretim üyelerinden ünlü iktisatçı Prof. Nouriel Roubini, İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, her türlü riskli varlığın fiyatlarının fırladığına dikkat çekerek, “Bir gün bu köpük patlayacak ve şimdiye kadarki en büyük varlık krizi yaşanacak” uyarısını yaptı.

Roubini, “Köpük ne kadar büyükse, izleyecek varlık çöküşü o kadar büyük olacak. FED ve diğer politika yapıcıları, yaratmakta oldukları dev köpükten habersiz görünüyor. Onların körlüğü ne kadar sürerse düşüş o kadar büyük olacak” diye yazdı. Marttan beri petrol dahil, her türlü riskli varlığın fiyatlarının önemli ölçüde yükseldiğine, daha büyük bir toparlamanın da yükselen piyasalardaki hisse, tahvil ve para birimleri değerlerinde görüldüğüne, doların önemli ölçüde zayıfladığına işaret eden Roubini, “ABD ve küresel ekonomide mütevazi bir toparlama meydana gelirken, varlık fiyatları büyük bir toparlanma ile tavan yaptı. Carry trade köpüğü kötüleşecek.
Eğer döviz müdahalesi yoksa ve yabancı para birimleri değer kazanırsa, carry trade’nin negatif borçlanma maliyeti daha negatif hale gelecek” diye yazdı. Roubini, çeşitli faktörlerin, doların birdenbire yükselmesine neden olması halinde yatırımcıların panik içinde riskli varlıklardan kaçmaya çalışacağını ve çöküş yaşanacağını savundu.

ABD’li KOBİ’lerin kreditörü CIT, ‘iflas koruma’ya sığındı

ABD’de, küçük ve orta boy işletmelere kredi veren CIT, iflastan korunma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bono sahiplerinin CIT’nin borçlarını 10 milyar dolar azaltmak için yeniden organize olma anlaşmalarına rağmen, CIT grubunun iflas koruma talebinde bulunduğu açıklandı. ABD’nin en büyük beşinci iflas eden şirketi olan CIT’nin, 71 milyar dolarlık finans ve leasing varlıklarına karşılık borcunun 64.9 milyar dolar olduğu belirlendi.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3279 | E-posta

Yorumlar (13)
RSS Yorumlar
1. 03-11-2009 11:52
kriz kapıda değil içerde bile
bizdeki kriz hep vardı zaten. üstelik kapıda değildi resmen evin içinde idi. kapıdakinden korkmayız zaten :)) Nasıl olsa halkı düşünen siyasilerimizde yok
Yazar birrim (Üye)
2. 03-11-2009 21:22
kapitalist sistemde kriz bitmez.
hedge fonları diye bir şey var.en ünlüsü bunların soros.bir macar yahudisi.trilyon dolarlara hükmediyor.ülkeleri batırıp çıkartıyor.geçen sene petrolün varil fiatını 50 dolardan 150 dolara çıkartan bu fonlar.küresel ısınmanın etkisiyle gıda işine yöneldiler bunlar geçen sene.ve fiatları anormal bir şekilde yükselltiler.şu an bu fonların elinde yüksek miktarda altın stoku var.küresel kriz toparlanmaya başlayınca bunlar elindeki altınları çıkartıp borsa,bono,tahvillere yönelmek istiyor.medyadaki kendi adamlarına altın fiatları 3-4 kat artacak yönünde açıklama yaptırıp ellerindeki altınları satmak istiyorlar.ama yemiyor.bugün dünya faizsiz bankacılığı konuşuyor.komunüzüm çöktüğü gibi kapitalizim de batmaya mahkum.kapitalizmin anavatanı amerika bugün dev şirketlere bankalara el koyuyor.astronomik maaş alan ceo ların maaşlarına sınırlandırma getiriyor.dünya islam ekonomisini tartışıyor bugünlerde.ama bizde helal gıdayı konuşsan başta chp laiklik elden gidiyor diye fırtına koparıyor.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 03-11-2009 22:01
Yatacak yerleri yok
Helal gıda demişken AKP'nin geçtiğimiz hafta mecliste jet hızıyla geçirdiği 'Genetiği değiştirilmiş organizmalar'ın ithalatını serbest bırakmasına ne diyeceksiniz? Bu AKP'lilerin öbür tarafta yatacak yerleri olmayacak. Müslümanlık kılıfıyla her türlü haltı yiyorlar. 
 
