Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Geyvemiz İçin Haydi Dayanışmaya
Salı, 01 Aralık 2009

GEYVE’NİN KALKINMA PROJESİ

      İlçemizde hepimizin bildiği halde yıllardır süre gelen Dayanışma yardımlaşma ve güç birliği eksikliği ne yazık ki süre gelmektedir. Gerek sosyal dayanışma ve gerekse ekonomik güç birliği her zaman önemli olduğu halde ihmal edildiği ya da önemsenmediği bilinen bir gerçektir. Ya menfaat çatışmaları yada siyasi çatışmalar yüzünden göz ardı edilmiştir. Oysa dayanışma Kalkınmanın temel unsurlarındandır.

     Bir ilçenin kalkınması o ilçenin bünyesinde bulunan potansiyel varlık, kaynak, tarımsal, hayvansal yada hizmet sektörlerinin güç birliği ile el ele vererek kullanılması, harekete geçirilmesi ile mümkündür.

  KALKINMA, DAYANIŞMA VE GÜÇ BİRLİĞİ İÇİN NE YAPMALI?

  Öncelikle ; ilçemizin ve hatta ülkemizin ileri gelen tarım hayvancılık ve sanayi alanındaki bilim adamları, alanlarında uzman olan değerli kişi ve kurumlar, bürokratik kurumlar, sivil toplum kurum ve kuruluşları ile ilçemiz ileri gelenlerinden yönetim kadrosundan Değerli Kaymakamımız; Belediye Başkanımızın önderliğinde bir çalışma masası oluşturup fikir ve fizibilite çalışması yapılması gerekmektedir. İlçemizin kalkınmasına yönelik toplantılar ve bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde plan ve proje çalışmaları alınmalı, gerekirse proje yarışmaları düzenlenmelidir. Proje ve öneriler de önem sırasına göre sıralanıp uygulanabilirliğine göre  ivedilikle harekete geçirilmelidir.

   Unutulmamalı ki; Proje ve öneriler ne derece önemli ve değerli olsa da, uygulanabilirliği kesinlikle DAYANIŞMA ve birlikteliğe bağlıdır. Ciddiyet, dürüstlük,içtenliklik samimiyet ve hatta siyasi ve kişi ayrımı gözetmeksizin geri adım atmadan titizlikle çalışılıp hayata bi an önce geçirilmelidir.

    İlçemizin önemli gelir ve yaşam kaynakları, ekonomik getirileri öncelikle iyi tespit edilmeli ve bilinmelidir. Basit örnekle aklımıza tarım sektörümüz gelebilir. Ayvamız, üzümümüz, kirazımız v.s. Ve biliriz ki; çiftçilik, tarım sektöründe ilçemizde yıllardır dayanışmayı sağlayacak yıllardır hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yapıldıysa ya ferdi yada yetersiz çalışmalarla geçiştirilmiş örgütlenme ve birlikte hareket etme sağlanamamıştır. Bu konuda kişi ve kurumlar desteği ile çiftçi önce örgütlendirilip bilinçlendirilebilir, verimlilik alanlarına göre yeterli miktar ve ölçülerde yüksek kalitede ve yeterli miktarlarda dikim ve üretim planlamaları düzenlenebilir. Hatta çiftçi yönlendirilip farklı ürünler üretilebilir. Merkezi örgütlenme ile dayanışma çatısı altında hem kaliteli ürün hemde pazarı olan sistem el birliği ile oluşturulabilir. Düzenli tarımsal üretim sayesinde fazla ve plansız üretimden dolayı mahsülündeki Zararlarında önüne geçilmiş olur. Ofis yada haller oluşturulabilir. Hem çiftçinin kazancı verimi orantısında artmış olur, hemde üretim kontrol altına alınır. Kazanç arttıkça birlikteliğin gücü de sanayiye ve iş alanlarına yansır. Fabrikasyon sistemine geçilebilir. Basit düşünceyle Meyve suyu fabrikaları oluşabilir. Haliyle işsizlik, ilçe dışına işsizlikten giden iş gücü kaybı ve göçte engellenmiş olur. Dayanışma ve güç birliği kalkınmamıza hem ilçe hem ülke olarak fayda sağlamış olmaz mı?
 

O HALDE NE YAPMALI ?

1- Öncelikle proje çalışmaları için ilçe yönetim kadrosu Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve sivil toplum kurum ve kuruluşları, muhtarlarını bir araya getirip; alanlarında uzman olanlar ile bilgilendirme ve öneri toplantıları düzenlenmelidir.

2- Gerekiyorsa proje çalışmaları ve yarışmaları düzenlenmeli, Önem sırasına göre değerlemeye alınmalıdır.

3- Her alanda dayanışma ve birliktelik sağlanmalı, planlı çalışmalar özendirmeli, alanlara göre kooperatifleşmeye gidilmeli sermaya birlikteliği sağlanmalı.

4- Devletimizin gerek tarım ve gerekse diğer kurum ve kuruluşlarıyla yardımlaşma ve dayanışma sağlanarak destekleri önerileri yönlendirmeleri sağlanmalı.

5- Düzensiz ve dengesiz plansız çalışan ferdi gayretler örgütleştirilmeli, güç birliğine yönlendirilmeli.

6- Yetersiz kalan farklı sektörlerde de birliktelik ve dayanışma sağlanmalı.

7- Güç birlikleri olan örgütlenmiş yapılar sayesinde tenıtım ve reklam çalışmaları ile pazarların dikkati ilçemize çekilmeli yeni pazarlar oluşturmalı.

