Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Tek Tip Şarj Dönemi Başlıyor!
Cuma, 11 Şubat 2011

Tek tip şarj dönemi başlıyor! Avrupa Birliği’nin aldığı karar doğrultusunda 14 cep telefonu üreticisinin Kasım ayından itibaren piyasaya süreceği cihazların standart şarj aletinin prototipi tanıtıldı.

Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre, Avrupa genelinde şu anda 500 milyon cep telefonu kullanılırken bunlar için 30 farklı şarj aleti kullanılıyor. Komisyon’un hesaplarına göre, her yeni cep telefonu satın alındığında yeni bir şarj aletinin de alınması durumunda yılda 51 bin tondan fazla elektronik çöp ortaya çıkıyor. AB Komisyonu daha 2009 yılında şarj aletlerinde teknoloji değişikliği konusunda ilgili endüstri kolları üzerindeki baskıyı arttırırken, 14 üretici firma ile anlaşma sağlandı.

Deutche Welle’ye göre alınan kararla önümüzdeki Kasım ayından itibaren cep telefonları bir mikro USB kablosu aracılığıyla şarj edilebilmesi benimsendi. Avrupa Komisyonu’nun sanayiden sorumlu üyesi Antonio Tajani, Brüksel’de 14 firmanın üreteceği cep telefonlarında kullanılabilen şarj aletinin prototipini katılımcılara tanıttı. AB Komisyonu’nun sanayiden sorumlu üyesi Tajani, yeni sistemin uygulamaya geçmesinin çevre üzerinde olumlu etkileri yapacağını anlatırken “Bu yeni kablo sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor, bunun aynı zamanda çevreyle ilgili de iyi sonuçları olacaktır” dedi.

Antonoio Tajani, kararın uygulanmasını, “Yeni bir dönem, bir devrimin başlangıcı” olarak nitelendirdi. AB Komisyonu’nun sanayiden sorumlu üyesi Tajani, gelecekte, fotoğraf makinesi ve MP3 çalarlar için de benzer standart şarj aleti uygulaması getirilebileceğini açıkladı. Cosgrave de ilgili endüstri kollarının bu yönde tasarı hazırlıklarına başladığını vurguladı.

Avrupa’daki tüketicilerin cep telefonlarını sadece mikro USB kablolarıyla şarj etmesi planlanırken, birlik ülkelerinde bu teknolojiyle uyumlu ilk cep telefonlarının önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi hedeflendi. Uzmanlar halen piyasadaki cep telefonları için 30 farklı şarj aleti kullandığını, yeni cihaz alan tüketicinin yeni şarj aletine ihtiyaç duyduğunu eskisinin çöpe atıldığını hatırlattı.

YILDA 50 BİN TON ELEKTRONİK ATIK
Eski şarj aletlerinin tüm cep telefonları modelleriyle uyumlu olmadığı için yılda 50 bin ton elektronik atık ortaya çıktığı hatırlatıldı. AB genelinde kullanılmaya başlanacak mikro USB kabloların tüm dünyada kullanılması istenirken Digital Avrupa Sanayi Birliği’nin yöneticisi Bridget Cosgrave, yeni sistemin tüketici hem de üretici için cazip olduğunu anlatarak, “Bu, cazip ve aynı zamanda üreticiler için de mantıklı” dedi.
Yeni şarj aletleri AB ve üretici firmaların gönüllü anlaşması ile 10 yıl boyunca kullanılabilecek. Gelecekte cep telefonu paketinin şarj aletiyle birlikte verilip verilmeyeceği ya da ayrı satılıp satılmayacağı konusunda karar firmalara bırakıldı.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2435 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.