Yılmaz Özdil'in Pazar günkü yazısı 
 
Frankeştayn 
 
Kürt açılımı yapılmasını anlarım... Çünkü, karşı çıkanlar olduğu gibi, destekleyenler de var. Ermeni açılımı da böyle... 
 
Sen itiraz edersin belki ama, şahane diyen de var. 
 

 
Peki, Milletim öyle istiyor, açılım yapıyorum diyen arkadaşlardan biri, bana izah edebilir mi lütfen, genetiği değiştirilmiş organizma açılımını niye yapıyoruz? 
 

 
Ortalık toz dumanken... Ahali, PKK'lıların memlekete gelişiyle meşgulken, dikkatler darbe marbe iddialarına yoğunlaşmışken, ana-babalar domuz gribi endişesine kafa yorarken... Kaşla göz arasında, TBMM'yi bypass ederek, şak diye yönetmelik çıkardılar... Ve, genetiği değiştirilmiş organizmaların ithalatını 
serbest bıraktılar. 
 

 
Hangi millet istiyor bunu? 
 

 
Her numaraya Milletim öyle istiyor diyorsunuz da... Mesela, genetiği değiştirilmiş domates istiyorum diyen Kürt var mı Türkiye'de? Genetiği değiştirilmiş çikolata istiyorum diyen Laz? Çocuğuma genetiği değiştirilmiş patates cipsi yedirmek istiyorum diyen Türk var mı aramızda? Kim istiyor bu işi kardeşim? Kim? 
 

 
Genetiği değiştirilmiş organizma, eğer angutsan, entel bi sıfat gibi geliyor kulağa, bilimsel gibi duruyor... Aslında frankeştayn gıda onların adı! 
 

 
Çünkü, normal yollardan insan evladı doğurmak varken; birinin kulağını birinin kafasına, birinin burnunu öbürünün suratına 
takmak gibi bi şey... 
 

 
Kabaca anlatırsak, dayanıklı olsun diye balık genini domatese, bakteriyi patatese monte ediyorlar... Sonradan tonla para verip ilaçlama yapılacağına, haşere ilacını daha tohumundan mısır genine kakalıyorlar. Sinek yuttuğu için böcek ilacı içen süper zekâ vatandaşımız gibi yani... Sevgili halkımız, adında domuz var diye, domuz gribi aşısı caiz mi diye soruyor ama, belki domuz genini soya fasulyesinde yiyor, haberi yok... 
 

 
Peki, niye yapıyorlar bunu? Açlığı önlemek için diyorlar... İnsanoğluna gıda yetişmiyormuş, böylece verimi arttırıyorlarmış... 
Raf ömrünü uzatıyorlarmış. 
 

 
İyi de birader... 
 
Buğday mı yetişmiyor bu ülkede? Pancar mı eksik? Pirinç mi yok? Yanlışlıkla elinden düşürsen, fışkırmıyor mu topraktan? Şapşal politikalar yüzünden, fazla geldiği için, para etmediği için, mahsulümüzü yakarken, derelere dökerken, hangi açlık? 
 

 
Allah'ın bu millete lüftu Anadolu'da, şu ürün yetişmiyor, o yüzden genetiği değiştirilmiş organizmaya ihtiyaç var, denebilir mi, utanmadan? 
 

 
Üstelik, sadece sebze-meyve değil hadise... O sebze-meyvelerle yapılan, bin küsur üründe var bu genetiği değiştirilmiş organizma... Çikolatadan cipse, meşrubattan ketçapa... Şeker ayaklarıyla, baklavada bile kullanıyorlar... Bebek mamasında var! 
 

