Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
SGK'ya Borçlu İşverenlere Müjde
Cuma, 02 Nisan 2010

SGK'ya borçlu olan işverenlere müjde! Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) işverenlerin Kuruma olan prim ve idari para cezalarının 36 aya kadar tecil ve taksitlendirilebileceğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kurumumuza birikmiş prim ve idari para cezası bulunan işverenlerin borçlarını ödeyebilmeleri için 6183 sayılı Kanun çerçevesinde 36 aya kadar tecil ve taksitlendirme imkanlarının olduğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları dikkate alınarak e-bildirge ekranları vasıtasıyla bilgilendirme yoluna gidilmiştir" denildi. Borçlarını tecil ve taksitlendirmek isteyen işverenlerin 50 bin TL'ye kadar olan borçları için teminat istenilmemekte olduğu belirtilen açıklamada, bu tutarın üzerindeki borçları için ise 50 bin TL'yi aşan kısmın yarısı tutarında teminat alınmakta olduğu kaydedildi. Açıklamada, muhasebe kayıtlarından bulunan rasyo değerleri 1.50 ve daha düşük olan işverenler borçlarını 36 ayda, 1.5 ila 2 arasında olanların ise borçlarını 30 ay süreyle taksitlendirebilmekte olduğu ifade edildi.

Tecil ve taksitlendirmelerde ilk taksit tutarının peşin olarak yatırılmasının gerekmekte olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca, talep edilmesi halinde ilk altı aylık taksit tutarlarının, eşit taksit tutarlarının yarısı olarak da belirlenebilmekte olduğu kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Borçların tecil ve taksitlendirilmesi, devlet desteği, teşviklerden ve 5 puanlık prim indiriminden yararlanılması imkanını da işverenlere ayrıca vermektedir. Tecil ve taksitlendirme başvurularının borçlu olunan Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüklerimize yapılması gerekmektedir. Kurumumuza borcu bulunan işverenlerin borçlarını bu şekilde tecil ve taksitlendirmeleri halinde, örneğin 100 bin TL'lik toplam bir borç eşit taksitler halinde ödendiğinde tecil faiziyle birlikte 127 bin TL olarak 36 ayda tamamıyla ödenmiş olmaktadır."


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2145 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 02-04-2010 18:11
narkoz etkisi
borçları yeniden yapılandırma ilk bakışta iyi bir şeymiş gibi.zor durumdaki esnafı rahatlatmak için bir fırsat.buna kimse itiraz etmez.ama benim karşı çıktığım bir şey var.bu uygulamalar alışkanlık haline geldi.burda işini doğru yapan esnaf bir bakıma keriz yerine konmuş oluyor.sürekli vergi barışı,bağkur borcuna af,ssk borcunu yeniden yapılandırma....vb gibi düzenlemelerle bu işin cılkı çıkıyor.adam nasıl olsa af gelir diye borcunu ödemiyor.burda olan dürüst esnafa oluyor.sistem başından bozuk.elbette zor durumda olan esnafa kolaylık sağlansın ama borcunu zamanında ödeyenede haksızlık yapılmasın.şöyle olabilir mesela:borçluları yeniden yapılandırırken primlerini hiç aksatmamış olanlarada daha az bir prim tutarı çıkarılabilir.
Yazar yeniçeri (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.