Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
"Irkçılık, Türk Milliyetçiliğine Hakarettir"
Pazartesi, 03 Mayıs 2010

Yalçın Topçu "Irkçılık, Türk Milliyetçiliğine Hakarettir". BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

 

YALÇIN TOPÇU: IRKÇILIK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE HAKARETTİR

Milli Şef öncülüğündeki tek parti diktası, 1944 yılının 3 Mayıs günü üniversiteli milliyetçi gençler öncülüğünde hükümetin bazı politikalarını kınamak için yapılan protesto yürüyüşlerini bahane ederek, milli muhalefet ve milli refleksi ortadan kaldırmak amacıyla bir kısım davalar açmış, yüzlerce vatansever aydın ve genç çeşitli işkencelere maruz kalmıştır.

Tek parti haricindeki hiçbir siyasi görüşe tahammülü olmayan olağanüstü idarenin haksız suçlamaları ve baskıları altında aylarca zulüm gören bu vatanseverlerin hatırasına binaen, adeta nazire edercesine Türk Milliyetçileri bu kara güne 3 Mayıs Türkçülük Bayramı adını vermişler ve bayram havasında kutlamışlardır.

Sarsılmaz inanç değerlerimizle örülü bir medeniyet tasavvuru ve kültürü olarak milletimizin derin hayat felsefesini yansıtan bir düşünce sistemi olarak gördüğümüz Türk Milliyetçiliği, hiçbir zaman ırkçılıkla yan yana gelmemiştir. Bir kısım ideolojik düşmanlıklar sonucu Türk Milliyetçilerine bu türden suçlamalar yapılmış olsa da bu suçlamaların haksız bir itham olduğu her platformda tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Irkçılık suçlaması, içindeki çeşitli etnik unsurları birleştirici bir anlayışla hareket edip aynı kültür potasında eriten Türk Milliyetçiliği fikrine yapılacak en büyük hakarettir.

Bu topraklar üzerinde hiçbir zaman etnik kökeninden dolayı hiçbir kimseye karşı ırkçılık yapılmamıştır. Geleneksel Türk Milliyetçiği fikir ve eylem sisteminde ayrımcılık, baskı ve şiddete yer yoktur.

İslamiyet’in önceliği “insandır”. Tüm hudutlarını bu inanç doğrultusunda netleştirdiğimiz milliyetçilik anlayışımızın da en önemli önceliği, “üstün ırk teorilerinden” ve “nefret kanunlarından” uzak tuttuğumuz “insandır”. Bizim geleneğimiz Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti çerçevesinde şekillenmiştir. Gelenek ve inanç sistemimiz ötekileştirmeyi, asimilasyonu ve baskıyı şiddetle men eder…

Aynı kültür ırmağından beslenen ve aynı kaderi paylaşan insanları birbirine düşürmek için malum odaklar çeşitli zamanlarda bazı milliyetçi hisleri kullanarak kirli emellerin ulaşmaya çalışmışlardır. Bugün de benzer projeler gündemdedir. Bölücü terör ve uzantılarının faaliyetleri bu çerçevede değerlendirilmelidir. Milletimiz bu konuda uyanık olmalıdır. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini her türlü değerin üstünde gören Türk Milliyetçileri, bu noktada malum çevreler tarafından her fırsatta yapılan tahrik, kışkırtma ve oyunlara gelmemelidir.

Özellikle son zamanlarda bölücü hareketlere karşı sergilenen çeşitli zafiyetler sonucu milli onurumuzu rencide eden birçok olayla karşılaşıyoruz.

