Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Futbol ve Hükümet
Cumartesi, 22 Mayıs 2010

87 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hali hazırdaki hükümet ile birlikte 60  hükümet gördük. Bir çoğununda ömrü değişik nedenlerle kısa vadeli oldu.

Sanırım siyasetimizde futbolumuza ve futbol takımlarımıza benziyor! :)

87 yılda 60 hükümet ortalama nerede ise her yıla 1 hükümet düşüyor; her yıla 1 teknik direktör gibi.!!!

Basit hesapla 1,45 yılda bir yeni hükümet kurulmuş.!

2002 kasım ından beri AKP hükümeti ile tanıştık ve 2002 den beri ( Siyasi Yasağı kaldırıldıktan sonra 2003 de Siirt’ten milletvekili seçilince) yeni teknik direktörümüz AKP ve Tayip Erdoğan oldu. 8 yıldır gollerde yedik, yenildik, yendik ama teknik direktörümüz değişmedi.

Beklide uzun zamandır kötünün iyisi diyerek katlanılan teknik diröktör düşüncesinden olsa gerek taraftar ( yani vatandaş bizler ) şampiyon olmayı (verilen sözler vaadler ile gelişmiş ülke olma ilkesi) bekliyor.!!

Hani insan düşünmüyor değil; Acaba teknik diröktörümüz mü iyi değil yoksa futbolcu kadromuz mu ?

Bekli de taraftar futboldan anlamıyor iyi oynuyoruz zannediyor. !! Yada gerçekten iyi futbol oynayan takım ölçüsü yok taraftarın elinde. 

Beklide teknik direktör seçerken küme düşmeyelim de orta sıralarda bi sıralarda yer alalım mantığımı ilemi seçiyoruz. Şampiyon olamayız nasıl olsa düşmeyelim yeter mi ? Bizim mantığımız.

 Beklide taraftarda (vatandaşta) şampiyon ( büyük devlet ) olma inancımı yok ? Futbolcular mı ( bakanlar ) yetersiz ? Ya da alt yapımızdan futbolcu mu  ( bakan-milletvekili ) yetişmiyor ?

Açıkcası yabancı futbolcuya karşıyım! Laf aramızda teknik direkör Allah muhafaza ya yabancı olursa !!!

Anlayan anladı sanırım.

Ne oynanan futboldan zevk alıyoruz ne de futbolculardan. Ve nedense teknik diröktörlere bilet kesiliyor her defasında !!!

Artık şampiyon olmak istiyoruz. Artık iyi futbolcular yetiştirmek istiyoruz. İyi teknik dirökterler istiyoruz. Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Lamı cimi yok.

Kim ne derse desin temelde başarı yoksa sorun vatandaşta. Başarı varsa yine vatandaşta. Çünkü Bakanda, Başbakan’da, futbolcuda teknik dirökter de velhasıl yöneticide içimizden çıkıyor.

Hepimiz biliriz ki yüreğiyle oynayan futbolcuları severiz. Takımı ( ülkesi ) için canını verenlerin sayısı çoğalırsa şampiyonluklar gelir.

Futbolcu – Teknik Direktör – Yönetici bilmelidir ki ; taraftar (vatandaş) istemedi mi hepsini gönderir.

Taraftara kulak verin. Kulak vermeyen hesap veriyor.

Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.

 


