Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Zam Komedisi!
Cumartesi, 09 Ocak 2010

      2009 Yýlýný geride býrakýp 2010 yýlýna girdiðimiz gün aslýnda acý reçete ile uyanacaðýmýzý daha önceki yazýlarýmda uyarmýþtým. Yýlbaþý gecesi kar yaðmadý 1 ocakda yaðmadý amaaaaa zamlar lapa lapa yaðdý.

     Her ne gerekçe ile olursa olsun hükümetin yaptýðý zamlar bizim yani halkýn menfaatini düþünerek yapýlmadýðýný hepimiz biliriz.

    Neden mi ?

     Akaryakýta ve motorine zam gelip 3,34 den 3,64 e çýkmasý halkta kime fayda saðladý bilinmez mi sizce. Dünyanýn en pahalý akaryakýtý kullanan aziz Türk milletinin iþçi memur köylü v.s mi yaradý sizce.

     Doðal gaz ve elektriðe %15 civarý zam yine güzel halkýmýn dar gelirlisine mi yaradý. Halkým iyi ýsýnsýn diye zam yapýlmýþ olabilir !!

     Köprü ve otoyollara yapýlan zam yine halkýmýn ulaþýmda kolaylýk olsun diye yapýlmýþtýr beklide !!

    Özel öðretim harçlarýna yapýlan %15-25 arasý zam  yine halkýmýn geleceði olan çocuklarýmýzýn iyi okumasý için yapýlmýþtýr beklide !!

    Ulaþýma zam yine dar gelirli vatandaþýn ( öyleki % 69 u dar gelirli halkýn ) iþine kolay gidip gelmesi için yapýlmýþtýr beklide!!

     Emlak vergisine yapýlacak olan hali hazýrdaki % 100 lük fahiþ zam yine halkýmýzýn mülk güvenliði için yapýlmýþtýr beklide !!

    Motorlu taþýt vergisine % 10 luk artýþ yine az buçuk arabasý olana yardým amaçlý yapýlmýþtýr beklide!! ( Araban varmý derdin var misali hani )

    Tarfik cezalarýna yapýlan zamla en düþük ceza 62 tl ye çýkarýlýnca trafikte rahtalarýz düþüncesi olsa gerek !! Dünyanýn en pahalý akaryatýný kullanan halkýmýz cinnet geçirip trafik canavarý olmasýn diye önlem alýnmýþ olabilir dimi !!

   Tütün ve alkollü içeceklere yapýlan zamda halkýn saðlýðýný düþünerek yapýlmýþ olabilir. Malum dar gelirli halkýmýz dertten kederden bu tür içeceklere sýðýnýp saðlýðýndan olmasýn diye tedbir almýþ hükümümetimiz !!

   Ha birde memura 3 TL enflasyon farký zammýda vermiþler ama. Zamlar karþýsýnda ezilmesin diye düþünmüþler olabilir !! 

  2000 yýlý öncesi emeklilerede defaten 65 TL iyleþetirme J dengeleme artýþýda emekliyi enflasyona karþý ezilmemesi için vermiþler olablilir !!

  Hayýrlý olsun ne diyelim. Desek suççççç. Ýstesek suçççççççççç. Hani bi fýkra vardýr bilenler bilir köprünün ortasýna bi nöbetçi daha koymak mý gerek uyanmasý için insanlarýn. Yorum sizlerin Zamlar bizim faydamýza olmuþ bakýn. Hesabý iyi yapýn ki sandýkta hesap kesesiniz.

   Sorunsuz ve sýkýntýsýz saðlýklý mutlu huzurlu günler günler dileðiyle.


