Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Demirel: "Ben Dâhil, Pes Etmedik"
Çarşamba, 04 Kasım 2009

Demirel: "Ben Dâhil, Pes Etmedik". Demokrat Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Yılmaztekin ve yönetim kurulu üyelerini, Güniz Sokak'taki konutunda kabul eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demirel, ''1946'dan bu yana Türkiye'de icraat olarak ne yapılmışsa Demokrat Parti'nindir, Adalet Partisi'nindir, Doğru Yol Partisi'nindir ve Anavatan Partisi'nindir. Türkiye'de ne varsa ortaya konulan, bu siyasi felsefenin eseridir'' dedi.

9. Cumhurbaşkanı kabulde yaptığı konuşmada, 12 Eylül 1980'de yönetime el konularak, siyasi partilerin kapatıldığını anımsatarak, bunun ardından orta sağın tamamen parçalandığını söyledi. Bu parçalanmanın olumsuz etkilerini Türk siyasi hayatının gördüğünü vurgulayan Demirel, ''Türkiye bundan zarar gördü ve bu zarar açıktır. Bugün herkes bunun farkında. Bugün Türkiye'de birçok şikâyet varsa, Türkiye'nin yönetiminden bir takım huzursuzluklar duyuluyorsa, mutsuzluklar doğmuşsa ve doğmaya devam ediyorsa, Türkiye'de yoksulluktan işsizlikten geniş çapta şikâyet varsa, bir hukuk devleti olması lazım gelen Türkiye'de hukuksuzluktan şikâyetler varsa bu şikâyetler sistemin işlemeyişindendir. Sistemin işlemeyişinde de, bu parçalanmışlıkların önemli rolü vardır'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, bugün siyasetini yeni baştan düzeltmek mecburiyetinde olduğunu belirten Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''1946-2009 yılına kadar geçen 62-63 sene içerisinde Türkiye'de icraat olarak ne yapılmışsa Demokrat Parti'nindir, Adalet Partisi'nindir, Doğru Yol Partisi'nindir ve Anavatan Partisi'nindir. Türkiye'de ne varsa, ortaya konulanların hepsi, bu siyasi felsefenin eseridir.

Esasen 27 Mayıs olmasaydı ve Demokrat Parti kapatılmasaydı Adalet Partisi olmazdı, Adalet Partisi 1980'de kapatılmasaydı Anavatan Partisi olmazdı ve Doğru Yol Partisi olmazdı. Bunlar hep, Türkiye'deki siyasetin zaman zaman zorla karşı karşıya kalmasından, inişli çıkışlı bir yol takip etmesinden oldu. Türkiye'deki siyasetçiler, ben dâhil, pes etmedik. Daima başımızı suyun üzerinde tutmayı başardık. Şu oldu, bu oldu, yasak oldu, başka şeyler oldu. Ama seçimden vazgeçmedik. Neticede bu dalgalı yıllar çok uzun sürmedi, ama etkileri uzun sürdü.''

Türkiye'nin 2010 yılı itibarıyla yönetimden, eğitime, sağlıktan kalkınmaya kadar birçok alanda reform dönemine girmesi gerektiğine dikkat çeken 9. Cumhurbaşkanı, ''Ülkenin yeni reformlara ihtiyacı vardır. Bütün reformlar, ancak halkın gönül rızası ile gelinip destek alınması, şeffaf bir şekilde, keyfilikten uzak yönetimle olur. İşte bunun için iki parti, geçmişteki beraberliklerini yani 80 öncesinde halktaki beraberliği yeniden bütünleştirmeye karar vermiş ve 31 Ekim günü bu karar alınmıştır. 31 Ekim önemli bir tarihtir ve bu çok önemli bir hadisedir'' dedi.

Siyasi partilerin gençlik kollarına önemli görevler düştüğünü belirten Demirel, ''Gençlik kolları, siyasi partilerin damarlarında dolaşan kandır'' görüşünü dile getirdi.

