Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Eski Komutanlar Gözaltında
Pazartesi, 22 Şubat 2010

Sabah saatlerinde başlayan gözaltı fırtınası emekli paşalara da uzandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alındı. Ankara Valisi Kemal Önal "Talimat İstanbul'dan geldi, savcının elinde liste var, gözaltılar ona göre yapılıyor" dedi.

İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı. Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına da bu isimler arasında. Ancak yine Doğan örneğinde olduğu gibi Fırtına'nın eşi Melahat Fırtına bu iddiayı yalanladı. Ancak avukatı gözaltına alındığını doğruladı.

DARBE GÜNLÜKLERİNİN KOMUTANI

Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarını anlattığı günlükleri ile gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alınanlar arasında.

ÖNCEKİ 1. ORDU KOMUTANI DA GÖZALTINDA

Fırtına ile aynı dönemde 1. Ordu komutanlığı yapan emekli Org. Ergin Saygun da gözaltına alındı. Ergin Saygun 2009 Ağustos'da emekli edilmişti.

ÖCALAN'I GETİREN KOMUTAN

Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler arasında Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz'ın da olduğu öğrenildi.
Korgeneral Engin Alan'ın Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte görev aldığı belirtildi.

SAVCI İSTANBUL'A İSTEDİ

Fırtına, Alan ve Poyraz, İstanbul Başsavcısının isteği ile Ankara'da gözaltına alındı. Muayene için Adli Tıp'a götürülen komutanlar daha sonra İstanbul'a doğru yola çıkarılacak.

10 ALBAY GÖZALTINDA

Yine TRT 2'nin iddiasına göre, 7'si muvazzaf 7'si emekli 14 subay astsubay gözaltına alındı. 3 albay gözaltına alındı 7 albay ise aranıyor.

DHA'nın haberine göre ise İzmir'de Deniz kurmay Albay Ü.Ö. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine gözaltına alındı.

BALYOZ DARBE PLANI

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

ANKARA VALİSİ: LİSTE VAR
Ankara Valisi Kemal Önal "Talimat İstanbul'dan geldi, savcının elinde liste var, gözaltılar ona göre yapılıyor" dedi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2459 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 22-02-2010 13:05
herkes hesap verecek
türkiye değişiyor.dokunulmayanlara dokunulmaya başlanıyor.yukarıda da yazdığı gibi balyoz darbe planını anlatmaya gerek yok.kendi jetimizin düşürülerek yunanistanla düşük yoğunlukta bir harp çıkartarak hükümeti zor durumda bırakmak,camilerin bombalanarak iç düşman yaratılmak istenmiş. bu vesile ile darbe tezgahlanmış.ortada ses kayıtları ve belgeler var.hepside ıslak imzalı.balyozcu paşa tv lere çıkıp planı önce kabul etti.sonra reddetti.sonra 32.günde ses kayıtlarının kendine ait olduğunu kabul etti.paşanın emir subayının mektubuda yayınlandı geçen.anlatmaya gerek yok.artık mızrak çuvala sığmıyor.TSK kurum olarak çok yıprandı.bunun çözümü ise içindeki cuntacı asalakları temizleyip atması,AB standartlarında bir yapıya getirilmesi,darbeye zemin hazırlayan iç hizmet kanunun kaldırılması,ve milli savunma bakanlığına bağlanmasıdır.şu an TSK başbakana karşı sorumlu.kanun böyle.yani bağlı değil.ne demek sorumlu.ucu açık bir durum.hesap vermek yok.sanki özerk bir kurum.gerçekten sorumlu olsa başbakanını asarlarmıydı.bu ilk başta ordumuza zarar veriyor.başka ordumuz yok.
Yazar yeniçeri (Misafir)
2. 22-02-2010 13:41
daha neler göreceğiz
bugünkü taraf gazetesinin haberine göre erdek deniz üs komutanlığında bugünkü parola ve işaret adi-başbakan mış.böyle bir şey olabilirmi.altında tuğgenarilin imzası var.bu listeyi hazırlayan albaydan hesap soracakken bide kendisi onaylıyor.yalnız fenerliler kızar bu işe haftalık çizelgede kullanılacak parola ve işaretlerin içinde civciv-fener de var.
Yazar yeniçeri (Misafir)
3. 22-02-2010 18:26
albirini (siyasetçi) vur ötekine (siyase
seninki benden kata benimki sendenkara bukarayı kime çalalım karayı nerde gösterelim gündemi nasil değiştirelim..olay budur gündem işsizlik askari ücret şehitler geçim sıkıntısı köylü işçi emekli olacağına devlete görev yapmış emekli olmuş hiçbir yaptırıöı olmayan insanların üzerine gidip gündemi değiştirmek insanları uyutmak..600 küsür yer satıldı telekom başta olamk üzere dış borç bizlerin aklının alamayacağı boyutda artı bu satılan yerlerin paraları neoldu işçiyemi verdiler emekliyemi verdiler borçmu ödediler çalışandan yana ne yapıldı koca bir kazık emekliye neyepıldı kocabir kazık köylüye onada iribir kazık...kaşıkla verip kepçeyle amerikaya rantçılara oh ne ala..vatandaşta uyusun gündemi değiştirin..sıkıyorsa dokunulmazlığı kaldırsınlar bakalım...uyanalaım..bence
Yazar Şeref (Misafir)
4. 23-02-2010 13:19
asıl bomba poyrazköy iddianemisinde
dünkü gözaltıların ses getirmesinin sebebi şimdiye kadar olmamış bir şey olmasıdır.dokunulmazlara dokunulmuştur.poyrazköy iddianemesine bakarsanız asıl dehşet orda.deniz kuvvetlerinde cuntacıların nasıl yapılandığı anlatılıyor.kendi komutanlarına fuhuş tuzakları,esrar,kaçakçılık her şey var.2 polisi şahit eden pkk lıya şiir yazan teğmenler var.devrim şehidi diyor.apoya çiçek veren perinçeke komutanım diyen albay var.harp okulu öğrencilerine nasıl fuhuş tuzaklarını kurduklarını anlatıyor.ak partiyi bölmek için planlar yapılmış.küskün ak partilileri saadet partisinde toplayıp saadet partisini canlandıracaklarmış.diğer dağınık muhalefet partilerinide tek çatı altında topluycaklarmış.acaba bu çatı cindorukun DP simi.ALLAH kurtarmış bizi bu komutanlarla bir savaşa girmemişiz.
Yazar yeniçeri (Misafir)
5. 23-02-2010 13:42
pülitzer ödülü tarafa
helal olsun mehmet baransu ya.çocuk daha 30 yaşında.tam bir aslan parçası.ne gazeteciler,genel yayın yönetmenleri gördük.okulda namaz kılan çocukları gizli gizli çekip büyük bir habercilik başarısı diye bize yutturdular yıllarca.yarın ne manşet atayım diye karargahı arayan gazeteciler gördük.balyozcu paşanın emir subayına göre balyozcu paşa bunlara bizim sadık köpeklerimiz diyormuş.doğru demiş.bu aslan parçası sayın MEHMET BARANSU balyozu ortaya çıkarıp yayınlayan bir gazeteci.daha önce lahika,kafes,millete komplo belgelerinide bu çocuk yayınladı.dünkü deniz üssünde başbakana hakaret haberinide bu çocuk haber yaptı.amerikalı usta gazeteci seymur hersh, ebu gureyb skandalını ortaya çıkardığı için pulitzer ödülü almıştı.bu çocuk milyon kere hakediyor bence.türk milleti bu kahraman gazeteciye çok şey borçlu.
Yazar yeniçeri (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.