Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
YİBO'larda "Zorunlu" Değişiklik
Çarşamba, 28 Nisan 2010

YİBO'larda "zorunlu" değişiklik... Siirt'te Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yaşanan vahşet Milli Eğitim Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakanlığın kararına göre, bundan böyle bu okullarda okuyan küçük öğrenciler taşınması uygun yerleşim birimlerinde yaşıyorlarsa okulda değil, ailelerinin yanında kalacak ve taşımalı sistemle okula getirilip götürülecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Valiliklere gönderilen genelgede, bu okulların ilk 5 sınıfında okuyan ve taşınması uygun yerleşim birimlerinde bulunan öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına alınacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, zorunlu ilköğretim çağında çocukların ilköğretime erişimini sağlamanın, bakanlığın temel sorumlulukları arasında yer aldığı anımsatıldı.

YİBO'ların, özellikle kırsal kesimde okul bulunmayan veya çeşitli nedenlerle okulu kapalı olan yerleşim yerlerindeki çocukların mecburi ilköğretim hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması bakımından tarihsel süreçte önemli katkılar sağladığının ifade edildiği genelgede, şunlar kaydedildi:

“Taşımalı ilköğretim uygulaması devam ediyor. Ancak yatılı ilköğretim bölge okullarındaki 6-11 yaş aralığında olan 1-5. sınıf öğrencileri, anne-baba desteğine büyük ölçüde ihtiyaç duyduklarından günlük yaşantılarında birtakım zorluklarla karşılaşabilmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin sosyal ve kişilik gelişmeleri olumsuz etkilenmektedir. Bu öğrenciler, taşımalı ilköğretim kapsamına alınması halinde bu yaş grubunun karşılaştığı problemlerin önemli ölçüde azalacağı düşünülmektedir.

Yatılı ilköğretim bölge okullarının 1-5. sınıflarında okuyan ve taşınması uygun yerleşim birimlerinde bulunan öğrenciler, taşımalı ilköğretim kapsamına alınacaktır.”


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2384 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 28-04-2010 16:01
28 şubat ürünü
8-10 yaşındaki çocukları evinden alıp 15-16 yaşındaki çocuklarla aynı okulda okutup aynı yurtlarda yatılı bırakırsan olacağı budur.bu komunüst ülkelerde olan bir şeydir.hitler almanyasında olan uygulamadır.en kral eğitimi de versen en kral okulda yapsan en kral güvenlikte sağlasan hiçbirşey aile şefkatini tutmaz.7-8 yaşındaki çocukları ailelerinden koparmak despotluktur.15-16 yaşında ergenlik çağına girmiş çocukların içine bu yavruları atmak resmen cinayettir.28 şubatta imamhatiplerin önünü kesmek için çıkarılan 8 yıllık eğitimin ve taşımalı sistemin sonucudur bu.o zaman bu işe karşı çıkanlara gerici-yobaz denmişti çok iyi hatırlıyorum.mesut yılmaz şimdi kına yakar heralde.bu yalnıştan dönüldüğü için hükümeti kutluyorum.8 yıllık eğitimden de vazgeçilip 5+3 şeklinde düzeltilmeli.kız ve erkekler ayrı okullarda okutulmalı.küçük çocuklarla yetişkin çocuklarında okulları ayrılmalı bence.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.