8- İlçemizin önemli eksiği olan Sermaye gücü, güç birlikteliği ile her bölümün kendi alanlarında bir araya getirilerek güçlü yapılanlanmalar oluşturulmalı.

9- Bunların hepsini yapabilmek içinde Öncelikle eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalı, Birlikteliktelikten GÜÇ DOĞAR felsefiyle yılmadan çalışılmalıdır.

          Bu maddeleri çoğaltabilir alt alta bire çok madde yazabiliriz. Bunun için en temel ve önemli şart BİRLİKTELİK, bir araya gelme, DAYANIŞMA ve ÖRGÜTLENME dir.Sadece Tarımda, Hayvancılıkta, orman ürünlerinde değil her alanda sermaye ve güç birlikteliği şartını önemsemeliyiz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak ve bırakmak için buna ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.

          Ben şahsen GEYVE insanına inanıyor güveniyorum bu konuda. Çaresiz değiliz ve yapabiliriz. Her alanda ve her yerde Dayanışma ve Güç birliği yapabiliriz. Artık bir yerden başlamalıyız kalkınmaya, hemde vakit kaybetmeden. Geyve halkı duyarlıdır. Geyve halkı yeri geldiğinde elini taşın altına sokar. Geyve halkı gücünü düşmanı topraklarına sokmayacak kadar güçlüyse kalkınmak için güç birliğini gösterecek kadarda azimlidir. O halde Haydi DAYANIŞMAYA.

  Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.

BİROL YILDIRIM

 

 

 

 

 

 


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3410 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 02-12-2009 18:47
belediye başkanı okusun bunu
belediye başkanı okusun bu yazıyı ve bi an önce başlanmalı. katılıyorum
Yazar geyveli_by_dahi (Üye)
2. 02-12-2009 23:53
Herkese düşen görev.
Birol bey; 
Aslında yıllar önce yapılması gereken konuları dile getimişsiniz. Geyve toprak bakımından çok verimli bir bölge,her türlü ürün yetişebiliyor.Siz zaten yapılması gerekenlerin hepsini yazmışsınız sadece Geyvelilerin el ele verip adım atmasına kalıyor iş.Benim ise naçizane bir iki fikrim olacak.Geyve ovası tarıma elverişli,her türlü tarımsal ürünün yetiştiği yer.Şimdi gerek ev yaparak gerekse fabrika yaparak bu güzelim verimli topraklar işgal ediliyor.Bunun yanısıra Geyvenin dışında kalan vermsiz topraklarda tarım yapmaya çalışılıyor bu ters bişey değilmi. Verimsiz topraklarda fabrika veya konut yapılıp verimli topraklarda tarım yapılsa daha iyi değilmi.Ben Akkaya köyündenim İstanbulda yaşıyorum, arasıra köyüme gidip tepeden Geyve ovasına baktığım zaman içim burkuluyor.Eşme köyünden Ortaköyün üstlerine kadar boş alan,doğru dürüst tarım da yapılmıyor,Geyve ovası ise bitmek üzere.Şimdi Geyve'de TOKİ konut yapacak diyorlar, Geyvenin içine güzelim verimli topraklar betonla işgal edilecek diye üzülüyorum.Bakın, zamanında Ortaköyde yaşayan insanlar fabrikalarını,evlerini oraya yapmışlar Geyve ovasını tarımla kullanmışlar ve zengin olmuşlar.Şimdi ise bölge halkı onların gömdükleri altınları bulabilmenin derdinde.Ama hiç kimse düşünmüyor bu insanlar nasıl zengin olmuş diye. 
İnşallah bu çağrınız ses getirir bütün Geyveliler birlikte hareket ederler.Zenginliklerimizin farkına varırlar.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)
3. 03-12-2009 09:33
Geyve için teşekkürler İlhan Bey;
İlhan Bey; göstermiş olduğun duyarlılığa teşekkür ederim. İlçemizin sizin gibi duyarlı insanlara ihtiyacı var. İlçemizin mülki amirlerininde duyarlı olacağından hiç şüphem yok. Umarım ilçemizin dayanışma ile güçleneceği ve kalkınacağının farkına varıp gerekli hamleleri ivedilikle harekete geçirirler. Şahsım adına gelişmeye ve birlikteliğie yönelik her türlü katkıyı sağlayacağımdan şüpheniz olmasın. Ama sonuç olarak hep birlikte el ele güç birliği yapmamız harekete geçmemiz. Bşarılı ve gelişmiş bir Geyve dileği ile.
Yazar birrim (Üye)
4. 04-12-2009 14:52
sakaryanın köy - ilçesi
sakaryanın en geri kalmiş ilçesi geyve... geyve liler uyuyormu hala!!! adapazarı yokken geyve vardı diyorlar ya. .. güleyim mi ağlayım mı... adapazarı geyve yi geçmiş hatta pamukova bile geyve yi geçiyor... adeta köy yeri ilçe havası yok... hastanesi öyle yolları öyle pazar yeri öyle okulları öyle.... geyve halkı ve yetkililer geyve yi bir an evvel çağdaş bir ilçe yapmak için harekete geçmeli...
Yazar Vedat AKAN (Misafir)
5. 14-12-2009 10:55
geyve için birlikte olmalıyız
Geyvemiz için artık şahsi menfaatleri bırakıp particiliğide bi kenara itip bi an önce birliktelik çalışmalarıu yapılıp bilimsel çalışmalarla güzel ve yaşanabilir bir ilçe yapmalıyız. katılıyorum
Yazar mert cesur (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.