Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Torba Yasa (2)
Çarþamba, 16 Þubat 2011

Torba Yasa'nýn kamu çalýþanlarýný ilgilendiren maddelerini aktarmaya devam edelim;
Yasaya göre, kurumlarýnda atama imkaný olmayan memurlar, Devlet Personel Baþkanlýðýnca belirlenen baþka bir kurumdaki boþ kadroya atanabilecek. Bu memurlardan unvaný müdür olanlar ile danýþma iþlevlerine iliþkin kadroda çalýþanlar araþtýrmacý kadrosuna atanacak. Bu durumdakiler, atama yapýlýncaya kadar kurumlarýnda niteliklerine uygun iþlerde çalýþtýrýlacak ve eski kadrolarýna ait haklardan yararlanmaya devam edebilecek.
Kadýn memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde, hamileliðin 24. haftasýndan önce ve her durumda hamileliðin 24. haftasýndan itibaren ve doðumdan sonraki bir yýl gece nöbeti ve gece vardiyasý görevi verilmeyecek.
Memura, aylýk ve özlük haklarý korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine kanser, verem ve akýl hastalýðý gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalýðý halinde 18 aya kadar, diðer hastalýk hallerinde 12 aya kadar izin verilecek.
Görevi sýrasýnda veya görevinden dolayý bir kazaya ya da saldýrýya uðrayan, bir meslek hastalýðýna tutulan memur iyileþinceye kadar izinli sayýlacak.
Doðum yapan memura analýk izni süresinin bitiminden, eþi doðum yapan memura ise doðum tarihinden itibaren, istekleri halinde, 24 aya kadar aylýksýz izin verilecek. Üç yaþýný doldurmamýþ bir çocuðu evlat edinen memurlar 24 aya kadar aylýksýz izne ayrýlabilecek.
Burslu ya da kurumunca, yetiþtirilmek üzere yurt dýþýna gönderilen veya sürekli görevle yurt dýþýna atanan memurlar veya yurt dýþýna kamu kurumlarýnca gönderilen öðrencilerin memur eþlerine görev veya öðrenim süresi içinde aylýksýz izin verilebilecek. Beþ yýllýk memura, en fazla iki kez olmak üzere, toplam bir yýla kadar aylýksýz izin kullandýrýlabilecek.
Aylýksýz izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkmasý halinde 10 gün içinde göreve dönülmesi zorunlu olacak. Aylýksýz izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasýný izleyen 10 gün içinde görevine dönmeyenler memuriyetten çekilmiþ sayýlacak.
Muvazzaf askerliðe ayrýlan memurlar askerlik süresince görev yeri saklý kalarak aylýksýz izinli sayýlacak.
Memurlar, kimlik numarasý esas alýnarak kurumlarýnca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolacak. Her memur için bir özlük dosyasý tutulacak.
Yasayla, baþarýlý olan memurlara verilen ödül miktarý da günün yeniden düzenlenerek teþvik edici hale getiriliyor.
Ýkamet edilen ilin sýnýrlarý dýþýna çýkma, toplu müracaat ve þikayet ile yasaklanmýþ yayýn bulundurma fiilleri disiplin suçu olmaktan çýkarýlýyor.
Yasayla ''aylýktan kesme'' veya ''kademe ilerlemesini durdurma'' cezasý alan memurlarýn atanamayacaðý görevler yeniden düzenleniyor. Buna göre, aylýktan kesme cezasý alanlar 5 yýl, kademe ilerlemesi durdurulanlar 10 yýl boyunca daire baþkanlýðý, dengi ve daha üst düzey kadrolara; bölge ve il teþkilatlarýnýn en üst yönetici kadrolarýna, düzenleyici ve denetleyici kurumlarýn baþkanlýk ve üyeliklerine; vali ve büyükelçi kadrolarýna atanamayacak. Bu sürelerin sonunda bu görevlere atanmalarý mümkün olacak.
Düzenlemeyle, ''Aylýktan kesme veya kademe ilerlemesini durdurma cezasý verilenlerin sayýlan görevlere atanamayacaðýnýn'', Bakanlar Kurulu kararýyla atananlar için de uygulanacaðý hükmü ise maddeden çýkarýlýyor. Ayrýca, disiplin cezalarýna itirazlar yeniden düzenlenirken, Anayasa deðiþikliðine uyum amacýyla uyarma ve kýnama cezalarýna yargý yolu da açýlýyor.
Memurlar, kamu yararý ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulmasý halinde kurumlarýnca Devlet Personel Baþkanlýðýnýn uygun görüþü alýnarak diðer kamu kurum ve kuruluþlarýnda 6 aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilecek.
Sendika üyesi kamu görevlilerine 3 ayda bir 45 TL toplu görüþme primi ödenecek.
Sözleþmeli personel, Anayasa'da ve özel kanunlarda belirtilen hükümler uyarýnca, sendikalar ve üst kuruluþlar kurabilecek ve bunlara üye olabilecek. Sözleþmeli personelin grev kararý vermesi, bu yolda propaganda yapmasý, herhangi bir greve veya grev teþebbüsüne katýlmasý, grevi desteklemesi ya da teþvik etmesi yasak olacak!
Özürlülerin devlet memurluðuna alýnma sýnavlarý merkezi olarak yapýlacak.
Yükseköðretim kurumlarýnda (hazýrlýk dahil) bütün sýnýflarda, intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öðrenimi gören öðrencilerden her ne sebeple olursa olsun iliþiði kesilenler, kanunun yürürlüðe girmesinden itibaren 5 ay içinde iliþiklerinin kesildiði yükseköðretim kurumuna baþvurarak, 2011-2012 eðitim-öðretim yýlýnda öðrenimlerine yeniden baþlayabilecekler.
Yurt dýþýndaki üniversitelerden yatay geçiþ yaptýktan sonra, yatay geçiþleri iptal edilenler de kapsam içinde olacak.
Türk Silahlý Kuvvetlerine baðlý eðitim kurumlarý ile polis akademisi ve baðlý yüksek öðretim kurumlarýnda eðitim görürken iliþiði kesilenler ise YÖK'ün uygun gördüðü yükseköðretim kurumlarýna intibak ettirilecek.
Terör suçlarýndan hüküm giyenler düzenleme kapsamý dýþýnda olacak.
Üniversiteye dönüþte süre sýnýrý olmayacak.
Öngörülen sürede bitirememe nedeniyle üniversiteden atýlma da kaldýrýldý. Üniversite öðrencilerinin uygulamadan yararlanabilmesi için süre aþýmýnýn uzunluðuna baðlý olarak katlanarak hesaplanacak katký payý veya öðrenim ücretlerini ödemeleri gerekecek. Bu oran yüzde 300 fazlasýna kadar ulaþabilecek.


Erol Afþar hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1857 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.