 
Yersen ne oluyor? Avrupa'da resmen kanıtladılar; bağışıklık sistemini çökertiyor, kansere yol açıyor, kan yapısını bozuyor, sindirim sistemini harap ediyor, karaciğeri haşat ediyor, erken doğuma-kısırlığa sebep oluyor... Antibiyotik şırınga ettikleri için, farkında olmadan bağışıklık kazanıyorsun, hastalandığında antibiyotik alıyorsun, havagazı. 
 

 
İsviçre sokmuyor, Yunanistan sokmuyor, o beğenmediğin Sarkozy Bunları Fransa'ya sokanı oyarım diye yasa çıkardı... 
Burası dingonun ahırı mı? 
 

 
Aman yemeyelim dersen, nasıl yemeyeceksin? Nasıl ayırt edeceksin? Koklasan aynı, ellesen aynı, tatsan aynı, laboratuvara götürüp analiz ettirecek değilsin... Nereden anlayabilirsin? Etiketinden... Etiketin üzerinde Bu üründe genetiği değiştirilmiş organizma var yazmalı ki, bakıp anlayabilesin, di mi? Şimdi sıkı durun... 

Bunların memlekete girişine izin veren yönetmelik diyor ki, Etiketlere genetiği değiştirilmiş organizma içermez yazılamaz! 

Efendim? 
 
Yazılamaz! 
 

İsteyen yemesin, baksın etikete görsün diyeceklerine... Etikete baksın, görmesin diyorlar! İlla yedirecek. 

Tekrar soruyorum: 
Her numaraya Milletim öyle istiyor diyorsunuz da, bu açılımı hangi millet istiyor? Türk mü, Kürt mü, Rum mu, Ermeni mi, Laz mı? Bunu bu millete niye yapıyorsunuz?
Yazar anti (Üye)
4. 04-11-2009 15:44
bravo anti
GDO yönetmeliğiyle demokratik açılım arasında da bağ kurdun ya.gerçekten bravo.abi sen harcanma buralarda ya.yalnız sana bir çift lafım var.önce kendine doğru bir kılavuz bul.yazısından alıntı yaptığın yazar hürriyet gazetesinde bütün mesaisini fethullahçı ve dindar insanlara sövmekle geçiriyor.ak parti hakkında sürekli yalan haber yazıyor.biliyosun kılavuzu karga olanın burnu bişeyden kurtulmaz.şu an tarım bakanı mehdi eker açıklama yapıyor.onu dinliyorum ve özet olarak şunları söylüyor.bu çıkarılan yönetmelikle GDO lu ürünlerin ithalatı yasaklancak diyor.yönetmeliği basın mensublarına gösteriyor ordan okuyor.GDO araştırması yapacak merkez kurulacak,bu merkezden onay almayan bir ürünün ithalıtana izin verilmiycek diyor.AB standartlarına göre yönetmelik diyor bu.hatta AB standartlarında hayvan ve insan sağlığında kullanılan bazı antibiyotikler var diyor GDO lu.biz bunlarada izin vermiyoruz diyor.milleti kandırmayın anti efendi.ara bul yönetmeliği oku ondan sonra konuş.sonra böyle rezil olursun.
Yazar yeniçeri (Üye)
5. 04-11-2009 16:56
imansız gitme
Güzel kardeşim benim kılavuzum var, kafanı yorma. Sen esas milletin beynine afyon veren, ruhbani kılavuzlarından kurtul, rejim düşmanlarının rüzgarına kapılma, memleketsiz kalırsan seni yine bu halkın gücü kurtaracak endişe etme. 
 