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4724 | E-posta

Yorumlar (18)
RSS Yorumlar
1. 23-05-2010 15:21
güldürmeyin birol bey
ya köşe yazarlığından anlamıyorsunuz,ya futboldan anlamıyorsunuz,ya gözleriniz var görmüyorsunuz,ya da AK PARTİ karşıtlığı sizin hislerinizi köreltmiş.yazınızda genel olarak hükümeti eleştiriyorsunuz.ama şikayet ettiğiniz cumhuriyet kurulduğundan beri ortalama 1,5 yılda yapılan seçimlere bu dönemde son verildi.sonunda da diyorsunuzki vatandaş istediği zaman teknik direktörü gönderir.3 seçimden beri en yakınını ikiye katladığına göre demekki vatandaş memnun.anladık siz memnun değilsiniz.ama türkiye sizin gibilerden ibaret değil.yani şimdi AK PARTİ hükümetinin türkiye yi nerden nereye getirdiğini anlatmaya gerek yok.gözleri olupta göremeyenlere anlatsan anlamaz.
Yazar yeniçeri (Üye)
2. 23-05-2010 21:29
bırak bu işleri
yeniçeri bırak bu hükümet (edit) artık. halk bıktı.yenilikistiyo artık piyasalardan falan haberin yok galiba senin. esnafın ve köylünün halini görmüyosun galibaa
Yazar vatandaş (Misafir)
3. 23-05-2010 21:29
sana soran olmadı yeniçeri
adam gibi yazıyı oku sonra cevap yaz. yorum yaz. dengesiz körü körüne yorum yazma. sana sorasn olmadı yandaş çıkarcı çeri başı
Yazar gercek geyveli (Misafir)
4. 24-05-2010 09:56
yinemi
yinemi çeri aldırmayın gelip geçer bıdı bıdı bıdı o otursun dedikodu yapsın sorsanız ofsayt nedir bilmez gelmiş burda on buna çamur atıyor :zzz
Yazar kaan CcC (Üye)
5. 24-05-2010 19:13
AKP tarafsız sahda seyircisiz
AKP tarafsız sahada seyircisiz oynuyor. 2 maç seyircisiz ceza daha alırsa ligden düşecek.
Yazar geyveli mehmet (Misafir)
6. 25-05-2010 10:28
okuyupta anlamayanlara
Sevgili yorumcu kardeşlerim.Bu yazının altına yazılacak en güzel yorum.Fenerin Şampiyon olamayıpta şampiyonluğu kutlaması gibi.17 kez şampiyon olupta 19 kez şampiyonluk kutlayan başka bir takım gördünüzmü.Yeniçeri doğruları yazdığı için bu kininiz.Doğrular hep acıdır. 
Parti Genel başkan seçimine gidiyor.Hooooopppp başbakan olmuş gibi bir yaklaşım sergilemişsiniz.Durun bakalım kendi aralarında birbirleriyle bir anlaşsınlar ondan sonra konuşursunuz.Balonu şişirirsin ya patlar ya bir müddet sonra söner.Bunların işide o misal yıllardır aynı.Bu millet yemiyor artık.neden gözlerinizi açıp etrafınıza bakmıyorsunuz.niye bu inat.İktidar olabilmek için birol kardeşin de söylediği gibi iyi bir teknik direktöre yani genel başkana ihtiyaç var.Siz bu başkanla ikincilikten başka (ki oda bir ihtimal)olamazsınız.Fener gibi ikinci olup başbabakan olmuş gibi sevinirsiniz.Yanlış Teknik direktör seçtiniz.Bu adamla bu iş yürümez.ahada yazıyorum göreceğiz.AKP.İyi bir kadro kurmuşki vatandaş 2002 yılından beri açık ara birinci yapıyor.Nankörlük yapmayın.Çevrenize bir bakın yıllarca insan yerine konulmadınız.yılllarca Her alanda böyle hizmetler aldınızmı.?Burda bunları yazmaya kalkarsak çoooooook uzun alır.Arkadaşlar Kimse kimsenin fikrini kabul etmek zorunda değil.Bu partiyi seversin veya sevmezsin.Ama halkın çoğunluğunun destek verdiği bir partiye halk tercihi açısından saygı duymak gerekmezmi.Yorumlarda gözlemlediğim bu kin ve nefreti anlamak mümkün değil.Sanki kişisel menfaat çatışması var gibi.Efendim işsizlik var,köylü perişan şöyle böyle.bırakın kandırmayın kendinizi.Türkiye büyük bir geçiş sürecinde.Herkes üzerine düşen görevi yaparsa bu süreç daha iyi geçer.Kendimizle barışık bir toplum olalım.Toplum olarak Millet olabilmek için çalışalım.Bu da Sevgi,Kardeşlik ve birbirimizi anlayabilmekten geçer.Saygılar
Yazar Anti fenerli (Misafir)
7. 25-05-2010 16:58
Tayyip son maçına çıktı
Tayyip son maçına çıktı. Uzatmalarda bitti. Artık yurt dışında takım çalıştırcak. Muhtemelen ihale rekoru kırdığı israilde takım çalıştırcak
Yazar ülkücü genç (Misafir)
8. 25-05-2010 21:32
...
Umarım AKP'nin kendine göre yonttuğu anayasa kabul edilmezde, layıkı ile bu adamları yargılarlar. Zaten kortukları için anayasaya böylesi bir şekil verdiler. Gemiler, gazeteler, TV kanalları, fabrikalar nasıl alındı? Bu adamlar 15 yıl önce sefil gezerken şimdi milyarder. Onların aldığı nerdeyse karşılıksız banka kredisini size versinlerde görelim.  
 
