Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Derneğin önemi...
Salı, 17 Kasım 2009

GEYVELİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ hakkında; 

      Bu haftaki yazımı günümüzde dayanışmanın yardımlaşmanın özellikle gerekli olduğu dernekleşmenin önemine ayırmak istedim.

      Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını” olarak yapılmıştır.

      Tanıma göre kazanç paylaşımı olmayan kuruluşlardır dernekler. Yani hiçbir çıkar menfaat gözetilmeyen sosyal amaçlı aynı amaç çerçevesinde bir araya gelen insanların yardımlaşma ve dayanışma amaçlı oluşturdukları kuruluşlardır.

      15/11/2009 Pazar günü İstanbul Küçükyalı'daki Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin toplantısına katıldık hep birlikte. İlçemizin insanlarını hep bir arada görmek güzeldi. Aynı gün derneğin başkan seçimi de yapıldı. İki değerli ve güzide arkadaşımız Başkan olmak için seçime girdiler. Seçimi 17'ye 16 oyla SUAT GÜNEY kardeşimiz M.Fuat ERDEM kardeşimiz karşısında 1 oy farkla kazandı. Sayın Suat Güney kardeşimizi tebrik eder dernek ve Geyvemize ve hatta ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Güzel olan sonuç ne olursa olsun iki başkan adayınında kucaklaşıp birlikteliği sergilemesi idi. Sonuçta kazanan demokratik anlayışlı ilçemiz insanlarının aynı hizmete hep birlikte devam etmelerini söylemesi idi.

      Şunu asla unutmayalım; İlçemizin insanlarının Ülkenin neresinde olursa olsun dayanışmaya yardımlaşmaya ve birlikte olmaya ihtiyaçları vardır. O yüzden dernekçilik oldukça önemlidir. İstanbul il sınırları içinde de azımsanmayacak sayıda Geyveli olduğunu düşünürsek önemi bir kat daha artar. Bir araya gelipte yıllar sonra görüşenler, hatta orada ilk kez bir birini tanıyanlar ve hatta uzun zamandır görüşmeyen akrabalar bile dernek ortamında dernek aracılığı ile bir araya gelmeleri görülmeye değerdi. 

Dernek neden önemli?


      Çünkü dernek; birbirini unutan insanları bir araya getirmek, sosyal dayanışmayı sağlamak için önemli. Ekonomik şartların her geçen gün dahada zorlaştığı bu günlerde sıkıntıları olan ilçemiz insanlarına yardıma koşmak, iş, aş, yakacak v.s konularında yardımlaşmak; düğün ve cenaze ve benzeri cemiyet ortamalarında dayanışma halinde olmak açısından göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Hepsinin yanında bir araya gelme sayseninde bilgi alışverişinin olması, bilgisinden yararlanacağımız dostlarımızla bir arada olmanın hazzıda faydasıda aşikardır. Sonuçta insan olarak her zaman yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır.

      O halde tüm ilçemiz insanlarının İstanbul'daki yaşayanlarının bu dernek faaliyetine katılmaları ve her zaman olduğunu gibi gerçek Geyveliliklerini ve Geyve insanının dayanışma ve yardımlaşmasını hiçbir siyasi kimlik gözetmeden göstermeleri gerekir. Çünkü; bize öncelikle lazım olan dayanışma ve yardımlaşmadır. Gerekli önemi her zaman olduğu gibi Geyve insanı olarak göstereceğimiz ve dernek çatısı altında toplanacağımızdan kuşkum dahi yok. Bu güzel oluşuma tüm ilçemiz insanlarının köy ve belde gözetmeden katılması gereği bilincinde olması gerekir. Emin olun derneğin hepimize faydası olacağı kesindir. Hepimizin kardeş olduğunu düşünürsek kardeşlerinin bir araya gelmesinin değerini göz ardı etmeyelim ve vakit kaybetmeden gönülden katılımda bulunup güç birlikteliğimizi ispat etmeliyiz.      

 Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.

 BİROL YILDIRIM


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2733 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.