Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Amatörde Geyve Boğazı
Çarşamba, 10 Mart 2010

2009-2010 amatör futbol sezonunda Geyvespor, Kışlaçayspor, Safıbeyspor ve Bayatspor olmak üzere 4 takım ile karşılaşmalara devam eden Geyve Boğazı takımlarının mücadeleleri zevkle izlenmeye devam ediyor.

1. Amatörde C grubunda mücadele eden merkez ekibimiz Geyvespor süper Lig için Hendek Kazımiye Spor ile kıyasıya mücadelesine devam ediyor. Geyvespor tarihinde görülmemiş bir şekilde namağlup olarak seri maçlarını tamamlayarak Süper Ligin kapısından içeriye girmek istiyor.

Sporun bir türü olan futbol öyle bir şeyki;  örgütleyebilirsen arkandaki topluluğu sporseveride sürükleyebiliyorsun. Geyvespor  futbol takımı sahasındaki veya deplasmandaki maçlarına, artık  arkasındaki şehir olan Geyveli olmanın onuru ile çıkıyorlar. Bu güven, bu Geyvelilik sevdası ve özümsemesi artık her futbolcunun benliğine kazınmış durumda. Ben eminim Geyve şehir stadı bundan sonraki her maçında dolup dolup taşacaktır.

C Grubu'nun diğer takımı olan aynı zamanda ilçemizin kuzey kapısında son şirin köyümüz olan Kışlaçayspor; çok iyi başladığı grup maçlarında 13. haftadan sonra  gelen şok yenilgiler ve yönetim değişikliğine kadar giden sürecin içersinde bugünlere kadar geldiler. Kışlaçayspor gibi ekibi sağlam takım ruhunu taşıyabilen bir ekibin birdenbire böyle sonuçlar alması herkes gibi benide şaşırttı.

Ama şu bir gerçek; Kışlaçayspor gerçekten 1. amatöre enerji ve renk katan bir ekibimiz ve yeri asla 1. Amatör değil.

1. amatörde ilçemizin güneyinde daha yeni bir fidan olan körpecik bir takım var. Geyve SafıbeySpor;

Öyle bir takımki düşünün bir kere; geçen sezon takım kuruldu. 2.amatörde köylüsü ile kadını ile erkeği ile takımlarına sahip çıkarak 1.amatöre çıkmasını başardılar.

Safıbey denince Geyvede olsun Sakaryada olsun sebze meyve bahçeleri bilinirdi. Ama artık tüm Sakarya Safıbeyspor'un futbolundaki ilerlemelerini ve bir senelikde olsalar 1.Amatördeki başarısından söz etmektedirler. Bu gidişlede Safıbeyspor çok takımın canını yakacağa benzemektedir.

1. Amatörde son takımımız amatörün profosyeneli olan Bayatspor;

İlçemizin güney çıkışında bulunan Bayat köyüde futbol sevgilerini, futbolun sevdalarını her şeyleri ile Bayatspor'a yansıtmışlar.

Bayatspor lige belkide ilk maçlarda asılmadan aracı rölantiye almış kaptan şöför gibi orta refüjde sağa sola çarpmadan devam etti. Ancak 2. yarı öyle bir motive oldular ki, (belkide amatördeki profosyenelliğin bir avantajıda olabilir diye düşünüyorum) içerde olsun deplasmanda olsun Bayat'ın gerçek yüzünü göstermeye başladılar. Elde edilen başarı ile de grupta bu hafta belkide (Hacıkışlaspor) final maçına çıkacaklar.

Sporda  paradan daha önemli olan “Amatör Ruh”tur. Futbolcu yönetim ve belde köy desteği ile yapılabilecek spor idealimizdeki en güzel spor türüdür.

