Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
GEYVE BOĞAZININ GÜZELLİKLERİ
Cuma, 02 Temmuz 2010

2.AMATÖRDE GEYVE BOĞAZININ GÜZELLİKLERİ

Yaz sezonunun belkide futbol seyircisi açısından en güzel anlarının yaşandığı 2.Amatör Liginde Geyve Grubundaki tüm  maçlar takımların mücadeleci özverili ve futbola yakışır şekildeki oyun anlayışları ile devam ediyor.

Siz geyve.com okuyucularına bu hafta Geyve Boğazındaki 2.Amatörde mücadele eden ilçe-belde ve köy  Takımlarının son durumlarını değerlendirmeye çalıştık.

İPEK YOLUNUN İNCİSİ TARAKLI
Taraklıspor….

Tarihi ile kültürü ile başlı başına değerlerin saklı olduğu bir ilçe..
İpekyol’undan tutun da tarihi özellikleri, tarihi Yapılanması, muhteşem yaylaları  ve kaplıcaları gibi bir çok değere sahip olan, hatta ilimizin Tarihi ve Kültürel abidesi konumunda olan Taraklı ya gitmemek, oraları görmemek ve Orasının havasını solumamak bana göre büyük bir talihsizliktir…

Şimdi buna birde ilçede futbol sevgisi futbol aşkı eklendi…


Taraklı’nın o güzelliğinde şimdi de futbol eklendi.Kaymakamı ile belediye Başkanı ile Yöneticileri ile kısacası tüm Taraklı halkı  bir kovandaki ana arının etrafında toplanıldığı gibi Taraklıspor camiası arkasında bütünleştiler.Buda tabiî ki başarıyı geciktirmedi.

ASKF Başkanı Hüseyin Kamanın icazeti ile ilçe stadında maçların oynanması aslında Taraklılıları asla yanıltmasın.Bu izin aslında Taraklıspora değil Taraklı İlçesine verilen bir izindi.Çünkü Taraklıdaki stad şu an için Taraklıspora Taraklı ilçesine yakışan bir stad değil.Ben eminimki ilçenin yöneticileri Taraklıya yeni güzel bir stad kazandırmanın amacı içersindedirler.

 Taraklıspor ilk kez evinde, sahasında ve sevenleri karşısında resmi bir maçına çıkma hazırlığını haber sitelerinden takip ediyordumda ilçede nasıl bir futbol özlemi nasıl bir etkinlik aşkı vardı.Bu aşk bu heyecan Taraklıda uzun süreler devam edeceğede benziyor.

 Ben inanıyorum ki Taraklıspor hem ilçeye, hem de ilimize farklı güzellikler konumu itibariyle tarihine yakışın bir mücadele edip ilimizde değişik gruplarda mücadele eden tüm takımlara  örnek olmaya devam edecektir.
Çünkü bu  yöreye Taraklımızada yakışan da budur…

ŞANI İLE ŞÖHRETİ İLE PAŞALARIN PAŞASI

ALİFUATPAŞA

Sakarya'nın en köklü amatör kulüplerinden Alifuatpasaspor ilgisizlikten yakınıyor. Belediyenin hic bir katkısı olmamasına ragmen sponsorları Cihan Yıldıran ve Akif Yılmaz sayesinde mücadele etmeye çalışıyorlar.

Takımda 38 lisanslı sporcudan 28 tanesi A-gençlerdede mücadele edebilecek durumda.Ama Alifuatpaşanın işte en büyük sıkıntıları bu gençlerin kolundan tutacak onlara destek sağlayacak bir imkana sahip olmamaları.

Deplasmandaki maçlara sağlanan imkanlardan dolayı Alifuatpaşa Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı futbol sevdalısı Cevdet ÇAKMAK’a teşekkürüde bir borç biliyorlar.

Alifuatpasaspor bugüne kadar mevcut Turkcell Süperlig de oynayan ve Sakarya süper amatörde oynayan 10 üzerinde futbolcu yetiştiren bir kulüp olmasına rağmen bir türlü kendi kabuğunu kıramamış.Alifuatpasaspor öyle bir konuma gelmişki artık Yağmur yağsın diye dua eden çiftçilerimiz gibi yerli yabancı tüm Alifuatpaşa geyveden destek beklemektedir.

2.Amatörde Geyve grubundaki tüm maçların oynandığı Alifuatpaşa Stadı zemini güzel olmasına rağmen bakımsızlıktan stad olmaktan çıkmak üzere.Saha içi bakımları Belediyeye ait olmasına rağmen Belediyeninde bu olaya duyarsız kalmasından dolayı tüm bakım onarım işlerini Alifuatpaşa Spor Kulübünün vefakar sporcuları ile yöneticileri olan Hasan ÖZKAN-Ensar SARICAN ve  Ertan BAŞGEÇİT yapmaktadır.

 

Bu arada Kulüp Başkanı Hasan Özkan’ın tüm 2.Amatör Geyve grubu takımlarınada çağrısını burada dile getirmek istiyorum.

