Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
NEDEN KİRALIK İŞYERLERİ ARTIYOR?
Pazartesi, 25 Ocak 2010

- Neden kiralık iş yeri sayısı gün geçtikçe artıyor?

- Neden işyerleri kapanıyor?

- Neden çalışanlar işlerinden çıkarılıyor?

- Neden iyi maaş alamıyoruz?

- Neden Köylü çiftçi sıkıntılı?

- Neden işverenler mutlu değil?

- Neden yatırım ve üretim geriliyor? 

   Neden, neden, neden….. Alt alta sıralayabiliriz bi çok neden. Aslında kiralık işyerleri artışı bi çok şeyi anlatıyor aslında.

   Hükümetlere göre bu tip durumlarda işverenler beceriksiz olsada; Asıl olan dar gelir seviyesinin ülke genelinde % 69 olduğu gelir dağılımındaki büyük çoğunluğun sıkıntılarının tüketimdeki harcamalarında zorunlu kısıtlamaya gitmesi ve alım gücünün düşmesi. Dolayısı ile bu kısıtlama; alış verişte durgunluğa yol açtığından kazançları düşen iş yeri sahipleri, kira ve vergilerine ve hatta borç ve kredi ile açılan, çalışmasına mecburi devam eden işyerlerinde kazançlarının işyerini idame ettiremeyişinden kapanmakta ne yazık ki .

   Velhasıl bu durum yeni yatırımlar yapmaktan, iş yeri açmaktan duyulan endişelerden kaynaklanan tedirginlikten insanlar yeni iş yeri açmaktan imtina ediyor. Haliyle iş yerleri ya boş kalıyor yada olan iş yerleride boşalıyor. Böylelikle her köşedede kiralık iş yeri tabelaları dolmaya başlıyor. Bunun yanı sıra büyük çapta market ve alış merkezlerinin küçük esnafı yok etmeside azımsanmıcak kadar etkili bu duruma.

   Kısacası ;

  Bir işyeri müşteri alım gücü ptansiyeliolduğu müddetçe kazanır ve ayakta kalmayı sağlar. Kazancına göre gelir gider dengesi ayarlar. Böylece hem kendi kazanır hem ülke ekonomisine katkı sağlar.

Unutmamalı; her kapanan işyeri yada boş kalan dükkan-işyeri altın yumurtlayan tavuğu kesmektir. 

PEKİ NE YAPMALIYIZ?
Aslında cevabı gayet basit. Cebinizde para varsa alış veriş yapabilirsiniz. Paranız yoksa tüketim yapamazsınız. Tükettikçe üretimi üretmeye yöneltirsiniz. Yani müşteri olursunuz.

Demekki, temelde sıkıntı dar gelir, düşük maaşlar, düşük gelirler. Oysa maaşların artması ile bi anlamda tüketiciye kredi vermektir. İhtiyaç kredisi bankadan değil maaştan olmalı yani. Yani piyasadaki durgunluğu krizi ve her neyse sıkıntısı işçinin, memurun ve personelin gelir artışı direk olarak canlandırır ve hareketlendirir. Sadece üreticiye kredi vermekle olmuyor; halkada tüketenede kredi sağlamak gerekiyor. Ekonominin temelinde tüketici bulmak vardır. Yani maaşların bi an önce iyleştirilmesi artırılması gerekmektedir.

Özetle; müşteri olmalıki işyerleri olsun ve kiralansın. Müşteri olmalı ki, üretim artsın. Müşteri olmalı ki devlet alış verişte vergi kazancını artırsın. Korkmayın müşteri varsa enflasyon olmaz.

SONUÇ: Müşteri varsa işyeri işveren var, üretim var, kazanç var, vergi geliri var, Büyük hükümetler var, büyük DEVLET var.    

    Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.

BİROL YILDIRIM


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3717 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 02-02-2010 10:04
Yorum yapmayınız!
Yorum Kurallarını aşan mesajlar gelmesi nedeniyle, yazar ve yorumcuların onayı ile tüm mesajlar kaldırılmıştır. Lütfen bu konuya yorum yapmayınız! Saygılarımızla.
Yazar GEYVE.COM (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.