Konumuza gelecek olursak, iki kelimeyi yanyana getiremeyen bakanın \"AB standartlarına göre yönetmelik\" demişse kendisi itiraf etmiş demektir, neyi savunuyorsun... AB müslüman ülkelerden mi oluşuyor? Adamlarda domuz eti serbes, salyangoz serbes, her türlü gıda serbes... Türkiye sosyalleşmede modernizasyonda AB normlarını uygulayabilir, ama hayati öneme sahip gıda konusunda kendi standartlarını oluşturması gerekir. AB Kokoreçi, çiğ köfteyi yasakladılar, domuz etini, at etini, eşşek etini kasaplık statüsüne soktular, yakında senin inancın olan kurban kesimini de yasaklarlar. Kılavuzunu AB\'ye göre de belirleme sakın, mazallah imansız gidersin.
Yazar anti (Üye)
6. 04-11-2009 17:49
kıvırtma şimdi
bakan GDO konusunda AB ye göre yasa çıkardık diyor.hatta onlardanda ilerideyiz diyor.domuz eti,at eti,eşek eti ile ne alaka şimdi .konumuz GDO.diyosunki fransa bunları ülkeye sokanları oyuyormuş.bakana onu da sordular.bakanın verdiği cevap:bu ürünleri kendi ülkesinde üretip avrupa dünyaya süren ülke kendileri.çırpındıkça batıyosun.
Yazar yeniçeri (Üye)
7. 04-11-2009 18:09
ANTİ CEVAP VERME ÇERİYE
Boşuna cevap verme AKP ya lakasına. Özel tutulmuş yalancı ortalıkta yanalan biligiler için paralı tutulmuş biri o. Cevap verip muhatap olma çeri başıyla. Belliki ermeni vatandaşı. Yeniçeri osmanlıda ermeniden devşirme askerlere denir bilirsin. Ama yeniçerilerin sonu ne oldu bilirsin ANTİ. MUHATAP OLMA BOŞ VER. HERKES ONUN KOMİKLİKLERİNE GÜLÜYOR. Hainlerin sonu ne olur bilirsin anti
Yazar vatandas_54 (Üye)
8. 04-11-2009 18:36
yeniçeri sen AKAPE (edit)
AKP seni (edit) olarak mı gönderdi. Ortada kıvırıyorsun yalan yanlış şeyler yazıyorsun. Utanmıyormusun yalanlar yazmaya. Vatandaş AKP ye haddini bildircek o zaman susturucu takarsın
Yazar vatandas_54 (Üye)
9. 04-11-2009 19:31
yeniçeri ocağı
yeniçeri ocağı kurulduktan sonra bu orduya sadece rum,sırp,bulgar,ukraynalı,ermeni..vb gibi gayri müslüm insanlar alındı.çocuk yaşta ocağa alınır,islam örf ve adetlerine göre yetiştirilir.doğrudan padişaha bağlıdırlar.padişahın kulu olarak kendilerini tanımlarlardı.emekli oluncaya kadar evlenmeleri yasaktı.ticaret yasaktı.kışlalarında savaşa hazır bir şekilde beklerlerdi.şimdiki profosyenel askerlik olarak düşünün.kanuni zamanında bu ocağa türkler de alınmaya başladı.ocağa giren türkler yeniçerileri bozdular.kanuniden sonraki padişahlar sadece türkleri almaya başladı.bozulan yeniçeriler askerlikten başka herşeyi yapmaya başladılar.ticarete girdiler.esnafı haraca bağladılar.beğenmedikleri bürokratların kellesini padişahtan istediler.vermeyen padişahları devirdiler,katlettiler.reformlara karşı İSTEMEZÜK dediler.uruuun söyletmen diyerek susturdular.yani kısacası yeniçeri ordusunu bozan türkler olmuştur.bunları niye yazıyorum.bilmeyenler var.cahil kalmasınlar diye yazıyorum.
Yazar yeniçeri (Üye)
10. 05-11-2009 10:13
bozgunca cahilsin yeniçeri
kendin itiraf ettin saygısız bozguncu ve AKApe borazancısı. (edit) adına mı yeniçeri tayin ettiler seni AKA pe
Yazar vatandas_54 (Üye)
11. 05-11-2009 11:18
devlet iflas etmiş durumda
