Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başbakan Domuz Gribi Aşısı Olmayacak
Salı, 03 Kasım 2009

Başbakan Erdoğan, domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini söyledi. Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nın ardından Domuz gribi aşısı konusunda "Aşı konusu zorla olmaz'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu iş öyle cebren olmaz. İsteyen olur, istemeyen olmaz. Zaten bu konuda oteriteler de ikiye ayrılmış durumda."

Başbakan'ın bu sözleri bomba gibi düşerken grup toplantısının ardından  "Sayın Başbakan, siz aşı olacak mısınız?" sorusuna karşılık, "Ben aşı olmayı düşünmüyorum" yanıtını verdi.

BAŞBAKAN DA AŞI OLACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçen hafta Akşam gazetesi'ne yaptığı açıklamada, aşının güvenli olduğunu vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aşılanacağını ve "Sadece Başbakan değil, hastalığı erken kapma riski olan memurları ve  yöneticileri aşılayacağız." demişti.

Akdağ, 'Erdoğan da Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi civasız aşı mı olacak?' sorusunu "Vatandaşa ne yapıldıysa, herkese o yapılır. Sadece hamilelere katkı maddesi daha az olan aşıyı temin edeceğiz' diye yanıtlarken, Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz'ün, 'Aşı Amerika'da tartışılıyor, ben oldum, eşim olmadı' sözlerine ise tepki göstererek "Mehmet Öz kim oluyor? Bir kardiyoloji uzmanı, kalp cerrahı! Kendi işini yapsın' demişti.
 
AKP Grup toplantısında aşının ' Müslümanlara yapılmayacağı' yönündeki iddialara karşı ateş püsküren Akdağ, "Aşıda ne domuz geni ne de domuzla ilgili bir şey var" demişti.

'Başbakan risk grubunda değil'

Bugün Domuz gribi aşısı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı konusunda Sağlık Bakanlığıyla ayrı düştüklerini söylemesi ve aşı olmayacağını belirtmesi konusunda CNN Türk'ün sorularını yanıtladı. Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasının doğru olduğunu ve başbakanın risk grubunda olmadığı için aşı olmamasının uygun olduğunu belirtti.

Bu olaydan sonra istifa edeceği söylentilerinin doğru olmadığını söyleyen Akdağ, medyanın bu olayları çarpıttığını söyledi.

Salgın beklenenden önce başladı

Bakan Akdağ, salgının Aralık ayında beklendiğini fakat bir ay öncesinde çıktığını ama beklenenden daha yoğun olmadığını belirtti. Domuz gribinde en yüksek noktanın Ocak-Şubat ayında olacağını söyleyen Akdağ, salgının başında olduğumuzu da belirtti. Aşının ücretsiz olacağını söyleyen Akdağ, öncelikli grubun 2 yaş altındaki çocuklar, hamileler ve sürekli hastalığı olanlara, sağlık çalışanlarına uygulanacağını söyledi.

Kimseye zorla aşı yaptırılmayacağını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, aşının kısa süreli yan etkilerinin kol ağrısı, aşı yanma hissi, hafif ateş görülebilir dedi. Uzun süreli olarak da milyonda bir de olsa nörolojik etkiler, beklenmeyen belirtilerin görülebileceğini söyledi. (www.hurriyet.com.tr)


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2343 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 03-11-2009 19:01
afferim başbakana
Afferim başbakana, akıllı adammış. Zamanın radyasyonlu çay içen sanayi bakanı Cahit aral gibi kötü örnek olmadı. Olmadı da güvenirliği henüz kanıtlanmamış aşılara neden milyon dolarlar ödedik. Kimleri zengin ettiler acaba...
Yazar anti (Üye)
2. 03-11-2009 19:30
soru işaretleri şimdi arttı
milletin zaten kafası karışıktı.ben şahsen yaptırmayı düşünüyordum.şimdi ben bile tereddütte kaldım.imam böyle düşünürse cemaat napsın.aşı faydalı ise başbakanın böyle dememesi lazımdı.yok eğer bi sakatlık yönü varsa bu açıklanmalı.ama sağlık bakanı kameralar önünde aşı yaptırdı.o zaman o niye yaptırdı.kafalar hepten karışık şimdi.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 03-11-2009 19:33
ne söylerse tersini yapar inanmammmm
Ne söylerse tersini yapar. Her zaman yaptığı gibi el altından aşı olur o. her şeyde aynı tavırı biliyoruz. İnanmammmmmmm. olcak olcakkkkkk. DTP ile de görüşmem diyordu görüştüüüüüü. Komik nede olsaaaa :))
Yazar vatandas_54 (Üye)
4. 03-11-2009 20:04
nihayet akıllandın yeniçeri
Hamsi balığı yedin sanırım bugün yeniçeri. Bak aldatıldığını anlamaya başladın. Dedim sana inanma bu tayyip efendiye. Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar bu diye. İnanma buna bence. Uyandık de artık.
Yazar vatandas_54 (Üye)
5. 03-11-2009 20:49
kimse kimseyi kandırmıyor
başbakan grup toplantısında bugün domuz gribi aşısı için zorlama yok dedi.isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz dedi.almanyada siyasiler kendilerine farklı vatandaşa farklı aşı veriyor.başbakan açıkça ben yaptırmayı düşünmüyorum dedi.anti nin dediği gibi bu millete radyosyonlu çayları içiren hükümetleride gördük biz.başbakan art niyetli olsa yaptırcam der yaptırmazdı.veya kameralar önünde yalandan yaptırıyormuş gibi gözüküp bu milleti kandırırdı.üstelik başbakan şeker hastası.bu akşam haberlerde şeker hastalığı olanlarda farklı bir durum olabilir dedi bir tıp uzmanı.doğruya doğru ben yinede başbakanın böyle açıklama yapmasını doğru bulmadım.en azından soruya cevap vermeyebilirdi.bence başbakan basın açıklaması yapıp milletin kafa karışıklığına bir son vermeli.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.