Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Geyve Kaderini Değiştiriyor
Cuma, 04 Şubat 2011

İlçemiz Sakarya’nın en eski ilçelerinden birisi olmasına rağmen hizmet yönünden yeterli desteği alamadığından ve üretilen projelerin ilgili yerlere gerektiği gibi anlatılamadığından hizmet yoksunu bir ilçe olarak 2009 seçimlerine kadar gelindi.

2009 seçimi öncesinde Geyvelilere hizmet etmek için bu göreve talip olan Belediye Başkanımız Murat KAYA “İnanıyorumki 30 Mart sabahı Geyve’de güneş daha başka doğacaktır” sözünü sanki beyinlerde kazırcasına Geyve’nin tarihinde görülmemiş projelerine bir bir imza atarak Geyve’lilerin gönlünde taht kuruyor.

Ve bu farkıda tüm Geyveliler olarak bizler de hep beraber tanık oluyor ve yaşıyoruz.

O günlerin meşhur sloganı vardı…

“Gelin dostlar bir olalım AK'lı günler umudumuz
Hizmet’e susamış, Kucak açmış tüm Geyve’miz
Tepeciklerden, Yörüklere Aydınlansın karanlıklar
Geyve’yi dolaşalım Açık olsun hep yolumuz”

Bu dörtlükle Kadir şinas Geyve’lilere yapacağı projeleri bir bir anlatan Belediye başkanımız Murat KAYA o günden bu güne proje gerçekleştirme konusunda gelinen noktada Geyve’lilerin gönlünü bir kez daha kazandı.

NEDEN DERSENİZ?

Her zamanki dediğimiz Belediye Başkanlarının asıl görevi Cenazelere katılmak, hasta ziyaretinde bulunmak,onun bunun kişisel işlerini kovalamak değildi.

İlçenin gelecek 50 yılına imza atabilecek projeler imza atan bir Belediye başkanını bu halk omuzlarında taşır dedim ve yinede sözümün arkasındayım.

Belediye başkanımız Murat KAYA’nın yaklaşık 2 senelik bir hizmet süresince Geyve’de taşlar yerinden oynamaya başladı. Günü kurtaran değil, üzerinde emek sarfedilmiş ve gerçekleştirilmesi öyle kolay olmayan projelere imza atılmaya başlandı.

• Belkide en zor projelerden biri Komşu ilçelerimizide içine alarak ihalesi tamamlanan “DOĞALGAZ DAĞITIM PROJESİ” için yakında ilk kazma vuruluyor.

• Belediye personeli Maaş sıkıntısı..20 milyonluk borcun 1 milyonu ödendi,maaşlarını alamayan yaklaşık 100 çalışan aylıklarını tıkır tıkır zamanında almaya başladı.

• Bundan önceki tüm Belediye Başkanlarının istediği ancak bir türlü başarılamayan 20 yıllık rüya “GEYVE E-25 BAĞLANTI YOLU PROJESİ” 70 milyon lıralık yatırımla Geyve’nin ileriki 50 yılına damgasını vurabilecek nitelikteki bu proje Başkanımızın yoğun gayretleri ile gerçekleşme aşamasında olan Geyvenin ağır araç trafiğini rahatlatacak bir projeye akıl sahibi herkesin teşekkür’den başka diyecek ne sözü olabilirki?

• Senelerden beri boşuna akıp sadece seyrettiğimiz karaçay deresi projesi başladı ve önümüzdeki bahar aylarında bitecek..Proje Bittiğinde etrafında serin suların şırıltısında Geyveli olarak dostlarımızla bir yudum çay içmek bu kadar zormuydu…

• Bu zamana kadar hep bizim önümüze sunulan Balıkları yedik..Ama asla balık tutupta yemeği öğrenemedik.Dışarıdan aldığımız Kilitli Parke-kum-Bordür taşı üçlüsüne belediye olarak yüklü mikterda meblağ ödeniyordu.Gerçekleştirilen “KİLİTLİ PARKE FABRİKASI PROJESİ “ile dışarıya kilitli parkenin ücretini değil kendisini satmaya başladık.

