Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Büyükşehir'de 20 Yeni Otobüs Hizmette
Cuma, 06 Kasım 2009

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından alınan 20 adet yeni otobüsün tanıtım töreni bugün Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Yeni otobüslerin hizmete girdiği törende Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu  'Verdiğimiz sözlerin takipçisi olduğumuzu herkesin gördüğü gündür" dedi.

Vali Hüseyin Atak, Ak Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Recep Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Baro Başkanı Vacit Öktem, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törene vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Törende açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Turan, Ulaşım Daire Başkanlığı olarak Sakarya'nın ulaşım alanında yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve bu sorunların çözümüne yönelik yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Bugün şehrimiz için, belediyemiz için ve bizler için fevkalade önemli bir gün. Bugün seçim öncesi vermiş olduğumuz sözlerin takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın herkes tarafından görüleceği bir gündür" dedi.
Seçim öncesi tutamayacakları sözleri vermekten imtina ettikleri dile getiren Başkan Toçoğlu, "Göreve gelmeden, seçim çalışmalarımız süresince yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermekten her zaman imtina ettik. Bu bakış açımızı ise tüm kamuoyuyla her zaman paylaştık. Kısaca şunu söylemiştik, biz asla tutamayacağımız sözleri vermeyiz. Ancak verdiğimiz sözleri de bir bir yerine getirmesini de gayet iyi biliriz dedik. Milletimiz bize inandı, güvendi, bizi bu makama layık gördü. Bizler de her zaman ifade ettiğimiz gibi bu çok değerli emanete layık olmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır, ancak çalışma azmimiz ve heyecanımız bir o kadar üst seviyede bulunmaktadır. Ne yaptığımızın ve ne yapmamız gerektiğinin farkındayız. Şehrimizin modernleşmesi, çağdaş bir kent kimliğine kavuşması için kararlı ve azimli bir şekilde, cesaretle yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu
Ulaşımda aldıkları radikal kararları da açıklayan Başkan Toçoğlu, akıllı bilet sisteminin 15 Aralık tarihinde uygulanmaya başlayacağını ifade etti. Toçoğlu ulaşımla ilgili olarak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Ulaşımda yaşanan sorunlar şehrimiz için çözülmesi gereken öncelikli meselelerin arasında yer almaktadır. Ulaşım sorunlarını çağdaş yöntemlerle çözmüş bir Sakarya hayaline sahip olduğumuzu daha önceleri birçok kez dile getirmiştik. Arkadaşlarımızla bir araya geldik ve ulaşım meselesini masaya yatırdık. Bir takım radikal kararlar aldık. Aldığımız kararları tek tek hayata geçirmeye karar verdik. Öncelikli olarak işe ulaşım filomuzu yenileyerek başladık. Aldığımız 20 yeni araçla toplu taşıma alanında ilk somut adımımızı atmış bulunuyoruz. Kangren haline gelmiş sorunların çözümüne önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Ulaşım filomuzun yenilenmesi sürecinde, önümüzdeki dönemlerde başka yeni araçlar almayı düşünüyoruz. Ayrıca; ulaşım alanında bir diğer önemli çalışmamızın da sonuna gelmiş bulunuyoruz. Buradan akıllı bilet sistemini 15 Aralık tarihinde şehrimizde uygulamaya başlayacağımızın müjdesini de vermek istiyorum. Bir diğer çalışmamız ise kritik kavşakların yeniden düzenlenmesi ve sinyalizasyon sisteminin iyileştirilmesi. Bu çalışmamızı da önümüzde ki 4–5 aylık süreç içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ulaşımdaki bir diğer hedefimiz de 2011 yılı sonuna kadar, ulaşım master planını tamamlamak. Yine 2012 yılının sonuna kadar, kent merkezindeki otopark talebini göz önünde bulundurarak uygun otopark alanlarını belirleyeceğiz. Özetle Büyükşehir Belediyesi olarak görev süremiz boyunca çağın gereklerine uygun olarak ulaşım alanında halkımıza yaraşır hizmetler sunmaya çalışacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Toçoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı; "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum, bizim amacımız Sakaryalı hemşerilerimizin her şeyin en iyisinden istifade etmelerini sağlamaktır. Şehrimizin potansiyeline inanıyoruz. Hep birlikte el ele verdiğimiz takdirde yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını da biliyoruz. Şehrimiz bizlerin birlik ve beraberliğine ihtiyaç duymaktadır. Bu zor ve meşakkatli yolculukta her zaman bir arada olmaya gayret etmeliyiz. Samimiyetle, birbirimize karşı desteğimizi esirgememeli, birbirimize yardımcı olmalıyız."
Tören sonrası protokol üyeleri tasarım ödüllü yeni otobüsleri yakından inceleyerek, yetkililerden bilgi aldılar.


Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2236 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.