Alifuatpaşa Stadı bizim ismimizle anılsada ,Belediyede kendi yapması gerektiği işleri yeterli ekip ve donanıma sahip olmadığından yapmamaktadır. Geyve Boğazının tüm kulüpleri burada maç oynamaktadır.Gelin birlik beraberlik içersinde bu stadımızı korumak güzelleştirmek için hep birlikte çalışalım.En azından gücümüze güç katarak bu bölgenin stadını korumuş oluruz dedi.

KARAÇAMSPOR HEDEF BÜYÜTTÜ...

Osman Ölmez başkanlığında kurulan yeni yönetim iş başına geldiğinde hedef genç bir kadro ile 2.amatör kümede centilmen bir takım oluşturarak önümüzdeki yıllara damga vuracak kadronun temellerini atmaktı.Ancak takımın seri galibiyetler alması yönetimin hedeflerinin büyümesine sebep oldu.Artan beklentiler sonucunda 4000 nüfuslu Karaçam köyünde artık herkes şampiyonluk sözcüğünü telaffuz etmeye başladı..
 
 Karaçamsporu 1.amatör kümede görmek isteyen Karaçamlı işadamları Ahmet Terzioğulları,Nihat Baltaoğlu,Ahmet Ölmez,Nail Ölmez,Recep Odabaş,Hüsamettin Özgül ve Karaçam köyü muhtarı Kazım Mercan spor kulübünün arkasında olduklarını gösteriyorlar.Bu desteği gören Başkan ÖLMEZ’DE; Bu yıl amaçlarının 1.amatör küme olmadığını söyleyerek ancak takımımız 1.amatör kümeye çıkarsa hedeflerinin bu kümede başarılı olmak ve önümüzdeki yıllarda süper ligi hedefleyen bir takım oluşturmak olduğunu söylerek istikrar olgusuna dikkat çekmeyi ihmal etmiyor...
 
 
Genç ağırlıklı bir kadroyla yola çıkan Karaçamspor 10 temmuzda başlayacak olan gençler ligindede oldukça iddialı...35 kişilik futbolcu kadrosunun 25 nin genç takımdada  oynayan futbolculardan oluşturan Karaçamsporda, parlayan yıldızlar olarak Güven Odabaş ve Orhan Cansız dikkatleri üzerlerine çekerek 1.amatör ve süper amatör takımlarının gözdesi haline geleceğe benziyorlar.Ayrıca Karaçamsporun eski kurtları olan  Yüksel ve Hüseyin in hırs ve azimleri ile  genç oyuncularında onların bu gayretleri ile aynı hamurda yoğruldukları için Karaçamspor boğazda daha çok can yakacağa benziyor.
 
NURİOSMANİYESPOR IŞILDIYOR.

Orada şirinmi şirin bir köy var.Orası Nuriosmaniye..!!!!!

İçinde futbol için  öyle bir ateş öyle bir heyecan varki görmeye değer diye düşünüyorum.Nuriosmaniyesporun bugünlerde grubun liderliğine oynaması Köyün spora ve futbola bakışı gerçekten gözle görülür bir biçimde değiştirdi denebilir, tabiki Nuriosmaniye spor' un kurulması buna çok büyük bir etken olmuştur. Köy çocuklarının, gençlerinin ve yaşlılarının hepsinin bir araya gelmesine etken olmakla beraber bir sıcaklığın ,sevgi ve saygının  vede en önemlisi sporun amacı olan Dostluğun ön plana çıkması Nuriosmaniye Köyü için  gururla gösterebilecek bir olgu halini  almıştır. Yeni kurulmalarına karşın 2. Amatördeki başlıca hedefleri Şampiyonluk misyonumuz ise Dostluk ve beraberliktir diyen Nuriosmaniyeli yöneticiler bu dostluk ve beraberlik için küçüğünden büyüğüne kadar herkes taşın altına elini sokmasıyla oluşacaktır.  
 

BAĞLARBAŞISPOR FAİR    PLAYA ADAY  
    2.amatörde yeni olmalarına rağmen sporun doktrini olan adrenalin ve dostluk havasında çıkıyor maçlarına Bağlarbaşıspor.Zaten hedeflerini sorduğumuzda bunuda söylüyorlar.”Hedefimiz kavgasız gürültüsüz kardeşçe komşu köylerin takımları ile samimi bir dostluk içinde top koşturmaktır..”

Köy halkının maçlara ilgisini takdir etmek gerek.Bir avuç içi kadar gencin etrafında kenetlenerek onlara daha doğrusu Bağlarbaşı Köyüne sahip çıktıklarını gösteriyorlar.

YEŞİLİN DİYARI KIZILKAYA

2.Amatörde Geyve boğazının en genç takımlarından biri Kızılkayaspor.Tamamen Kızılkaya Köyünün bağrından çıkmış ve kendi imkanları ile kendi mücadelelerini yapan genç azimli bir takım.

Başlarındaki Cevdet ağabeyleri ve Hocaları Murat Çakmak ile Kızılkaya köyünü birbirine kenetlemişler maçlarınıda o şekilde özveri ve heyecanla oynamaya devam ediyorlar.