Onlarca masum insan içerde hapis yatıyor. Tek suçları Atatürkcü olmak, laik olmak...
Yazar Doktor (Misafir)
9. 26-05-2010 09:51
Ülkücü genç'e
Gözünüz aydın Artık kılıçdaroğlu bu saldırı edebiyatında onları desteklediğiniz için bi kıyak çeker size.Merhum Ecevitin yaptığı gibi.Ama iş başa düştüğünde Fiili olarak göreve geldiğinizde neler yapabildiğinizi de gördü bu halk.Söylermisin ne yaptınız veya yapmak istediğiniz şeyleri ortak koolisyon olduğunuz ecevit hükümetinde yapabildinizmi.Sizler dışardan ahkam kesmeyi bilirsiniz.Konuşmayın ki halkın gözünde küçülmeyin.Hakkınızı yememek lazım.Hükümet ortağı iken yaptıklarınızda var.Nedir bunlar; 
-Apo şerefsizini paketleyip getirdiler kasım kasım kasıldınız.bu ülkenin başına bela ettiniz.neden asamadınız o kadar yürekliydiniz.Şimdi bu hükümetin açılımına b...k atıyorsunuz. 
-Türban olayınıda kısa yoldan şıp diye çözdünüz.Mecliste vekiliniz başını açarak.Millet ile dalga geçerek bu işler olmaz.hesabını bu millet sandıkta sorar.Merak etmeyin bu millet gözünü açtı bu hükümete desteği dahada artarak sürecek.Sizin bu ipe sapa gelmez saldırılarınız farkında değilsiniz ama oylarını daha da artırıyor.Yapılan hizmetleri dönen dolapları ve yolsuzlukları Çetelerin bu ülkeyi nasıl talan ettiğini herşeyi ama herşeyi görüyor bu millet size rağmen. siz göremiyorsanız oda sizin sorununuz.Kılıçdaroğlunu peşine takılın.2-3 yıl sonra pisliklerden arındıktan sonra herşeyin daha müreffeh bir seviyede olduğunu göreceksiniz.biraz daha sabır kardeşim.Dediğin gibi son maçına çıkıyor tayyip.Koltuğa yapışıp oturmuyor.ALLAH Bizim ve Vatanını gerçek seven Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun.G
Yazar Anti Fenerli (Misafir)
10. 26-05-2010 14:18
AKP küçülüyor yandaşları gibi
Anti fenerli küçüldükçe yere batıyorsunuz. Çamur edebiyatınız yüzünze bulaşçak. (edit). Ama biz gelince asma yasasını geri getireceğiz. O zaman (edit) ipten almaya koşarsınız yandan çeri başınızla birlikte
Yazar ülkücü genç (Misafir)
11. 26-05-2010 17:13
asın asın
ülkücü genç kardeşim gelirseniz dediğinizi yapın ama önce ülkücüyüm vatan millet sakarya deyip ülke arazilerini peşkeş çekip şehirleşme sorunlarının başlangıcı olan ve gecekondulaşmayı bu ülkenin başına bela eden kendilerine mafya diye adlandıran çek senet ve arsa işlerini illegal yollardan yapan abilerinizi asmaktan başlayında inandırıcı olursunuz belki.Siz ancak ipe çamaşır asarsınız.En güzel örnek yakın geçmiişte yaşandı.Ağcayı sahiplenen kimler bi hatırla.Bahçelinin sözlerinin altında yatan gerçek de bu değilmi.Sizin derdiniz bağı ekip ürün almak değil.derdiniz bağcıyı dövmek.Ülke gelişimine köstek olmak.Böyle vatanseverlik olmaz.konuştukça batıyormuşum ne o gerçekler işinize gelmiyor dimi. 
bir tane somut elle tutulur bir önerinizi okumadım yorumlarda.hep saldırı ve hakaretler.ne sanıyorsunuz kendinizi,yapacaklarınızı yazın.hesap sormak ne haddinize önce siz hesabını verin yaptıklarınızın.Merak etme yüce türk milleti sandıkta hesabı soruyor.tıpkı size sorduğu gibi.ama anlayan yokki.aynı tas aynı hamam.gülün dikeni olmayanlardan tercihimiz.gülün çeçeği makbuldür.dikeni değil.
Yazar anti fenerli (Misafir)
12. 26-05-2010 18:38
anti fenerli
sevgili geyve.com sakinleri bu anti fenerli denilen şahıs yeniçeri nin ta kendisi olup artık kendine yüz bulamayıp sürekli yeni nick arayışları içerisine girmiştir konuyu nereden nereye çekerek kendi kalesine gol taıp duran bu şahsı hepiniz çok iyi tanıyorsunuz efendi efendi ona buna taş atmakla adam olunmazz önce çık delikanlı gibi kimliğini açıkla ondan sonra konuşa biliyorsan konuş (edit)
Yazar kaan CcC (Misafir)
13. 27-05-2010 10:45
kaan cc
1-çok ukala bir tip olduğun belli 
2-(edit)Ateş olsan cürümün kadar yer yakarsın. 
3-Çeribaşı rumuzlu kişi ben değilim beyin hücrelerin bu kadarını algılamıyormu? 
4-neden bu kadar alıngansın.tahammülsüzsün.işine gelmiyorsa okuma kardeş.zorlayanmı var seni. 
5-(edit) 
 