Süleyman Demirel, DP Gençlik Kolları'nda kadın üyeleri bir arada gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin, kadını dört duvar arasından çıkarıp toplumun içerisine koyduğunu ve Türk kadınının her alanda olduğu gibi siyasette de yerini aldığını sözlerine ekledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kabulde, Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığınca hazırlanan ve 31 Ekim’deki bütünleşme kongresinde delegelere gösterilen slaytı ilgiyle izledi. Demirel, slaytı hazırlayanlara teşekkürlerini ileterek, “Demokrat Parti misyonunu iyi kavramışsınız sizi kutluyorum” dedi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2267 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 04-11-2009 11:59
GENE HACKMANE
nedense sülüman demireli görünce hoolywood filimlerinin kötü karakterli başrol oyuncusu gene hackmane aklıma geliyor.neden böyle oluyor anlamadım.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 04-11-2009 13:49
28 şubat sürecinden sonbahar esintisi
valla işin gerçeği çoban sülü nün demeçini okumadım.okumaya da gerek duymadım.rotasını sola kırmış bir demokrat parti.rahmetli MENDERES ve ÖZAL ın kemikleri sızlamıştır mezarda.geçen kongresi vardı bunların.haberlerde izleyince 28 şubat sürecinden bir sonbahar esintisi hissettim.cindoruk,mesut yılmaz,ismet sezgini yan yana görünce bir eksikli geldi bana.çevik bir de o resimde olsa kare as tamamlanmış olcaktı.eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.bunlardan olsa olsa chp ye partner olur.iki ölü bir diri etmez.nede olsa cindoruk baykaldan daha kıdemli bir avukat.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 04-11-2009 14:10
gümbür gümbür geliyorlar
rotasını sola kırmış bir DP ne  
ne yapabilir? 
sağ a kıramazlar çünkü 28 şubat 
sürecinde maskeleri düştü. 
mehmet haberal ergenekondan tu- 
tuklanmasaydı cindorukun yerinde o 
vardı şimdi. 
baykal yetmiyormuş gibi ergene- 
konun avukatlığına soyunan bir  
cindoruk merkez sağdan ne kadar oy 
alır? 
bana göre ak parti değil chp ve 
mhp düşünsün.a.şener düşünsün. 
aslında chp ye katılsalardı daha mantıklı olurdu.en azından oylar bölünmezdi. 
en kötü seneryo olsa bile,demokratik açılım patlasa bile bu mhp nin işine gelir.oylarında 4-5 puan artış olabilir.ama dp nin ben %2 yi geçeciğini sanmam.o yüzde 2 ise chp den kayan yüzde 2 olur.
Yazar yeniçeri (Üye)
4. 08-11-2009 13:40
siyasi kadavralar partisi
ALLAH tan kasımpaşalı R.TAYYİP ERDOĞAN çıktıda bunları sandığa gömdü.nerde o eski kurtlar.tansular,meksutlar,sülüman demireller,m.ağarlar,bahçeliler,erkan mumcular,cindoruklar,ismail cemler.kasımpaşalı hepsinide bozuk para gibi harcadı.hepsinide toplu olarak sandığa gömdü.üstünü 8 lik çiviyle çaktı.bahçeli 3 kasımda istifa etti.8 ay sonra taban beni istiyor diye geri döndü.tansu çiller kadar yürekli olamadılar.valla helal olsun kadına en yürekli o çıktı içlerinde.en azından kadın insan içine çıkmıyor basınla konuşmuyor.bunlarda utanmada yok.milletten tokat yiyip hala insan içine çıkıyorlar.meydanlarda ip sallandırıyorlar.askere kendi vatandaşını fişleme görevi verenlerden ne beklenilirki.benim DP li lere tavsiyem chp ye katılsınlar.boşuna chp nin oylarını bölmesinler.veya partinin ismini emekliler partisi veya siyasi kadavralar partisi olarak değiştirsinler.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.