Futbol oyununun kuralları çerçevesinde sporun bir eğlence sosyalleşme ve adrenalin tutkusu olduğu bilinci ile galibiyetinde yenilgininde olduğunu unutmamak gerekiyor. Sahaya çıkan sporcular her sonucu kabul ederek oyunlarını oynarlar ama gerçek hedef  futbolun süsü olan gol ve gol duygusunun kazandırdığı birlik beraberlik ve paylaşım duygularıdır. İşte bu sezon takımlarımız bizlere ve tüm Sakaryaya bu duyguları yaşatıyor ve yaşatmayada devam edeceklerine yürekten inanıyorum.

Spor yani bizim için şu anda futbolda sonucu ne olursa bir tanıtım, bir reklam yoludur.

İşte içimizdeki spor sevgisini örfümüz, geleneklerimiz  ve göreneklerimiz ile harmanlayıp onları en güzel şekilde pişirip diğer takımlarlada paylaşıp ilçemizi tanıtabiliyorsak, ne mutlu bizlere.

Bu güzelliklerin yaşanması ve yaşatılması temennisiyle tüm takımlarımıza bol gollü güzel seyirli bir hafta diliyorum...


Erdinç TUNA


Erdinc Tuna hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1003 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 10-03-2010 13:19
HAYIRLI OLSUN
Erdinç kardeşim köşe yazarlığın hayırlı olsun.Fikir ve düşüncelerinle ve en önemlisi Geyve Sevdalılığınla Bu siteye en iyi şekilde duygu katacağına inancım sonsuzdur.Objektif ve tarafsız görüşlerini yazılarına aktarman dileğimle.Saygılar sunarım.
Yazar MEHMET DURAN (Misafir)
2. 10-03-2010 13:23
futbol sadece futbol değildir
gary lineker e sormuşlar futbol nedir diye verdi cevap şu olmuş:ingilizlerin icat ettiği iki kale arasında oynanan,topun bir o kaleye bir bu kaleye gittiği ama sonunda almanların kazandığı bir oyundur demiş.doğru demiş lineker.son avrupa şampiyonasında bizide böyle eledilerdi.futbol sadece futbol değildir.hondurasla kostarika futbol maçı yüzünden birbiriyle savaşa girmişti.türkiye ve yunanistan savaşın eşiğine girdiğinde dostluk maçı yapıp barışmıştı.gerek külüp takımlarımız gerek milli takımımız avrupada galibiyet alınca edirne den kars a kadar sevinç yumağı oluyor.konvoylar oluyor.lazı,kürtü,türkü,çerkesi hepimiz seviniyoruz.yenilince hepimiz üzülüyoruz.bu birazda bilinç altımızda yatan avrupaya karşı bir kin duygumuzdan kaynaklanıyor.1683 2.viyana bozgunundan beri sürekli kaybettiğimiz avrupaya karşı bir zafer kazandığımızda çılgınlar gibi sevinmemiz galiba bu bastırılmış duygular yüzünden oluyor.neyse konumuza gelirsek bu ambiansı,havayı rüzgarı arkamıza alarak futbolun birleştirici yüzünü kullanarak geyve sporu dahada ileri taşımalıyız.herkes işini yapsın.belediye stadı düzeltsin.trübünleri modern hale getirsin.kulüp başkanı para bulsun.futbolcularda sahada galibiyet alsın.geyve halkı olarak bizde pazar günümüzü geyvespora ayırıp takımı desteklemeliyiz.gerektiğinde de pamuk elleri cebe atmalıyız.
Yazar yeniçeri (Misafir)
3. 10-03-2010 13:31
futbol sadece futbol değildir
sevgili kuzenim çok sevindim buradan seni takip edecegim.osman
Yazar osman (Misafir)
4. 16-03-2010 09:38
Geyvelilik
Değerli Yorumcu Erdinç bEYİN yazılarını Geyvenin sitesi varken başka yerlerden takip ediyorduk..Şimdi olması gereken gibi oldu.En güzeli böylesi.Geyvenin haberlerini Geyve sitesinden takip edelim..
Yazar Adem FIRTINA (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.