Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Yüreğimize Yine ateş Düştü: 4 Şehit
Cumartesi, 01 Mayıs 2010

Yüreğimize yine ateş düştü: 4 şehit... Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit oldu, ikisi ağır 7 asker de yaralandı.

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Havanın yağışlı ve sisli olması nedeniyle kobra helikopterler çatışmaya müdahale edemedi.

Çatışmalar sabaha kadar sürdü
Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Bölgeye asker sevkiyatı yapıldı
Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lı teröristlerin gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Şehitlerin kimlikleri

Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40) - Kilis

Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28) - Kayseri

Jandarma Komando Er Ahmet Eyce (21) - Sivas

Jandarma Komando Er Adem Şimşek (21) - Muğla

Genelkurmay açıklama yaptı
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakolu'na bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er şehit olmuş ve 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 5 er yaralanmıştır” denildi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3149 | E-posta

Yorumlar (11)
RSS Yorumlar
1. 01-05-2010 15:27
taziye
şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 01-05-2010 16:15
profosyenel askerlik
dünyanın hiçbir ülkesinde iç güvenliğini askere havale etmiş bir ülke yok.bütün dünyada iç güvenliği içişleri bakanlığına bağlı özel birimler yapar.türkiye de de bir ara özel harekat polis timleri vardı.28 şubat sürecinde anlaşılamaz bir şekilde bu birimler kaldırıldı.normal şartlarda terörle mücadeleyi özel harekat polis timlerinin yapması gerek.ayrıca terörle mücadele işi askerden alınıp polise verilmeli.bu bütün dünyada böyledir. hayatında eline silah almamış 20 yaşındaki çocuğu 3 aylık eğitimden sonra terörle mücadeleye vermek resmen cinayettir.akla ve mantığa aykırıdır.dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir şeydir bu.bu yanlıştan bir an önce dönülmeli.ya profosyenel askerliğe geçilmeli ya da terörle mücadele askerden alınıp polise verilmeli.
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 02-05-2010 19:57
profosyenel askerlik
bende gittim o karakola... o vatan hayinlerinin onlara yandaşlık ve yataklık yapanların hepsinin allah belasını versin...
Yazar gürkan (Misafir)
4. 02-05-2010 22:22
uyan türkiye
Kesin asker düzenlemiştir* Devletin savunmasının nasıl ve ne şekilde yapılacağına bir tek asker karar verir, siyasiler gölge etmesin, bildiği işi yapsın. Açılımı elini yuzune buluşturanlar, bunun vebalini odeyeceklerdir. 2002'de sıfır olan terör, bugün tavan yapmıştır. Analar ağlamasın diyenler artık şehit cenazelerine yaklaşma cesaretini dahi kendinde bulamıyorlar. Dinle, inanç tuccarlığı ile Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmayı hedefleyen dış güçler, şimdide anayasayı değiştirerek ülkemizi RTE (edit) sürüklüyor. Tıpkı Saddam Huseyin canavarını oluşturdukları gibi.
Yazar anti (Misafir)
5. 03-05-2010 13:25
görün türkiye
yukarıdaki zat şehit kanından beslenen zavallılara bir örnektir.şehitleri bile siyasi malzeme konusu yapmaktan bile çekinmeyen zavallı bir mahluktur.halka anlatacakları hiçbir şeyi olmayanlar halkın vereceği karardan korkanlar şehit cenazeleri gelsede siyasi rant sağlayalım diye kadar alçalabilmektedirler.sadece yazıklar olsun bunlara
Yazar yeniçeri (Üye)
6. 03-05-2010 18:42
uyan türkiye
saddam hüseyin den,hitlerden örnek arıyorsan eski chp genel başkanlarına bak.hitlervari bıyıklarının altından sana gülümsediğini görürsün.
Yazar yeniçeri (Üye)
7. 03-05-2010 19:30
yeniçeri
s.a senin kadar terbiyesiz bir insan ben görmedim yeniçeri Sen türkmüsün acaba ?butun dunyada asker bakmazmış polis bakarmış bütün ülkelerde böyleymiş bunu söylerken hiçmi utanmıyorsun içişleriine siyaset karışır herzaman ama askere karışamaz bunu kafana sok...ve türk milletine eş gösterebilceğin bir millet varmı biz örnek almıycaz milleti,,millet bizi örnek alıcak, çok özeniyorsan git o özendiğin imrendiğin devlette, millette yaşa  
 
