Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kamuda Tarifeli Dönem
Salı, 09 Şubat 2010

Devlet kapısında 'bugün git yarın gel' dönemi sona eriyor. Vatandaş artık devlette hangi işlemin ne kadar sürede tamamlanacağını bilecek. Vatandaşın işini zamanında çözemeyen memur yanacak.

Kamu hizmetlerinde 'belge ve standart' dönemi başladı. Kamu kuruluşları, hangi hizmeti hangi süre içinde ve hangi belgelerle gerçekleştireceklerine ilişkin olarak vatandaşa taahhüt niteliğinde 'hizmet standartları' yayımlıyor.

Bakanlar Kurulu’nca 31 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik' uyarınca, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerini 'hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde' gerçekleştirmeleri için hizmet standartları hazırlamaları, bunları vatandaşların kolayca görebileceği panolarda, internet sayfalarında ve e-devlet kapısında duyurmaları öngörülmüştü. Kamu kurum ve kuruluşlarına da, hizmet standartlarının hazırlanması için 6 aylık bir süre tanınmıştı.

TEK TEK SAYILDI

Birçok kuruluş, bu çerçevede sundukları hizmetlerle ilgili hazırladıkları hizmet standartlarını art arda yayımlamaya başladı. Söz konusu standartlarda, tek tek hizmetler sayıldı. Bunlar için istenen belgeler sıralandı ve her hizmetin azami tamamlanma sürelerine yer verildi. Konuyla ilgili bilgi veren bir yetkili, kamu hizmetlerine ilk defa standart getirildiğini belirterek, "Her kamu kuruluşu, verdiği hizmet için vatandaşa bir nevi taahhütname veriyor. 'Şu işlemde şu belgeleri istiyorum ve hizmeti şu kadar sürede tamamlayacağım' diyor. Hizmet standartları sonucu, aynı işlem Türkiye'nin her yerinde aynı belgeler ile ve aynı süre içinde yapılacak. Bu şekilde kamunun hizmet envanteri de ortaya çıkacak'' dedi.

Kurumlardan taahhüt listesi

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretimde kayıt ve kabul işlemlerini 1 günde, nakil ve geçişleri ise 4 saatte bitirecek. Özel okul yatırımcılarına verilen teşviklerle ilgili başvuru taleplerine de 5 gün içinde cevap verilecek. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, nüfus ve vatandaşlık işlerinde kayıt düzeltme işlerini 15 ile 30 gün içinde tamamlamayı taahhüt ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de ölüm veya yaralanma içeren trafik kazalarına karışma durumuna dair belgenin verilmesi işleminin de 2 iş gününde gerçekleştirileceğini beyan etti.

Tapuda başvuru 15 dakika

Hizmet taahhütnamelerine göre, tapuda satış ve ipotek başvuruları 15 dakika, işlemler ise 2 saatte sonuçlandırılacak. SGK’da banka değişiklikleri 1 hafta içinde, sigortalı işe giriş bildirgesi işlemleri de 15 günde bitirilecek. Maliye, Hazine arazilerinde satış işlemlerini 15 günde tamamlayacak.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2666 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 09-02-2010 18:05
güzel uygulama
devlet memurluğu yan gelip yatma yeri değil.bravo hükümete.önceden çiftlik gibiydi resmi daireler.bugün git yarın gel.bayan memur elinde örgü.erkek memur ağzında sigara elinde gazete.hükümetin temposuna ayak uyduramayan gider.DİK DUR EĞİLME TÜRKİYE SENİNLE.teşekkürle başbakanımıza.
Yazar yeniçeri (Misafir)
2. 10-02-2010 16:49
Yeniçeriye
Bravo yeniçeri sanada bu yakışır. (edit) konusunda üstüne yok. Dik durma eğil yerlere kadar, sınır koyma (edit). Demekki hükümet yedi senedir çiftlik idare ediyormuş da haberimiz yok. Sen ne muhterem bir insansın böyle,bize gerçekleri gösteriyorsun.Sen bu yazdıklarınla milleti için,devleti için çalışanlara hakaret etmiyormusun.Çalışanların kaçta kaçı yazdığın gibi verilen görevi suistimal eder.Neredeyse devlet yedi sene önce kuruldu,teknolojiye medeniyete yedi sene önce kavuştuk diyeceksiniz diye bekliyorum.Yürü be koçum kim tutar seni.Yeniçerim.
Yazar İlhanKAÇAR (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.