6-(edit)
Yazar anti fenerli (Misafir)
14. 27-05-2010 11:16
anti fenerli
bu sitede kimin ne olduğunu herkes biliyor çeribaşı veya sen hiç fark etmez beyniniz aynı çalışıyor veya çalışamıyor  
1-tipimi çok görmüşsün gibi (edit) yapma  
2 ne ateş olmaya niyetim nede boş bnir duman olmaya niyetim yok  
3-dediğim gibi çeri veya sen fark etmez aynı kapasitedesiniz  
4-sokakta oturmuş gün boyu dedikodu yapan kişilerden hiç bir farkı olmayan yorumlarına tahammül etsem ne etmesem ne yaran varki gocunuyon  
6-(edit) 
7-(edit)
Yazar Kaan CcC (Misafir)
15. 02-06-2010 09:24
bıktım gerçekten AKP den
Yıllarca kandırıldığımızı görüp semihj yerine Guizayı oynatan Daum misali bu teknik direktör futbolada seyirciyede yönetimede ihanet ediyor. Şimdide İsrail futbolu ile flort eden Tayyip e tazminatı verin yolları ayırın. Yoksa taraftar kulup binasını basacak. Kovulmadan gitmeyi bilse Tayyip (edit)
Yazar bıkmış_AKP li (Misafir)
16. 17-06-2010 15:35
bıktım gerçekten AKP den
yorumlara bakıyorum da gercekten kimin bigili olup yorum yaptıgı, kimlerin bilmeden camur atarak yorum yaptıgı cok belli gercekten..tarafsız bi gözle bakarsanız anlarsınız..benden size tavsiye tüm yorumları birer kere okuyunuz..bazı arkadaslar artık yazcak bısey bulamıyor ve sadece baska parti destekledigi icin yeter yazma artık gibi bos yorumlar yapıyor..onlara sesleniyorum..yeter artık burayı bos, sacma sapan yorumlarla doldurmayınız..bilgisi olmayan buraya sallama yorum yapmasın lütfen!!!
Yazar cerrahpaşalı (Misafir)
17. 18-06-2010 10:17
bu yeni mi eski mi çeri var ya
araştırın bakın mutlaka kendisi veya babası akp iktidarında bir şeyleri affedilmiştir.benim araştırmalarıma göre; dini çok sert savunan kişi mutlaka önceki zamanlarında dinin istemediği bir hayatı yaşamıştır.akp yi çok sık savunan kişi de mutlaka akp tarafından affa uğratılmıştır.ne affı mı? vergi borcu gibi. ya da çok iyi bir şekil de nemalanmıştır. 
başka türlü niye bu kadar hararetle svunsun ki.akp'nın ideolojisi mi var.
Yazar murat (Misafir)
18. 22-10-2010 13:10
reykard gitti sıra kimde acaba !!
Reykard gitti sıra kimde acaba dersiniz...
Yazar geyveli (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.