Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kar Geliyor!
Salý, 02 Þubat 2010

Trakya ve Marmara'da kar bekleniyor, sýcaklýklar ise 8 -10 derece birden düþecek. Türkiye'nin iç ve batý kesimlerinde yaðýþ beklenirken, sýcaklýklar kuzeybatý ve batý bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak. Trakya ve Marmara bölgesinde sabah saatlerinde baþlayan yaðmurun öðle sonrasý kara dönüþmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji Ýþleri Genel Müdürlüðü'nden yapýlan deðerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batý kesimlerinde görülecek olan yaðýþlarýn; Marmara'nýn güney ve doðusu, Kýyý Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmasý bekleniyor.

Hava sýcaklýðý, kuzeybatý kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (8-10) batý bölgelerde azalacak, diðer yerlerde önemli bir deðiþiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatý (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoðu (Poyraz), zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatý (Karayel) yönlerden hafif, ara sýra orta kuvvette, batý bölgelerimizde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

UYARILAR

Yaðýþlarýn, Marmara'nýn güney ve doðusu, Kýyý Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmasý beklendiðinden yaþanabilecek olumsuz þartlara karþý (sel, su baskýný, taþkýn v.b.) ilgililerin ve vatandaþlarýn dikkatli ve tedbirli olmalarý gerekiyor.

Türkiye'nin iç bölgelerinde güney ve güneybatý (Lodos), Batý bölgelerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiðinden, baþta soba ve doðalgaz kaynaklý zehirlenmeler ve ulaþýmda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuz þartlara karþý ilgililerin ve vatandaþlarýn dikkatli ve tedbirli olmalarý gerekiyor.

Doðu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doðu Anadolu'nun kuzey ve doðusunda meydana gelebilecek muhtemel çýð tehlikesine karþý ilgililer ve vatandaþlar dikkatli ve tedbirli olmalarý konusunda uyarýldý.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji Ýþleri Genel Müdürlüðü'nden yapýlan tahminlere göre, bölgelerde hava þöyle olacak:

MARMARA: Parçalý çok bulutlu, ilk saatlerde güney batýsý ile zamanla bölge geneli aralýklý yaðýþlý geçecek. Yaðýþlar sabah saatlerinde genellikle yaðmur, Edirne, Kýrklareli ve Tekirdað çevreleri ile öðle saatlerinden sonra bölge genelinde karla karýþýk yaðmur ve kar, akþam saatlerinden itibaren kar þeklinde olacak. Yaðýþlarýn; akþam saatlerine kadar Çanakkale, Balýkesir, Bursa, Bilecik, Yalova; akþam saatlerinden itibaren Ýstanbul-Anadolu yakasý, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olmasý bekleniyor. Rüzgar; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Bursa ilimiz baþta olmak üzere bölge genelinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doðalgaz kaynaklý baca zehirlenmeleri ile ulaþýmda aksamalara karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý gerekmektedir.

EGE:Parçalý çok bulutlu, kýyý kesimleri kuvvetli olmak üzere bölge geneli aralýklý yaðýþlý geçecek. Yaðýþlar genellikle yaðmur ve saðanak, akþam saatlerinden itibaren Kütahya, Afyon ve Uþak çevrelerinde karla karýþýk yaðmur ve kar þeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin güneyinde güney ve güneybatý(Lodos)yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Bölgenin iç kesimlerinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doðalgaz kaynaklý baca zehirlenmelerine ve ulaþýmda aksamalara karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý istendi.

AKDENÝZ:Parçalý ve çok bulutlu, bölge geneli aralýklý yaðmur ve saðanak yaðýþlý geçecek. Yaðýþlarýn Antalya çevresinde kuvvetli olmasý bekleniyor. Rüzgar; Batý Akdeniz'de güney ve güneybatý (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Batý Akdeniz'in iç kesimlerinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doðalgaz kaynaklý baca zehirlenmelerine karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý gerekmektedir.

ÝÇ ANADOLU:Parçalý ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara ve Eskiþehir çevreleri zamanla bölgenin güney ve doðusu(Eskiþehir, Ankara, Kýrýkkale, Kýrþehir, Yozgat, Konya, Karaman, Aksaray, Niðde, Nevþehir) yaðýþlý geçecek. Yaðýþlar genellikle yaðmur, yüksek kesimleri ile gece saatlerinde karla karýþýk yaðmur ve kar þeklinde görülecek. Rüzgar; bölgenin güneyinde güney ve güneybatý (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doðalgaz kaynaklý baca zehirlenmelerine karþý dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir.

BATI KARADENÝZ:Parçalý ve çok bulutlu, bölge geneli yaðýþlý geçecek. Yaðýþlar kýyýlarda yaðmur, yüksek kesimleri ile iç kesimlerde karla karýþýk yaðmur ve kar þeklinde olacak. Yaðýþlarýn akþam saatlerinden sonra Düzce çevrelerinde kuvvetli olmasý bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-50 km/s) esecek.

ORTA VE DOÐU KARADENÝZ:Parçalý ve çok bulutlu, öðle saatlerinden itibaren Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri yaðmurlu geçecek. Doðu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde muhtemel çýð tehlikesine karþý tedbirli olunmasý gerekmektedir.

DOÐU ANADOLU:Parçalý çok bulutlu, Malatya, Elazýð, Bingöl ve Tunceli çevreleri karla karýþýk yaðmur ve kar yaðýþlý geçecek. Bölgenin kuzey ve doðusunda muhtemel çýð tehlikesine karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý istendi.

GÜNEYDOÐU ANADOLU:Parçalý ve çok bulutlu, öðle saatlerinden sonra G.Antep, Adýyaman, Þanlýurfa, Kilis ve Diyarbakýr çevreleri yaðmur ve saðanak yaðýþlý geçecek.


Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2369 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.