Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Demokratik Açılım'a Çapraz Manevra
Perşembe, 19 Kasım 2009

Hükümet, "demokratik açılımın" kamuoyuna yeterince anlatılmadığı gerekçesiyle, yeni bir strateji belirledi. Hükümet, "demokratik açılımı" kamuoyuna çapraz yöntemle anlatacak. Bu yöntemle milletvekilleri açılımı kendi Seçim bölgesinde değil, farklı illerde de anlatabilecek.

AKP, 21-22 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam Kampı'nda gerçekleştireceği toplantıda, "demokratik açılım" sürecini tartışacak, milletvekilleri dinlenecek ve yeni strateji belirlenecek.

Açılımda yeni hedeflerin belirleneceği toplantıda, 40-50 milletvekilinden oluşan bir komisyon oluşturulacak. Görevlendirilen milletvekilleri Türkiye'nin 81 iline giderek, açılımın amacını ve hedeflerini anlatacak. Milletvekillerinden oluşan komisyon "çapraz" yöntemle çalışacak.

Örneğin, milletvekili açılımı kendi Seçim bölgesi yerine farklı bir Seçim bölgesinde anlatacak. Böylelikle parti içinde açılımla ile ilgili ortak bir söylem birliği oluşturulacak. Güneydoğulu bir bölge milletvekili açılımı İstanbul ya da İzmir'de anlatabilecek. Bursa milletvekili ise Diyarbakır'da açılımı anlatacak.

Görevlendirilen milletvekilleri, "demokratik açılımın" sadece Kürt açılımı olmadığını, etnik köken sorunlarına çözüm olan her şeyin açılımın içerisinde yer alacağı da anlatılacak.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3118 | E-posta