biz hem askerimiz ile hemde polismiz ile gurur duyuyoruz yaptığı görevlerdende çok memnununz türk milleti olarak......
Yazar türk (Misafir)
8. 03-05-2010 19:33
.... gidin
Siyasetinizi gidin başka yerde yapın, ocaklara ateş düşmüş 5 vatan evladı şehit olmuş, utanmadan alakasız yazılar yazıyorsunuz. Partinizde anayasanızda sizin olsun.
Yazar Halk (Misafir)
9. 03-05-2010 19:51
uyan türkiye
terörle mücadeleyi asker bildiği gibi yapsın siyasiler karışmasın diyor zatı muhterem.terörle mücadeleyi zaten asker bildiği gibi yapıyor.siyasiler askere hesap soramadığı için bu haldeyiz.batı ülkelerinde dağlıca,çukurca baskınları,bingölde 33 silahsız askerin ölüme gönderilmesi,ordu malı mayınla kendi askerlerimizin şehit edilmesi...vb gibi olaylar olsa o genelkurmay başkanları koltuğunda oturamaz.2002 de sıfır terör denen şey tamamen yalandır.sıfır terör nasıl olur dağda tek bir militan kalmaz o zaman sıfır terör olur..örgütün 1999-2002 arası tek yanlı ateşkes ilan edip kandile inine çekildiği bir dönem o zaman.kimbilir belki iktidarda sevdikleri olduğu için eylemsizlik kararı almışlardır.bunları yazmıycaktım şehit cenazelerine siyaset karışmasın diye ama rahat bırakmıyorlar.yalan ve iftira atıyorlar.terörle mücadele işinin istahbarat ayağını tek elde topluycak olan kamu güvenliği müsteşarlığı kurulmasını chp anayasa mahkemesinden iptal ettirmek için dava açtı.acaba rahatsız mı oluyorlar.apoya gül veren perinçekleri savunmaktan utanmıyorlarmı.örgütün şehir yapılanması KCK örgütüne darbe indiren savcılardan neden rahatsızlar.niye onların yerlerini değiştirmek istiyorlar.eğer siyaset karışacaksa daha yazacak çok şey var altında kalırsınız.
Yazar yeniçeri (Üye)
10. 04-05-2010 09:26
uyan türkiye
Türkiye 30 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ediyor. Son iki günde 6 şehit daha verdi. Şehit cenazeleri henüz yerdeyken, TSK suçlandı! 
Bir süredir PKKnın yaptığı kanlı eylemleri TSK yapmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Artık PKK ile mücadelenin yerini neredeyse TSK ile mücadele almış durumda. PKK masum, legal bir örgüt, TSK ise bir terör örgütü olarak gösterilmeye çalışılıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğun isyanının nedeni bu. 
Şehitler tüm ülkeyi üzüntüye boğuyor. Şehit cenazelerine on binlerin katılması; törende dile getirilen duygular, üzüntünün boyutlarını göstermeye yeter. Ancak, Mehmetçiği TSK şehit ediyor iması bu üzüntüyü katlıyor. Orgeneral Başbuğun, mütareke basını bile... demesi, bundandır. 
 
PKK yokmuş! 
PKKnın her saldırısını evirip çevirip, TSK yaptı demeye getirenlere bakarsanız; Türkiyede bir terör ve terör örgütü sorunu yokmuş! PKK yokmuş! Terörün kaynağı TSKymış! 
Türkiye bu noktaya kadar geldi. 30 yıldır yaşanan PKK terörü aklanmaya çalışılıyor. PKK yok, derin PKK var propagandasının amacı bu... Böylece terörün kaynağı PKK yerine, TSK oluyor! Bu algıyı yaratmaya çalışarak TSKya karşı etkili bir psikolojik harekât yürütülüyor. -Fikret Bila-  
 
Fikret Bila'nın bugünkü yazısının okunmasını tavsiye ederim.
Yazar anti (Misafir)
11. 04-05-2010 10:51
mütareke basını
mütareke basını diye suçlanan basın olmasaydı üsteğmenin ceza olarak pimi çekilmiş el bombasını askerin eline verip 4 askerin ölümüne neden olduğunu türk milleti asla öğrenemiycekti.ordu malı mayına basıpta ölen 7 askeri asla öğrenemiycektik.siyasiler hesap soramıyor.özgür gerçekleri yazan basın varda gerçekleri öğreniyoruz.kimse asker düşmanlığı yapmıyor.ben vergimi veriyosam,benim vergilerimle komutanların maaşı ödeniyorsa,benim çocuğum şehit oluyorsa ben hesap sorarım arkadaş.istihbaratın o karakolun ismini vererek burası basılcak demesine rağmen neden önlem alınmadığını ben sorgularım.ingiltere,ispanya,italya gibi ülkeler terör örgütünü bitirmişken biz niye otuz senedir bitiremiyoruz ben sorgularım.amerika ırak ve afganistan da ölen her askeri için bundan sonra nasıl önlem alırız diye düşünürken biz istihbaratın karakol ismini vermesine rağmen 60 kişilik terörist grubun karakolu basmasına neden önlem alamıyoruz sorgularım.sorumlu komutanlardan hesap sormak benim en doğal hakkım.asıl bunlardan hesap sormamak vatan hainliğidir.bugün gazetede geçen hafta yüksekova da şehit olan askerin annesi feryat ediyor.oğlum acemi birliğinde sadece üç mermi atmış üçüde boşa gitmiş diyor.eğitimsiz askeri terörün en yoğun olduğu bölgeye gönderenlerin hiç suçu yokmu.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.