Kızılkaya’nın son durumunu  Teknik Sorumlu Murat ÇAKMAK’a sorduğumuzda;

Tabiî ki Lige başlarken amaçları bu yıl başa oynamaktı ama talihsiz bir iki sakatlıklar takımımızın düzenimizi bozdu bizde bu yılı gençlere yönelerek kurtarmaya karar verdik ve bundada başarılı olduğumuzu düşünüyorum.Sonuçta ilk onbirde oynayan yedi oyuncum gençler ligindede oynayacak yani banko oynayan oyuncular ve bunların dört beş tanesinin takip altında olduğunu bilmek ayrı bir güzellik veriyor bizlere.İnşallah gençler liginden sonra bu oyuncularımı üst liglere en azından süper lige vermek istiyoruz ve orda bizi başarı ile temsil edeceklerini ve daha yukarılara çıkacaklarını biliyorum.

Şimdiden gelecek yılın planlarınıda yapmaya başladık seneye herkes süper bir Kızılkaya spor seyredecek güçlü dinamik bir okadarda centilmen bir takım seyredecek artık gençlerimiz internet ve kahve köşelerinde durmayacak.

Ayrıca bu yıl katkılarından dolayı Cevdet Çakmak'a, Geyve Otobüsçüler Kooperatifine Sedat Çakmak'a ve takımımızı lige hazırlayan hocamız Kerim çakmak'a teşekkür ederim.

Zevkli ve eğlenceli bir hafta sonu geçirmek isteyen futbol severleri herzaman Kızılkaya spor maçına bekliyoruz.

GEYVE GENÇLERBİRLİĞİ

2010 sezonunda Sakarya 2.Amatörde ilçemizi temsil etmek üzere YENİ kurulan Geyve Gençlerbirliği Spor Kulübü gençlerden kurulu kadrosu ile bu sene istenileni veremiyor.

Başkan Sabri BÖLÜKBAŞI; zaten bu sene için bir iddialarının olmadığını söylediğini ilk sezonumuzda gençlerden kurulu bir ekip ile yola başlayacaklarını ve takımın alt yapısını oluşturup güçlendirdikten sonra seneye hedeflerinin 1.Amatör ligi olacağını dile getirdi..

GEYVE GENÇLİK SPOR KULÜBÜ

Alican ATAOĞLU önderliğinde ve Tacettin ÖCAL başkanlığında mücadelelerine devam eden Geyve Gençlik spor tamamı A-gençlerde mücadele etme imkanına sahip gençlerden oluşuyor.

Bu sene Gençlerbirliği gibi bir iddiaları olmadıklarını söyleyen yöneticiler bizim içimizde yetişen genç futbolcuların Amatör Süper Ligde mücadele edecek olan Geyve Sporun ileriki yıllarda altyapısını oluşuturabilecek kapasite de olduklarını söylediler. 

YEŞİLİN BİR BAŞKA GÖZÜKTÜĞÜ KÖY

BOĞAZKÖY SPOR

Rüzgarın zaman zaman sert, kimi zaman meltemsi esintisi, sallanan yapraklar, yazın verdiği serinlik kışın verdiği üşüme hissi hafif bir ürperti.İşte bunlar  Boğazköyün olmazsa olmazlarındandır.                                      

Buna birde futbolu eklemiş Boğazköylüler.Kendi güçlerince köydeki birlik beraberliği pekiştirmek var olan özveri ve mücadele gücünü ortaya koymak için çıkmışlar er meydanına mertçe mücadele etmeye.Ama kolay değil tabiî ki Boğaz grubunda Boğazköy ismi ile mücadele etmek.

Ama sporun ortak amacınıda asla unutmamışlar.Dostluk onların en büyük amaçları olmuş bu sevdada.Kendilerinide kutluyor başarılar diliyoruz.

İnsanların bir vakit gelip baki aleme göçtükleri bu dünyada unutulmayan tek şey kısacık ömürde yapılanlar kalıyor.

Boğazköyünde çabası ve yaptıkları asla unutulmayacaktır.


Erdinc Tuna hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1249 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 03-07-2010 13:27
alifuatpasaapor
erdinç abi cok tesekkurediyoruz kulup olarak yazılarının devamını diliyoruz
Yazar rıdvan (Misafir)
2. 05-07-2010 11:58
TEBRİKLER
GERÇEK GEYVE SEVDALISI KARDEŞİMİZİ YAZILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİZ.YAZILARININ VE SPOR AKTİVİTELERİNİN DEVAMINI DİLİYORUZ.SEVDAN BİTMESİN DİLEĞİMİZLE.
Yazar GEYVELİLER (Misafir)
3. 08-07-2010 03:05
TEBRİKLER
teşekkürler::))
Yazar e.arıcan (Misafir)
4. 27-01-2011 14:59
TEBRİKLER
:zzz :grin :eek :roll :( :( :cry :cry :cry :upset :? :grin 8)
( :zzz
Yazar oktay (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.