Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Vay Bu Memleketin Haline!
Cuma, 11 Þubat 2011

Prof. Dr. Yusuf Ziya Ýrbeç partisinden istifa etti.
Ýstifa gerekçesini açýkladýðý basýn toplasýnýn metnini aktaracaðým da okurlarýmýz zil takýp oynadýðý sanmasýnlar sakýn.
Aksine üzüntüm ve kaygýmý arttýran bir istifa...
Neden mi?
Bunca mürekkep yalamýþ ve titre sahip bir hoca bile ancak 10 yýl sonra uyanabiliyorsa, vay bu memleketin haline de ondan.
***
Gelelim o basýn açýklamasýna;
'Bildiðiniz gibi, 22 Temmuz 2007'den beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Milletvekili olarak bulunmaktayým.
Milletvekilliðinden önce, birçok üniversitede hem akademisyen, hem de rektör olarak çalýþtým. Türkiye ve dünyadaki ekonomik ve politik geliþmeleri yakýndan takip eden, 7 yabancý dil bilen bir milletvekili olarak; AK Parti Ekonomik Ýþler Baþkan Yardýmcýlýðý ile TBMM Avrupa Birliði Uyum Komisyonu Baþkan vekilliði görevlerinde bulundum. Bu görevlerim sýrasýnda, birçok uluslararasý temaslarým oldu ve ülkemi en iyi þekilde temsil etmeye ve menfaatlerini korumaya çalýþtým.
Vatanýna, milletine ve manevi deðerlerine baðlý bir milletvekili olarak; içinde bulunduðum partinin özellikle iç politikada takip ettiði stratejinin ülkemize getireceði zararlar konusunda endiþelerim arttý. Çünkü takip edilen politikalar ile ülkemin ve milletimin sosyolojik, psikolojik ve coðrafik yönden bölünme sürecine sürüklendiðini üzüntü içinde görmekteyim. Bu endiþelerimi, hem milletvekili arkadaþlarým arasýnda ferden, hem de parti toplantýlarýnda defalarca ve alenen dile getirdim.
Ancak, yaptýðým görüþmelerin ve konuþmalarýn, keza ikazlarýn hiçbir fayda getirmediðini üzüntüyle müþahede ettim. Bu kaygýlarýma sebep olan hadiselerin baþýnda, Baþbakanýn her konuþmasýnda toplumu ayrýþtýrmaya yönelik söylemleri gelmektedir.
Þöyle ki; Sayýn Baþbakan 4 Ocak 2011 tarihli grup konuþmasýnda aynen þu cümleleri kullanmýþtýr:
'Ama biz, bu ülkedeki tüm etnik unsurlarý, dedik ya, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ýyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sýyla, Roman'ýyla, aklýnýza ne gelirse hepsiyle, bunlar birer alt kimliktir ve bunlar kesrettir ve vahdette biz bunlarý topluyoruz.'
Sayýn Baþbakan bu tür söylemleri, milletimize verdiði zararlarý hesap etmeden alýþkanlýk haline getirmiþtir.
Davranýþlarýndan da, bu alýþkanlýklarýndan vazgeçmeyeceði açýk bir þekilde görülmektedir. Buna karþýn önceki baþbakanlardan hiçbiri, devlet adamý sýfatý ve ciddiyetiyle, böyle bir söylemi benimsememiþtir. Vatanýna, milletine ve manevi deðerlerine baðlý ve ayný zamanda milletinin fertleri arasýnda hiçbir ayýrým gözetmeyen bir milletvekili sýfatýyla, Baþbakana þahsen þu soruyu yöneltmek istiyorum:
'Sizden evvel bu milleti kim böldü de, siz bütünleþtirmeye çalýþýyorsunuz?'
Þahsen, milletin ismini telaffuz etmekten kaçýnan bir tutuma karþý tepki vermek zorunluluðunu hissediyorum. Ülkemizin anayasal adý Türkiye'dir ve üzerinde vatandaþ sýfatý ile yaþayan herkes Türk'tür. Bu bir alt kimlik deðildir. Oysa Baþbakan söylemlerinde milletimizi bütünleþtirici bir unsur olan Türklüðü sürekli ve anlaþýlmaz bir biçimde alt kimlik haline getirme çabasý ve gayreti içindedir.
Ben, aynen Baþbakan gibi, Ýmam Hatip Lisesinden mezun olmuþ bir kiþi olarak; Baþbakanýn benimsediði bu davranýþ ve söylemi sonucunda ortaya çýkan ayýrýmcýlýðýn yüce dinimizde de yerinin olmadýðýný ifade etmek istiyorum.
Þimdiye kadar, AK Parti içinde birlikte çalýþtýðým arkadaþlarýmla ve AK Parti'ye oy vermiþ vatandaþlarýmýzla hiçbir sorunum olmamýþtýr. Ancak, AK Partiye oy vermiþ, ayný endiþeleri taþýyan çok sayýda milletvekili arkadaþlarýmýn ve vatandaþlarýmýzýn olduðunu da biliyorum. Tepkim, parti yönetiminin endiþelerimi tetikleyen birlik yerine bölünmeye taþýyan baskýcý politikalarýnadýr.
Açýlým politikalarýnýn milletimizin yüreðinde Habur ve benzerleri ile açtýðý yara, hepimizin malumudur.
Seçim sonrasý yapýlacak anayasal deðiþiklikler ile milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüðünün bozularak, bu yaranýn daha da derinleþeceði endiþesini taþýmaktayým. Þu anda gösterilen yoðun çaba, her türlü hassasiyeti göz ardý ederek halk oylamasýna ihtiyaç býrakmayacak bir milletvekili sayýsýna ulaþmayý hedeflemektedir. Vatanýn ve milletin bütünlüðü üzerinde hiçbir þekilde parti politikasý kabul edilemez. Burada asýl olan, milletin birliðini ve bütünlüðünü korumaktýr.
Bu duygu ve düþüncelerle, þimdiye kadar mensubu bulunduðum AK Parti'den istifa ediyorum. Bu vesileyle bana oy vermiþ veya vermemiþ olan bütün Antalyalý hemþerilerime þahsýma gösterdikleri itimat, güven, destek ve teveccühlerinden dolayý þükranlarýmý sunar, görevimi bundan böyle de bir nefer olarak ayný hassasiyet içinde sürdüreceðimi bilmelerini isterim.
Saygýlarýmla.'


Erol Afþar hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1982 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 11-02-2011 15:30
þimdiye kadar nerdeymiþ peki
antalya vekili zat açýlým politikalarýndan rahatsýz olmuþta istifa etmiþ.açýlým baþlayalý 3 sene önce oldu o zaman nerdeydin.baktý yeniden aday yapmýycaklar hesapta istifa edip diðer partilere ýþýk yakýyor.bu tiplere de anca bu yazar gibi hayatýný ak parti düþmanlýðýna adamýþ gibiler inanýr.seçimlere yakýn her partide böyle menfaat istifalarý olur.bu tip vekillerin bütün iþi kendi menfaatidir.ak parti böyle adamlarý nasýl vekil yapar anlamadým.
Yazar yavuz selim (Misafir)
2. 11-02-2011 18:08
yavuz selim denen tetikçi'ye
bir zamanlar yeniçeri vardý.þimdi de yavuz selim çýktý ortaya.tetikçi 
ler tarihi isimleri kod adý olarak 
kullanmayýn. vekil anlamýþ bu zamandan sonra ama sen anlamak istemiyorsun.allah sana acýsýn ve ruhuna merhamet etsin.
Yazar murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.