AKP 2010 bütçesini, şimdiden tüketti, vatana millete hayırlı olsun. 2008 yılında 17,5 milyar TL açık varken, 2009 Eylül'e kadar olan verilere göre (daha yıl sonu gelmeden) bütçe açığı 40,5 milyar TL, yıl sonu itibariyle 65-70 milyar TL'yi bulması bekleniyor. Bütçe açığı %700 artmış görünüyor. İngiliz vatandaşı bakanımız sağolsun ekonomik olarak ülkemizi Refaha erdirdi. Devlet artık memur maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldi. Devlet iflas etmiş durumda, satacak birşey de kalmadı. Elde kaldı yasadışı olarak kaçak arazilerin üzerinde oturan kişilere buraları (güya) satıp legalleştirme. Bu kanunda yakında çıkacak ve AKP yandaşlarının bir çoğu orman arazilerini talan ederek, bir takım sinsi oyunlarla işgal yapmış durumda ve yapılacak af ile kısadan köşe dönecekler. Devlet gücünü iyice kaybetmiş, alın size Sultanbeyli örneği, devlet arazisi işgal edile edile ne hale geldi, %90'ı hala kaçaktır. Adalet ve kalkınma partisi ismine münhasır adalet dağıtmaya ve de kalkınma devam ediyor. Allah başımızdan eksik etmesin onları. Yolun sonu göründü, 2001 krizinden sonra halkın kurtuluş olarak gördüğü AKP daha beter yaptı milletin alım gücü düştü. Denize düşen halk yılana sarılmış vaziyette o bile fayda etmedi daha beter durumdayız. Deve ile dikenin aşkı devam ederse biz daha çook yazarız.
Yazar anti (Üye)
12. 05-11-2009 14:51
aynısını haluk koç ta söylüyordu
2007 genel seçimlerine az kala meclis kürsüsünde şöyle diyordu:ülke bitik,memur,köylü,esnaf,işçi perişan.esnaf sizi öpecek.cesaretiniz varsa sokağa çıkın diyordu.seçimden sonra ise chp li ler 15 gün sokağa çıkamadılar.sonra çıkıp millet bize muhalefet görevi verdi diye pişkin pişkin sırıttılar.neyse gelelim konumuza.bütçe açığı elbette artmıştır.sebebi ise krizin etkisini azaltmak için uygulanan vergi indirimleri.gördüyseniz oto bayileri,beyaz eşya,mobilya ürünlerinde sıralar oluşmuştu.ama bazılarının gözleri vardır göremezler o ayrı konu.hiç faizlerin nereye indiğini,enflasyonun nereye indiğini,ihracatın nerlere kadar çıktığını görmez bunlar.15bin km duble yolları,okulları,hastaneleri göremezler.kişi başı gelirin kaça çıktığını,ilk defa IMF siz ulusal kendi ekonomik programımızı yaptığımızıda görmezler.ıIMF ve dünya bankası yetkililerinin türkiye krizi atlattı açıklamalarınıda duymazlar.çakma nike marka ayakkabı atan komunüstü konuşur bunlar.cari açık cari açık diye bağırıyorlardı o da düşünce ellerinde bi bütçe açığı kaldı.bütçe açığı son küresel krizde amerika,japonya,almanya gibi dev ekonomilerininde sorunu.onlarda bizimkinden de daha fazla artış var.o kadar kötü olsa ımf ile anlaşırdı bu hükümet.hiç onu demiyosunuz.adama ayakkabı atanı övüyonuzda hükümeti niye övmüyonuz.helal olsun be bunca krize rağmen ımf ye posta koyuyor başbakan demiyonuz.aslında kendiniz biliyonuz ama gurur meselesi yapıyonuz.son cümlene gelince aynen katılıyorum.chp 2b yasasını anayasa mahkemesine götürmeseydi zamanında 25 milyar dolar gelir bekleniyordu.chp nin bu kadar oy aldığı bir ülke kolay kolay düzelmez.deveye diken lazım çok doğru.
Yazar yeniçeri (Üye)
13. 05-11-2009 19:34
GDO yönetmeliğine amerika nın tepkisi
bu akşam NTV haberde şöyle diyor.:amerika türkiye yi dünya ticaret örgütüne şikayet etmeye hazırlanıyor.amerika türkiye ye yıllık 2 milyar dolar kadar mısır ve hayvan yemi satıyordu.türkiye nin çıkardığı GDO yönetmiliğyle bu ürünlerin türkiye ye sokulması yasaklanacak.bu yüzden amerika türkiye yi dünya ticaret örgütüne şikayet etmeye hazırlanıyor.NTV haber ümit enginsoy. waşhington iyi akşamlar.sanada iyi akşamlar anti.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.