Türk kültürü ve kimliği adına en küçük psikolojik bir tepkiyi bile ‘ırkçılık’ ile suçlama gafletinin gösterildiği bu günler ne yazık ki bize bir yönüyle 1944 yılındaki atmosferi ve tahammülsüzlüğü hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tek kaygısı vatanımızın ve bu topraklarda binlerce yıldır beraber yaşayan yumurta ikizi kardeş olmuş insanımızın birlik ve beraberliği olan, ırkçılığa hiçbir şekilde itibar etmeden tamamen yerli ve tarihi bir vasiyet olarak görülen bu kutlu düşünceyi fedakârca savunan Türk Milliyetçilerinin bayramını kutluyor, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Yalçın TOPÇU

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2195 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 03-05-2010 22:06
ırkçılık
ırkçılar ilhamını darwin den alır.darwinin evrim teorisine inanır.kafatası ölçerler.en büyük kafatası bizim topraklarda bulunmuş bu yüzden en üstün ırk bizim ırk derler.hitlerde böyle demişti.bizimde meşhur ırkçılarımız vardır.biri istanbul barasonun her sene adına ödül verdiği mahmut esat bozkurt tur.bu ödüller her sene genelde ergenekonu savunan kişilere verilir.bu kişi türkiye de türk olmayan unsurların tek bir hakkı vardır o da türk ırkına köle olma hakkı demiştir.bir konuşmasında da kemalist rejimin hitler rejiminden çok az bir farkı vardır demiştir.1944 de türk milliyetçilerini ırkçı diye hapise atan zihniyetin devamı bugün en büyük milliyetçi kesildi başımıza.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 04-05-2010 12:53
1944 dönemi
führere özenip kendini milli şef ilan edenler sovyet zülmünden kaçan türk asıllı 140 mülteciyi stalin despotuna teslim ettiler.yerli pravda o zamanlar hitlerin doğum gününü manşetten kutluyordu.atatürkün resimlerini paradan,puldan kaldırıp hitlervari bıyıklı kendi resimlerini bastıranları gördük.aziz nesin o günlerde chp yi hicvettiği bir yazısında şöyle diyor:Birinci vazifen Türk matbaalarını yıkmak, makineleri ısırmak, demirleri dişleyip duvarlara saldırmaktır. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli, gazeteleri çamurlara serip, üzerlerinde ağzın köpürünceye kadar tepinmektir. Bu temel partinin hazinesidir.. 
 
Bir gün nümayiş yapmak için emir alırsan, bütün polisleri yanı başında bulacaksın. 
 
Meydanlarda, kitaplarını yaktığın, namuslu insanlar, bütün dünyada eşi emsali görülmemiş şekilde işkenceye tabi tutulabilirler. Emniyet müdürlüğümüzde dövülebilir. Demir ahmet tarafından sövülebilir. Bütün malları mülkleri zaptedilmiş, matbaaları yakılmış, gazeteleri kapatılmış, evleri tarumar edilmiş , çoluk-çocuğu dağıtılmış , haneleri işgal, kendileri perişan edilmiş olabilir. 
 
Bütün bu şartlardan daha elim ve daha vahim olmak üzere, Amerikadan borç dahi alınabilir. hatta bu borç alınan paralar ziyafetlerde yenebilir. 
 