Birol Yýldýrým hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 4005 | E-posta

Yorumlar (15)
RSS Yorumlar
1. 10-01-2010 18:41
emekliye yapýlan zammý yazmýyon
birol bey iyi güzel yazmýþsýnda emekliye yapýlan %20 lik zammý niye yazmýyon.ilaç fiatlarýnda yapýlan %40 lýk indirimi niye yazmýyon.orantýsýz yapýlan tek zam tütün ve alkol.diðer kalemlerde yapýlan zamlar enflasyon oranýnda.e zaten emekli ve memurada enflasyon oranýnda zaten zam yapýlýyor.siz nasýl görmek istiyorsanýz öyle bakýyorsunuz.ideolojik gözlüklerinizi çýkarmanýzý tavsiye ederim.küresel krizden yeni yeni çýkýyoruz.ülkemizin kredi notu yükseliyor.ihracat 100 milyar dolarý aþtý.borsa tarihi rekorlar kýrýyor.maliyenin çýkardýðý türk tahvillerine dünyada þimdiye kadar görülmemiþ bir þekilde yabancý talebi oldu.varlýk barýþýndan beklentinin çok üzerinde gelir oldu.dünyada kriz yokken bizde kriz çýkardý ve 2 milyar dolar için ýmf kapýlarýnda sürünürdük.þimdi ise küresel krize raðmen 1,5 senedir ýmf siz yola devam ediliyor.bu zamlarýn sebebi bütçe açýðýnýn beklentinin üzerinde çýkmasý.bütçe açýðýnýn neden çok olduðu belli.krizde fabrikalar iþçi çýkarmasýn,iç piyasa canlansýn diye yapýlan vergi indirimleri.eskiden devletin paralarý tüsiadýn 3-5 kodamanýna,yandaþ medya,eþ,dost,ahbab bankalarýn zaaralarýna giderdi.batýk durumdaki devlet fabrikalarýna giderdi.kit lere giderdi.þimdi öyle deðil.çýkarýn ideoolijik gözlüklerinizi tarafsýz bakýn.sandýk zaten yakýn.bu millet kimin ne olduðunu zaten biliyor.merak etmeyin.
Yazar yeniçeri (Misafir)
2. 10-01-2010 19:27
hakan tetik
yenýcerý helal sana cok guzel yazýyosun senýnle tanýsmak ýsterým doðrusu..
Yazar HAKAN TETÝK (Misafir)
3. 11-01-2010 11:46
hakan tetik
birol beyin ekonomiden iyi anladýðý kesin. birde batýk bankalarýn vatandaþa ne kadar yük getirdiðini,kimleri zengin ettiðni. merkez bankasýndan kriz dönemlerinde ne kadar dövizin kimler tarafýndan çekildiðini ve bütün bunlarýn kimlerin iktidarýnda olduðunuda anlatýverse.
Yazar misafir (Misafir)
4. 16-01-2010 13:20
yeniçeride komedi
zamlarýn komedisi kadar yeniçerinin yalanlarýda komedi. Enflasyon yoksa neden abuk subuk zamlar o zaman. Yeniçeri sen hayatýnda bu kadar boþ kiralýk dükkan gördün mü ? batýrýyor AKP ülkeyi. Gennç nufusun 4 ünden 1 tanesi iþsiz. Açlýk sýnýrý 1.000 TL üstünde. Kör deðiliz çeri efendi. Biz hesap sorcak zamaný biliriz.Senin gibi körü körüne AKP lilerin laflarýna karnýmýz tok
Yazar mert cesur (Misafir)
5. 17-01-2010 02:49
yeniçeride komedi
siz asla hesap soramazsýnýz cunku bu ulke artýk uyandý kardeþþþ..anca boyle yorumlarla kendýnýzý avutursunuz siz..yenýceri arkadasýmý tebrik ederim herseyi cok guzel acýklamýs ama anlayana tabi :))
Yazar paþalý (Misafir)
6. 18-01-2010 17:23
uyandý bu millet