Yorumlar (13)
RSS Yorumlar
1. 19-11-2009 19:05
provakasyonlara dikkat
internette dolaşan ihbar mektublarını okuyoruz.cuntacılar neler neler planlamış.kürt-türk,alevi-sünni,laik-anti laik, çatışmaları yaratmak için neler neler yapmışlar.bunların hiç mi vicdanı yok.masum insanların evlerine silah sokulup jandarmayla basılacak,gayri müslüm vatandaşlara suikast yapılıp dindar insanlar suçlanacak,imam minareden halkı isyana teşvik edecek,medyadaki dostlarımıza haber servisi yapılacak,kendi kurdukları internet sitelerinden kara propaganda yapılıp darbe için zemin hazırlanacak.mhp,chp ve ak partililer bu provakasyonlara gelmemeli.demokratik açılıma karşı olan görüşlerini demokratik olarak göstermeliler.son 5 seneye bakarsak danıştay cinayeti,hrant dink,rahip santaro,misyonerler cinayetleri cuntacıların senaryosuna göre olduğu açıktır.danıştay cinayetinin kanı kurumadan suç ak partiye ve dindar insanlara nasıl yıkıldı gördük.kahraman polisimizin başarılı çalışmasıyla bu cinayetin arkasındakileri gördük.ALLAH TÜRK MİLLETİNİ KORUMUŞ.cuntacıların kökü kazınmadıkça biz türk milletine rahat yok.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 19-11-2009 23:34
TP geliyor
Demokratik açılımda geri vites, AKP herşeyde olduğu gibi yine elini yüzüne bulaştırdı. Eğriyi doğruyu halk gösterecek ancak öyle anlıyorlar. Halkın sesine kulak vermeyen geçmiş yönetimler gibi AKP de tarih sayfalarında yerini alacak. Abdüllatif geliyor açın yolları...
Yazar Abdüllatif (Misafir)
3. 20-11-2009 00:01
ALLAH (TÜRK) MİLLETİNİ KORUSUN
dağdan gelipte 2 saat içinde serbest bırakılan teröristler hakkında denen bu kadar duyarlı olunmadı................
Yazar onurkara (Üye)
4. 20-11-2009 16:54
Allah şaşırtmasın
Ne yapacaklarını şaşırdılar, Allah hiçbir kulunu böyle şaşırtmasın. Başbakanı geçen hafta mecliste herkes dinledi. Demokratik açılımla ilgili hiç bilgi verdimi, Hayır. Hep havadan sudan, munzurdaki çiçekten, uludağdaki petekten salladı gitti. 
İçi boş bir fikri halkın önüne koyma cesaretleri bile yok. 
Meclisteki şehit anasını nasıl karga tulumba edildiğini gördü halkımız. Bir de RTE, kendisini PKK ile aynı kefeye konulunca Hukuka havale ettiğini söyledi, oysa aynı konuşmasında Şehit cenazelerinden nemalanan olduklarını söylemesi de çok talihsiz bir konuşmaydı. Eğer sen şehit cenazelerinden nemalananlar var dersen, seni de PKK ile aynı kefeye koyarlar. Bu iş olmaz, çapraz da yapsanız, terstende yapsanız bu iş olmaz çünkü bu halk teröristle mutabakat yapılmaması gerektiğini hükümettekilerden daha iyi biliyor.
Yazar anti (Üye)
5. 20-11-2009 17:52
AKP ihanet ediyor
AKP bu millete ihanet ediyor. İşçiye ihanet köylüye ihanet memura ihanet şehitlere ihanet ihanette ihanet. Sadece yandaş ve tetikçilerine ihanet etmiyor. Ama sandıkta boğulana kadar. Sandıkta boğulunca o zaman yeniçeri gibileride boğacak. Uyanık olun batıyoruz. Tayyibin dediği gibi sayın öcalan oluyor şehitlerde kelle. Bu ne saygısızlık ya
Yazar geyveli_by_dahi (Üye)
6. 20-11-2009 18:47
şaşıranlar belli
onur öymen dilinin altındaki baklayı çıkardı.kürt sorununun çözüm yolu 1937 de ki dersim isyanının bastırılması yöntemi dedi.chp grubu hararetli şekilde alkışladı bunu.en baştada tunceli vekili k.kılıçdaroğlu.chp nin arka bahçesi olan aleviler tepki gösterince bu onur öymenin şahsi görüşü dediler.k.kılıçdaroğlu istifaya davet etti onur öymeni.ama partisi ona sahip çıktı.sonra k.kılıçta onu savunmaya başlayıp ak partiyi suçladı.en azından mhp kadar dürüst olun.tavırlarını beğenmesemde mhp nin duruşu belli.chp ise hem 89 kürt raporunun arkasındayız diyor.hemde sorunun 1937 de ki despot yöntemlerle çözülmesini istiyor.sıkışınca da bu atatürkün yöntemiydi deyip atatürkün arkasına saklanıyorlar.artık alevilerde uyandı.maskeleriniz düşüyor.
Yazar yeniçeri (Üye)
7. 20-11-2009 19:42
oturumu izlememişsin
başbakan açılım hakkında konuşmadı havadan sudan bahsetti diyosun.oturum günü ilk konuşmayı yapan içişleri bakanı sayın beşir atalay demokratik açılımı madde madde anlattı.sen dinlemediysen yapacak bi şeyim yok.çok istiyosan meclis tutanaklarını oku görürsün.ikincisi meclisteki dinleme localarında alkış bile yasaktır.herkes kanunlara uymak zorundadır.meclis gösteri yapma alanı değildir.şehit yakınıda olsan bu kurala uymak zorundasın.canan arıtman hanım bir konuşmasında başörtülülere f...ler demişti.meclisde ak parti grubunu dinlemeye kalan başörtülü bayanlara hakaretler etmişti.ama kendisi şehit annesi pakize hanımı başörtüsüyle meclise sokup provakasyon yaptırıyor.komünüst gençlerle beraber.3.sü şehit cenazeleri.yarası olan gocunur.bu millet cenaze rantçılarını iyi bilir.danıştay cinayetinde öldürülen m.yücel özbilgin in cenaze töreninde katil ak parti ,türkiye laiktir laik kalacak diye slogan atanların kimler olduğunu iyi biliriz.sonra o katillerin avukatlığını kimin yaptığınıda iyi biliriz.şehit cenazelerinde el işaretlerini yapanlarıda iyi biliriz.devlet içindeki hukuk dışı yapıların,tsk içindeki cuntacıların bitirilmesi demek statükonun sonu demek.kürt sorunun çözülmesi demek türkiye nin demokratikleşmesi demek.demokratikleşen türkiye de ise chp ve mhp nin halka söyleyebileceği bir şeyin olmaması demek.köhnemiş siyaset tarzı artık tutmuyor.güzel ve aydınlık türkiye yakındır.
