Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Olmuyor olmuyor olmuyor
Cumartesi, 04 Aralýk 2010

 

Olmuyor olmuyor olmuyor…

Evet Süper Amatör Ligin ilk yarýsýný bitirdik.. Geriye baktýðýmýzda görmek istediðimiz hatta görüpte keyif alabileceðimiz hiçbir þey yok.

Ýlk yarý karnesi "Zayýf"
Hepimiz öðrencilik döneminden geçtik veya geçmekteyiz.Ýlk dönem sonucunda aldýðýmýz notlarýn oranýnda bir deðerlendirme karnesi alýyorduk..Ýyi alanlar seviniyor kötü alanlar üzülüyor ama asla yýlmadan 2. dönem daha çok çalýþarak kötü karneyi baþarýyý döndürmenin çarelerine bakýyorduk.

Geyvespor’umuz maalesef istemesek de bu günleri gördü ve ilk yarýnýn sonucunda karnesini bizlere “ZAYIF” olarak sundu.

Futbol takým oyunudur
Sezon baþlarken yazýlarýmýzda bir yere gelmenin zor olduðunu ancak orada tutunabilmenin, kalabilmenin daha da zor olduðunu defalarca yazdýk..Demek ki bunu kimse ye anlatamamýþýk..

Havai fiþeði atarsýnýz, bir kez aydýnlýk olur. Ama bize sürekli aydýnlýk lazým. Böyle bir yaþam arzuluyoruz. Böyle bir yaþam için takýmýmýzýn bu yönde güven veriyor olmasý yönetim, tesisler, medya ve seyirci yani herkesin rolünü iyi yapmasý gerekiyor.

Futbolun bir takým oyunu olduðunu bilmeyen yok. Takýmdaki bireysel baþarýlar bizleri bir anlýk güldürebilir nefes aldýrabilir ama daimi baþarý için takým oyunu ekip ruhu þarttýr.Maaslesef bunu Geyvespor’umuzda göremedik..

Daimi baþarý altyapýyla gelir
Futbolda kalýcý baþarýyý elde etmek için mutlaka ama mutlaka alt yapýmýzdan oyuncu yetiþtirmeliyiz..Zaten zor ekonomik þartlar altýnda getirebildiðimiz futbolcu kardeþlerimizi bizdeki gençlerle ayný çatý altýnda kaynaþtýrarak ileriki günler seneler için yýldýzlar çýkarabilmenin yollarýný aramalýyýz.

Bir örnekle açmam gerekiyorsa Karaaptiler- Geyve maçý..

Maç 3-0 Karaaptiler lehine Dakika 60 olmuþ..Hiç bir iddia veya beklentimiz yok ..neyi bekliyoruz ki daha maça o gençlerimizi sokmak için..O gün o saatte o durumdaki maçta bunlarý teknik sorumlu maça alma cesaretini kendisinde göremiyorsa þu andaki durumun hesabýnýda kendisine sormak durumundadýr.

Futbol disiplindir, kumandasý da teknik sorumludur
Evet..Her düzeneðin her tertibatýn bir çalýþma ve çalýþtýrma sistematiði olduðunu düþünürsek futbolunda bu yöndeki organizasyon þemasý teknik direktör-futbolcular ve yönetim olarak gelir.

Her ne kadar yönetimide yazdýk ise saha içindeki her türlü olayýn sorumlusu o takýmýn teknik sorumlusudur.

Bizim de hocamýz Ahmet Polat
Kendisi ile Geyvespor hiçbir hazýrlýk devresi geçirmemiþ buna raðmen Süper Ligdeki ilk maçýmýz ile baþlayan kötü maceramýz ilk yarýnýn son maçý ile bugünlere kadar gelmiþtir.

Maçý her ne kadar futbolcular oynarsa da, Aracýn lastiklerin üzerinde Motorunun sayesinde gittiðini var sayarsak teknik sorumlunun futbolcular üzerindeki motive edici hýrslandýrýcý ve ayný zamanda moral yükleyici etkisi çoktur.Biz bunu Ahmet hocada göremedik.

Neden derseniz?
Birkaç karþýlaþmadan örnek verebiliriz..

Takýmda maç esnasýnda futbolcular birbirlerine kötü niyetle baðýramazlar moral bozucu davranýþlarda futbolcuyu oyundan düþürücü hal ve hareketlerde bulunamazlar..

Ama nerde bizde…..

Birbirine baðýrmayan çaðýrmayan yok..

Takým içindeki bu sese kulak vermeyen Ahmet hocaya sormak istiyorum..

Futbolda var mý böyle takým içinde baðýrmak çaðýrmak.. Bu nu herhalde trübündeki seyirci veya biz basýn mensuplarý çözecek deðiliz.

Teknik sorumlularýnda takýmýn gidiþatýný görerek iyi veya kötü yönde takýmýn önünü açabilecek kararlarý alma cesaretlerini kendilerinde görmelidirler. Kendilerine baþarý karnesi yaparak ben bu sezonda bu takýma ne verdim neyi veremedim diyerek bir sonuç çýkarmalarý ve çýkaracaðý sonucuda en kýsa zamanda yönetimi ile paylaþarak gereðini yapmalýdýr.

SONUÇ

Ýlk yarýyý 3 puanla Süper Lig A grubunun sonuncusu olarak bitirdik..Ama ilçemizin adýna þanýna yakýþan yer burasý deðildir.Bu sene gruptaki þansýmýz buradan tek takýmýn düþecek olmasýdýr.Bu da Geyvespor olmamalýdýr.

Tatile girdiðimiz bu ara dönemde bir günümüzü bile boþa harcamadan hedefleri revize ederek yeni yapýlanma ve oluþum ile bu günlerin üstesinden gelineceðine hiç þüphem yoktur.

Geyve büyüktür, Geyvespor da büyüktür

 

 

...


Erdinc Tuna hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 742 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.