Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
İsrail'den Yardım Gemisine Saldırı
Pazartesi, 31 Mayıs 2010

İsrail komandoları, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenledi. Operasyonda 3 kişi öldü, 30 yaralı var.

Akdeniz'de yükselen gerilim bu sabaha doğru İsrail'in komandolarının gemilere düzenlediği askeri operasyonla patlak verdi. İsrail askerleri denizden ve havadan yardım gemilerini abluka altına alarak operasyon düzenledi. Gemide yaşanan arbede ve İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. İsrail'deki bazı kaynaklar ise ölü sayısını 16 olarak bildirdi.

Operasyonla ilgili İsrail ordusundan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, geminin akıbeti ve şu anda nerede olduğu konusunda ise bir netlik yok.

hurriyet.com.tr'ye konuşan, İHH Kriz Masası’ndan Reşat Başer, sabahtan beri gemilerle olan bütün telefon ve internet bağlantılarının kesildiğini ifade etti. Başer kendilerine 3 ölü, 50 yaralı bilgisi geldiğini ancak İsrail basınında yer alan 16 can kaybı bilgisinin teyit edilemediğini ifade etti.

Başer, “Mavi Marmara yolcu gemimizin Hayfa limanına götürüldüğünü biliyoruz. Kargo gemilerimiz de saldırıya uğradı, oradaki arkadaşlarımız için kaygı içindeyiz” dedi. İsrail komandolarının düzenlediği operasyonda gemide mahsur kalanlar yardım çağrısında bulunduğu bildirildi.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

Reuters haber ajansı, İsrail Ticaret, Sanayi ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer’in Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Görüntüler elbette ki hoş değil. Bütün hayatını kaybedenler için üzüntümü ifade edebilirim” dediğini bildirdi.

İsrail’de Türk dostu bakan olarak bilinen Ben Eliezer’in bu sözleri ilk resmi açıklama oldu.


BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine Türkiye, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Türkiye'nin sert bir tepki vermesi bekleniyor. Başbakanlık'ta bir kriz masası oluşturuldu. Türkiye gelişmeyi yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Brezilya'dan ABD'ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi.

Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.

HAMAS'TAN ÇAĞRI

Saldırıyı vahşiye olarak nitelendiren Hamas yetkilileri, Birleşmiş Milletleri acil olarak göreve çağırdı.

HELİKOPTERLE GEMİYE İNDİLER

İsrail devlet radyosuna konuşan bir Arap gazeteci  donanma gemilerinin yardım gemilerinden birinin güvertesine çıktığını ve silah seslerinin duyulduğunu söyledi.

Özgür Gazze Hareketi sözcüsü Mary Hughes Thompson da üç kişinin öldüğünü ve en az 30 kişinin yaralandığını doğruladı. Thompson, İsrail askerlerinin helikopterlerle gemiye çıkartma yaptığını ifade etti.

Bu arada Associated Press haber ajansının bildirdiğine göre İHH’den Ömer Faruk Korkmaz, “Uluslararası sularda böyle bir operasyon beklemiyorduk. İsrail elleri kıpkırmızı bir biçimde yakalandı ve uluslararası kamuoyu bunu affetmeyecek” dedi.

Korkmaz geminin Hayfa’ya götürüldüğünü söyledi.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2254 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.