Yazar yeniçeri (Üye)
8. 20-11-2009 20:39
NE SAÇMALIYORSUN YENİÇERİ
YETER SAÇMALADIĞIN BIRAK LAGALUGAYI. MİLLET AÇ SEN HİKAYE ANLATIYORSUN. PİYASLARA BİTİK TEPETAKLAK. İŞÇİ MEMUR KÖYLÜ SEFİL. SEN PATAGONYDAN BAHSEDİYORSUN. (edit) AKP KUKLACILIĞI YAPMA. BURASI TÜRKİYE. SEN NERDE YAŞIYORSUN YENİ ÇERİMİSİN NESİN. ÖNCE SENİ İYİ DEVŞİRMEMİŞLER SANIRIM (edit)
Yazar geyveli_by_dahi (Üye)
9. 20-11-2009 20:40
yeniçeri yalancını durudurun
yeniçeri halkın yanında ol yada sus. AKP de biter görürüz seni
Yazar geyveli_by_dahi (Üye)
10. 20-11-2009 22:22
TP geliyor
Bahçeli konuşmasında kaşıyorlar dedi, AKP kaşımıyor, KAŞINIYOR. Bunları hocaları milli yapamamış, biz mi yapacaz, adamlarda milli benlik yok. CHP meclisi terkederken Başbakan diyorki niye gocunuyorsun, yarası olan gocunur yahu adama gülerler bunu söylerken. Sen değilmisin aynı konuşmada Bahçeli, seni PKK ile eşdeğer yapınca, hukuka havale ettim diyen. Demek ki senin de bir yaran var. İktidar sahipleri resmen takiye yapıyor, bunların alayı böyle. Bu halk Tayyip Erdoğanın radikal İslamcı Afgan teröristi, uyuşturucu taciri Gulbuddin Hekmatyar önünde diz çöküşünü unutmadı. Rejim düşmanı, ordu düşmanı bu zihniyet ve onun uzantıları, düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı ile PKK ile kolkola TC'yi yok etmenin planlarını İmralı'da yapıp utanmadan halkın önüne koyuyorlar. Bu ülke Çiller gibi (edit) başbakanları gördü, şimdi de (edit) başbakan dönemi. Rakamsal olarak ilerleme var. Abdüllatif Şener bunların alayını süpürecek.
Yazar Abdüllatif (Misafir)
11. 22-11-2009 15:20
GERİ VİTES
DEMOKRATİK AÇILIMDA GERİ VİTES. AKP TÜRK MİLLETİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ HENÜZ KAVRAYAMADI VATAN HAİNLERİYLE İŞBİRLİĞİNİN CEZASINI BU MİLLET GÖSTERECEK
Yazar CUMHURİYETİN ASKERLERİ (Misafir)
12. 24-11-2009 11:50
Tezgah.
Arkadaşlar ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor.Her ne kadar ülkemizi yöneten iktidar bu oyunun bir parçası ise de bundan sonra da oyunlarını devam ettirecek iktidarları tekrar işbaşına geçireceklerdir.Bana göre akp iktidarına verilen görev yerine getirildikten sonra devamı için Mustafa Sarıgül iktidara getrilmek istenecktir.Halkımızın çok uyanık olması lazım.Bizlere paranoya içindesiniz,sanal düşmanlar yaratıyorsunuz diyebilirler ama Türkiyenin geldiği noktayı görüyoruz toplum patlama noktasına geldi ve hala yapılan açılımı dostluk ve kardeşlik projesi deyip halkı kandırmaya çalışıyorlar.Belki kendi gözleri kör olabilir ama halk olanları net olarak görebiliyor.Atalarımız derki sivrisinekleri yok etmek için bataklığı kurutmak lazım, bizler ise taviz vererek terörü önlemeye çalışıyoruz.Yarın başka bir istek için silahlanmıyacaklarını kim garanti edebilir.Adamların bu ülkeyi bölüp ayrı bir devlet istediklerini sağır sultan bile biliyor,artık alenen söyleniyor faka bu ülkenin yöneticileri, yetkilileri bunları bilmek istemiyor.Yeter artık diyorum bu ülkede yaşayan en üstteki yöneticisinden en alttaki vatandaşına kadar haddini bilmeli bu ülke hangi bedellerle kurulduysa yine o bedel öderek korunur.Herkes aklını başına toplasın.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)
13. 24-11-2009 12:03
Hırs
Geçen l0 Kasımdaki meclisteki görüşmeleri hepimiz izlemişizdir.Sözde açılım konusu konuşulacaktı fakat ne olduğunu hala bilemediğimiz açılım konuşulacağına ucuz siyaset yapıldı çünkü hükümetin elinde biz şunları şunları yapacağız diye ya fikirleri yok yada halktan korkudan cöylemeye cesaret edemiyorlar.Birde Şehit cenazeleri gelsinde daha fazla bağıralım diye bekliyenler var diyor başbakan.Böyle bir rezillik olabilirmi,bir ülkenin başbakanı bir olayın tarafı gibi davranabilirmi,böyle bir iftira atabilirmi.Hangi kanı bozuk böyle düşünebilir.Beklese beklese pkk lılar isteyebilir sevinmek için.Keşke bu sözler hiç söylenmemeiş olsaydı.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.