Ey faşist yumurcakları ! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi bütün bu yapılanları kafi görmeden, vazifen matbaaları yıkmak, makineleri ısırmak, namuslu vatanperverleri parçalamaktır. Muhtaç olduğun kazma, balta HALK partisinin ambarlarında mevcuttur..
Yazar yeniçeri (Üye)
3. 04-05-2010 13:50
şaşırdılar
Meşhur yorumcumuz herzaman olduğu gibi yine alıntı yaptığı kişinin ismini yazmayı unutmuş. Biz hatılatalım bu metni liderleri RTE ye ait. Dünkü Anayasa değişikliğinde 8. maddede duvara toslayan RTE'nin acilen topladığı grubunda fire veren milletvekillerine gozdagı vermek için esti durdu. Kedi köşeye sıkışınca ne yaptığını hepimiz biliriz, AKP'nin ve RTE'nin durumu bundan ibaret. Eridikçe ne yapacağını şaşırdı (edit) sonu hiç iyi değil, şekeri ve sağlık problemi bu kadar büyük travmayı kaldırmaz. Mazallah HSYK ve Anayasa Mahkemesinin yapısıyla ilgili kanunlar da mecliste takılısa vay haline. Ajanslara dusen haberlere gore RTE fireci vekiller için kelle avcılıgına dusmuş. Ankara vekili Faruk Koca listeyi yapmış bile. Listede Murat Başesgioğlu, Vahit Erdem, Köksal Toptan, Sadık Yakut, Reha Çamuroğlu, Hilmi Güler, Kürşat Tüzmen var. Bunun üzerine Kürşat Tüzmen bir açıklama yapmış "Yalakalığın hesabını sorarız" Tüzmen şova devam etmiş "Başbakan uçurumdan atlarsa biz de atlarız" demiş. Hey Allahım ne günlere kaldık. Allah hiç bir kulunu böyle şaşırtmasın. Adamların demokrasi anlayışı bu, Hitler, Stalin solda 0 (yazıyla SIFIR) kalır. Geyve'nin siyasi ombudsmanına ithaf olunur.
Yazar anti (Misafir)
4. 04-05-2010 14:13
bu diğerlerinin sorunu
8.maddenin geçmemesinin hesabını halk sandıkta başta kürt partisi olmakla beraber chp ve mhp den soracaktır.partilerini defalarca kapatan zihniyete alkış tutanları dün tüm türkiye canlı yayında izledi.imralıdan gelen talimatla chp ve mhp nin yanında nasıl yer aldılar gördük.biz ruh ikizi diye iki parti var biliyoduk ama üç partiymiş gerçekten.başbakanı diktayla suçlayanlar kendi vekiline bile güvenemiyorlar.neden vekillerinizi meclisten dışarı çıkarıyorsunuz.girsinler hayır oyu versinler.kendi vekiline güvenmeyen millete nasıl güvenecek.yavru muhalefet ise ıskarta oyları topluyarak vekillerini kontrol ediyor.peki genel seçimde sandıkta milleti nasıl denetliyceksiniz merak ediyorum.ama bu zihniyet zamanında onuda yaptı.1946 seçimlerinde milli şef führerin talimatıyla seçimler açık oy gizli tasnifle yapıldı.dünyayı kendimize güldürmüştük.jandarma sandık başında elinde dipçiğiyle hazır bekliyor ve hangi partiye oy verdiğini jandarma komutanına gösterdikten sonra sandığa atıyorsun.sayımda chp li sandık görevlilerince gizli olarak yapılıyordu.abi varmı böyle bir şey dünyada ya.chp tarihinde olur.kimbilir daha neler neler var.stalin,saddam,hitler örneği arayanlar chp tarihini okusunlar.
Yazar yeniçeri (Üye)
5. 05-05-2010 17:17
1940 lar dönemi
sayın yalçın topçunun dediği gibi o dönemler milliyetçilere işkence yapıldığı bir dönem.ezanın türkçe okunduğu,KURANI KERİM in yasaklandığı,camilerin ahırlara çevrildiği bir dönem.inönünün kendini diktatör pardon milli şef ilan ettiği,paralara,pullara,resmi dairelere kendi resimlerini astırdığı bir dönem.açlıktan ölümlerin olduğu,ölülere kefen bezi bile bulunamadığı,ekmeğin,yağın,gazın karneyle verildiği dönemler.ne hikmetse 1975 ler türkiye si de böylemişti.o dönemde chp iktidarı vardı.atatürk ü koruma ve kollama kanunu 1951 de çıkartan demokrat parti ye mecliste chp li vekiller atatürk te senin benim gibi insan ne gerek var dediğinde menderes şöyle demiş:atatürk ü vatandaştan değil chp li lerden korumak için bu kanunu çıkartıyoruz diye.ama şimdi sorsan en büyük atatürkçü onlar.sevsinler bunların atatürk sevgisini.
Yazar yeniçeri (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.