• Yine her dönem programda olan ama bir türlü başarılamayan “KUM ÇIKARMA ve ELEME TESİSİ” İl Özel İdaresi ve Ankara arasında mekik dokunarak açılmış olup Belediye inşaatları ile Kilitli taş fabrikasının hammaddesi kendi ilçemizde çıkarılmaya başlandı.

• İlçedeki oturulabilir özellikten çıkmış olan park tekrar eski günlerine kavuşmuş olmanın heyecanını yaşadı.

• Sıkıntı içersindeki Araç filosuna her gün bir yenisi ve en son da 2 adet İtfaiye aracı eklenerek makine parkı zenginleştirildi.

• Sokakların ve ana yollar hakkında şikayetler bizlerede geliyor.Ama şu anda uygulanma aşamasında olan Komple “GEYVE ALTYAPI PROJESİ” İşinin bitirildiğinden sonra eminim bu sorunda ortadan kaldırılacaktır.

Bu hizmetleri Geyve halkı takdir edecektir.

Geyve ilçesi halkı çok temiz ve dürüst insanlardan oluşmaktadır.Geyveli olarak halkı ile birlikte olan yaşanabilir bir kent yapma uğruna gecesini gündüzüne katan, çağdaş Belediyecilik anlayışı ile öncelikle çevresinde örnek ve önder ilçe olmasını sağlayıp halkın rahat ve huzuru için hizmeti Belde sakinlerinin ayağına götürüp, yoksulun, yetimin, garibin yanında olmaya çalışan Belediye Başkanı ve ekibini de “Geyve halkı” takdir edecektir.

