Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Mısır'da Mübarek Dönemi Sona Erdi
Cuma, 11 Şubat 2011

Mısır'da Mübarek Dönemi Sona Erdi... Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in görevinden istifa ederek, yönetimi orduya bıraktığını açıkladı.

Süleyman, Mübarek'in görevini Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'ne devrettiğini bildirdi. Süleyman, "Ülkenin içinden geçtiği zorlu koşulları göz önünde bulundurarak, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, cumhuriyetin devlet başkanlığı görevinden ayrılmaya karar vermiş ve devlet işlerini idare etmesi için Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'ni görevlendirmiştir" dedi.

Konseyin başkanlığını yöneten Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi'nin, akşam saatlerinde devlet başkanlığı sarayını ziyaret ederek, protestocuları selamladığı bildirildi.

El Arabiya televizyonu, ordunun kabineyi görevden alacağını ve parlamentonun her iki kanadını da feshedeceğini belirtti.

Mübarek dün yaptığı açıklamada, beklentileri boşa çıkararak yetkilerini Süleyman'a vermiş ve anayasa değişikliği taahhüt etmişti. Bugün öğleden sonra Mübarek'in eşiyle birlikte Kahire'den ayrılarak Şarm el Şeyh'teki yazlıklarına gittiği açıklandı. İsviçre, Mübarek'in banka hesaplarını dondurdu.

İstifanın duyurulmasının ardından 18 gündür protestoların adresi olan Tahrir Meydanı'nda yüz binlerce kişi sevinç gösterileri yapmaya başladı. Meydandaki kalabalık, "Halk rejimi devirdi" diye bağırırken, bazı Mısırlılar gözyaşlarına hakim olamadı.

BARADEY: HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜ
Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in görevinden istifa ederek, yönetimi orduya bıraktığını açıkladı.
Mübarek'in istifasının açıklanmasının ardından muhalif lider Muhammed el Baradey yaptığı açıklamada, "Bu hayatımın en güzel günü. Ülkemiz kurtuldu" dedi.

Ülkenin en güçlü muhalif örgütü Müslüman Kardeşler, Mübarek'in istifasının Mısır halkı için bir zafer olduğunu ifade etti. Reuters'a konuşan örgütün üst düzey bir yöneticisi, bundan sonraki adımları Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nden beklediklerini belirtti.

Müslüman Kardeşler'in sözcüsü Essam el Erian da orduya teşekkür ederken, "Büyük Mısır halkını saygıyla selamlıyoruz" ifadesini kullandı.

ABD MEMNUN

Mübarek’in istifası ABD’de de memnuniyetle karşılandı. Mısır’la yapılan müzakerelere yakın bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada Mübarek’in görevi bırakmasının “memnun edici bir adım olduğunun ortada” olduğunu belirtirken, Mısır’ın önünde bundan sonra ne olduğunun tahmin edilemeyeceğini söyledi.

Yetkili Mübarek’in kararının “Mısır ordusunun halkı Devlet Başkanı’na tercih ettiğinin” işareti olduğunu belirtti.

ABD Senatosu çoğunluk lideri Harry Reid de yaptığı açıklamada Mısır’da iktidarın barışçıl transferi için çağrı yaptı.

AB’nin dış politika yüksek temsilcisi Catherine Ashton ise Mübarek'in "Mısır halkının sesini dinlediğini" söyledi.

Mübarek'in istifa etmesi, Gazze ve Tunus'ta da sevinç gösterilerine neden oldu.

İsrailli bir hükümet yetkilisi, Mısır'daki iktidar değişiminin "sorunsuz" yapılmasını umduklarını söyledi. AFP'ye konuşan yetkili, "Demokrasiye geçiş sürecinin hem Mısır hem de komşuları için sorunsuz olacağını umuyoruz" dedi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Elhalife, "Mısır, Arap dünyasını yeni bir çağa taşımıştır. Bunu daha iyi bir dönem yapalım" diye konuştu.

TÜRKİYE: HAYIRLI OLSUN

Türkiye de kararın Mısır halkı için "hayırlı olmasını" diledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajlarda, "Mısır halkı uzun soluklu bir eylemle isteğini ortaya koymuştu. Şimdi ümit ederiz ki Mısır halkının taleplerini karşılayan bir sistem ortaya çıkar" dedi.

Davutoğlu, Mısır'ın güçlü bir devlet olduğunu ifade ederken, devlet kurumlarının sürekliliğinin önemini vurguladı.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2352 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 11-02-2011 21:50
israil sıkıştı
yahudilerin maçası tutuşmaya başladı.adamlar lübnanı kaybettik,türkiye yi kaybettik,şimdi de en sadık köpeğimiz mısırıda kaybediyoz diye yusuf yusuf bağırıyorlar.obama yı suçluyorlar türkiye,mısır,ve lübnanı kaybettin diye.heralde bu hükümeti amerikan,israil uşağı diye suçluyan chp,mhp ve ergenekoncu taifesine verilen en güzel cevap olmalı.bunları yazan israil gazetesi.
Yazar yavuz selim (Misafir)
2. 12-02-2011 13:07
yavuz selim'e
israile karşısınız.ama ticareti kesin dendiğinde o iş başka diyorsunuz,filistinliler bas bas bağırdı israilin oecd'ye girişini onaylamayın diye onayladınız. yahudi kuruluşundan üstün cesaret ödülü aldınız geri vermediniz.(ki şimdiye kadar 9 yahudiye verilmiş 10.ncusuda recep tayyip erdoğan almış).şimon peresi TBMM'si kürsüsünden konuşturanda recep tayyip erdoğan hükümeti. 
İSRAİLİN 1 NUMARALI DOSTU RECEP TAYYİP ERDOĞSN HÜKÜMETLERİ.
Yazar murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.