Uyandý bu millet. Yalanlarla kandýran hükümetleri, vatandaþlara ananýda al git, þehitlere hakaret eden %25 iþsiz kalan gençleri; iflas eden iþ yerleri; PKK ya kucak açanlarý görüyor. Sizin gücünüz yetmez bu ülkeyi batýrmaya. 2011 de seçimde boynnuzun ölçüsünü alýrlar AKP
Yazar akýllý geyveli (Misafir)
7. 18-01-2010 18:00
2 akp yalancýsýnýz
Özel olarak mý görevlisiniz yalan yazmaya yeniçeri ve hakan efendi. Bu millet tarihe bi çok þeyi gömdü. Ýhaneti asla affetmez. Halký ezenide. Tarihte çok gördük sizin gibileri
Yazar akýllý geyveli (Misafir)
8. 20-01-2010 12:04
2 akp yalancýsýnýz
kendýný akýllý sanan geyveli her yerde varsýn..hayrola býrýlerý de sený mý tuttu yoksa parayla :grin ya guluyorum sadece sen ve senýn gýbýlere..cok komýksýnýz..sinirinizden her yere saldýrýyosunuzz ama olcak ýste.. (edit)
Yazar hulk (Misafir)
9. 20-01-2010 19:21
birol bey, tam halktan biri
Birol bey gerçekten tþk.ler. Halktan yana olduðunuzu görmek ne güzel. Baþarýlarýnýn devamýný dilerim Birol bey
Yazar akýllý geyveli (Misafir)
10. 21-01-2010 10:26
gerçek çözümler üretelim
halkýmýzýn yaþam seviyesini yükselmek adýna yapýlan zam yetersiz neden bu gerçeði göz ardý ediyorsunuz önemli olan yetersizi savunmak deðil gerçek anlamda çözüm üretmektir burada birol bey söylemiþ olduklarý doðru ve haklý bizim sesimiz olduðunuz içiz tþk ederiz baþarýlý çalýþmalarýnýzýn devamýný bekliyoruz
Yazar yorumcu06 (Üye)
11. 21-01-2010 12:58
gerçek çözümler üretelim
peki unutulmus galiba ama kimse batýk banka konusuna cevap vermemýs..birol bey bý dahaký yazýsýnda bu konuyu ele alsýnda okuyalým gerceklerý
Yazar hulk (Misafir)
12. 23-01-2010 15:24
gercekten güzel yazý
gerçekten güzel yazý ve doðru yazý. tbr.ler. memura iþçiye gelince zam yok ama diðer zamlar uçuyor.
Yazar geyve sever (Misafir)
13. 25-01-2010 17:25
gerçekten komedi
gerçekten komedi bu zam politikasý. Bu nasýl devlet yönetimi anlamak mümkün deðil. Sadece ver ver ver diyen bi hükümet olur mu ?
Yazar gercek geyveli (Misafir)
14. 28-01-2010 10:46
Buda mý vatandaþý düþünme zammý ?
iþt size doðal gazdaki acýmasýz zam:  
Doðalgaza 1 Þubattan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 ile 15 arasýnda deðiþen bir oranda zam yapýlmasý planlanýyor.  
 
BOTAÞ, kamuoyunda otomatik fiyatlandýrma olarak bilinen Maliyet Bazlý Fiyatlandýrma Uygulamasý kapsamýnda, dünya piyasalarýnda yükselen petrol fiyatlarý sebebiyle artan doðalgaz alým maliyetlerini gerekçe göstererek zam talebinde bulundu.  
 
BOTAÞýn 2010 yýlý kârlýlýk hedefini tutturabilmesi için, gaz tüketiminin yüksek olduðu bir dönemde fiyat artýþ uygulamasý gerekiyor.  
 
Bu kapsamda, artan doðalgaz alým maliyetlerine raðmen doðalgaz fiyatlarýna Ocak ayýnda yapýlmayan zammýn, 1 Þubattan itibaren uygulanmasý öngörülüyor.
Yazar akýllý geyveli (Misafir)
15. 28-01-2010 17:16
helal olsun
gerçekten güzel bir yazý ama yeniçeri hâla fýkralarýna devam ediyor. . .
Yazar KAAN (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.