Erdinç TUNA


Erdinc Tuna hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1098 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 16-02-2011 12:58
Seviyesiz yazılar
Selam erdinç. 
Ben hergün bilgisayarımı açtığımda ki "ana sayfa olarak kayıtlı"Geyve com ve geyve haberi bir göz atmadan işe başlamıyorm.Geyve hakkında bilgileri takip etmeye çalışıyorum.Fakat bazı yorumcu kardeşler öylesine "FİKİR KİRLİLİĞİNE" giriyorlarki,konular anlamından çıkıp sataşma ve kindarlık seviyelerine ulaşıyor.Daha seviyeli ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde köşe yazıları yazılsın ve yorumlarda bu tarz da olursa daha nezih olur.Sanal ortamda sanal kahramanlığa gerek yok ve hiç kimseye bir faydası yok.Temelinde sevgi ,Saygı ve hoşgörü olmayan bir yerde huzur olmayacağı kanısındayım.Kimse kimseyi önyargı ile suçlamasın yalnızca düşüncelerini yorumlasın.Olayların perde arkalarını bilmeden ve olayların içinde olmadan ve bilgilerin bir dayanağı olmadan yazı yazmasın köşe yazarları.Saygı ve sevgi çerçevesinde birbirimizi anlamaya çalışarak yorum ve yazı yazmaya gayret edelim.Selam tüm geyveli dost,arkadaş ve yakınlarıma.
Yazar Mehmet DURAN (Misafir)
2. 16-02-2011 16:46
nekadar güzel
güzel kardeşim ne güzel yazmışsın..bi soruda ben sormak istiyorum...geyvede ve köylerinde yüzlerce genç işsiz var hani bunlara bir iş imkanı veya buna dönük bir yatırım hı..ne gereği var canım adamlar iş güç sahibi olupta ne yapacak böle iii iki güzel söz iki yalvarış al sana oy...cenazeyede gidecek başkan düğünede hastayada gidecek yardıma ihtiyacı olanada daha neyin başkanı karaçay projesine eyvallah allah razı olsun bir çivi çakandan...geyvelinin önceliği parke taşı değil kardaş kusura bakma geyvelinin tüm türkiye gibi önceliği işsizlik işi olan adamdan kimseye zarar gelmez bu böyledir kimsenin kimseye fikir sorduğu yok...para istemez !!! vereyim bi fikir geyvede bir meyve suyu fabrikası ve tabiki hal....yaparsın bunları 150 200 kişiye iş imkanı üreticide malını iki katına satar elin adamı gelip bir arabasıyla üreticiden daha çok kazanıyo...birde spor insanları kaynaştıran saygıyı dostluğu getiren bir olgu geyve sporumuza kimse sahip çıkmıyo neden para yok yok canım vardırda kimse bilmiyo...sakarya sporun yaptığı bir örnek oturursun polisimizle sayın kaymakam beyide davet edersiniz uygun yerlere park yeri yapar teslim edersiniz yönetime bak nasıl para oluyo deneyin zararmı edersizniz...saygılar yazacak söyleyecek çok şey var ama zaman az oturup sohbet etmek lazım ...allaha emanet olun....
Yazar murat (Misafir)
3. 17-02-2011 09:38
Murat kardeşe
Kardeş ben herzaman doğru eleştirilerin olması tarafıyım.bahsettiğin konulara aynen katılıyorum.Geyveye geldiğimde Çiftçi ve meyveci kardeşlerle yaptığım sohbetlerde bu konuların neden hayata geçirilmediğini tartışır ve öz eleştiride bulunurum.bunu siyasetçiye bağlamak haksızlık olur.Bizler insanlara balık yemeyi öğretir olmuşuz.balık tutmayı öğretsek işler yoluna girecek.Bir yıl boyunca bağ bahçede çalışılıp ürünü soğuk hava deposuna koyup beklemek bana çokta doğru gelmiyor.Bahsettiğin gibi Geyvemiz tarım ve hayvancılık için ideal bir yer.Buraya bacalı sanayi kurmak yerine üretilen ürünleri (çiftçilerin birleşip soğuk hava deposu yerine bir meyvesuyu fabrikası ve şoklama meyve ambalaj fabrikası) açması daha yararlı olur.işte bu noktada belediye başkanı veya siyasetçilerden bir destek alınması manktıklı.Biz daha neyi istediğimizi ve neyi eleştirdiğimizi bilmiyoruz.Bir şey yapılmıyor demek yerine bir proje hazırlayıp o projeye destek aramak daha güzel olur.şayet başkan ve milletvekili önüne böyle bir projeler koyup destek ve yardım görülmezse o zaman en sert eleştirileri yapmak doğru olur.İşsizlik bu ülkenin bir gerçeği.Çözümüde herkesin büyük küçük demeden buna benzer işletmeler açıp istihdam yaratmasıdır.Ürün tanıtımı ve reklam yok.Üretilen bu ürünleri niye başka tüccar gelip alsın satsın.Ortak Bir pazarlama birimi kululabilir mesela.Buna öncülük edecek bir oluşum hayata geçirilebilir bir kooperatif veya ortaklık gibi.üretmek önemli değil ürettiğini pazarlamak önemli.Bir doğa turizmine açılabilir geyvemiz.Bir girişimcilik projeleri oluşursa beraberindede istihdamlar sağlanır.
Yazar Mehmet DURAN (Misafir)
4. 18-02-2011 14:23
Makus kaderimiz
Editör Geyvede olanları güzel anlatmış.. 
Peki bundan sonra ne olabilir naıl yapılabilir onlar hakkkındada teşke bir şeyler yazılabilseydi. 
Çünkü Geyvedeki değişimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı..2 seneden beri hazırlık aşamasında olan projeler tek tek ortaya çıkmaya başladı.. 
 
1. Yorumcu arkadaşın dediği gibi burada yapılan gereksiz fikir kirlilşğine yol açan yorumlar bazen benimde canımı sıksada kötü söz sahibine aittir diyerek her sözden bir feyz almanın keyfini yaşamalıyız.
Yazar İsmail YILDIZ (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.