Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Memurun ruhuna Fatiha!
Pazartesi, 21 Þubat 2011

Mevcut yasalarýmýza göre memur; 'devlet ve öteki kamu kiþiliklerince genel idare esaslarýna göre asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getirmekle görevli kiþiydi.
Devletin, kamu hizmetlerinin gerektirdiði asli ve sürekli görevlerini yürüttüðü için yasalarýmýzda bir meslek ama özelliði olan bir meslekti memurluk'
Kamu hizmeti üretirken, devlet otoritesini kullandýðý ve ayný zamanda devleti temsil ettiði için, iþçi ve sair çalýþanlarýn çalýþma ilkelerine tabi deðildi.
Memurluk, hak ve ödevlerin sýnýrýnýn Anayasa ile çizildiði ve kanunla belirlendiði, düzenli ve statü hukukuna dayalý güvenceli bir çalýþma biçimiydi.
Bu düne kadar böyleydi'
Torba Yasa çýkana kadar'
Söz konusu yasa ile memurlarýn çalýþma þekilleri ile özel kesim iþçilerinin çalýþma þekilleri birbirine yaklaþtýrýlacak,
Kamuda esnek istihdam uygulamasýnýn önü açýlacak,
Bazý memurlarýn tespit edilen çalýþma saat ve süreleri ile görev yerlerine baðlý olmadan çalýþabilmeleri mümkün kýlýnacak,
Yani memurlar artýk esnek istihdam biçimi ile çalýþtýrýlacak...
Esnek istihdam; güvencesiz, örgütsüz ve düzensiz bir çalýþma biçimi ile birlikte daha düþük ücreti getirecek.
Kamuya özel sektörden müsteþar, genel müdür ve baþkan gibi üst düzey yöneticiler atanabilecek.
Malumunuz Kamu Personeli Seçme Sýnavý, ülkemizde uygulanan en zor sýnavlarýndan bir tanesi.
Bu özel sektörden transfer edilen bu arkadaþlarýn öyle bir zorunluluðu olmayacak; özel sektörde geçirdikleri tüm süreler kamuda çalýþýlmýþ gibi deðerlendirilecek'
Yani KPSS yok, görevde yükselme sýnavý yok, haliyle kariyer, liyakat, sicil hiç önemli deðil.
Sýrtýný hükümete yasla tamam'
Gelene aðam, gidene paþam demedin mi, yandýn'
Geçici görevlendirme süresi altý aya çýkarýldý.
Öyle il içi görevlendirmeler de deðil bunlar.
Amirlerinizin uygun görmesi durumunda altý ayýnýzý Þýrnak, kalan altý ayýnýzý hakkari7de geçireceksiniz.
Yani onlara itaat ve biat etmediðiniz zaman ya emekli olup kurtulacaksýnýz ki süreniz dolduysa veya zorunlu seyahate çýkacaksýnýz.
Velhasýl devlet memurluðu kavramý ve dolayýsýyla memurluk öldü.
Ruhuna el Fatiha!!!
***
Narsistik Kiþilik!
Amerikan Psikiyatrisiler Birliðine göre bu gün 11 çeþit problemli kiþilik türü varmýþ.
Bunlardan bir tanesi de Narsistik kiþiliði'
Narsistik kiþiler kendilerini fiziksel ve ruhsal açýdan çok beðenen, üstün gören, ilgi bekleyen ve de gittikleri Stadyum misali mekanlarda alkýþlanacaðýna inanan kiþilermiþ.
Eðer ki, aksine protesto edilirlerse öfkeleri akýllarýnýn önüne geçerek gizliden gizliye intikam planlarý yapmaya baþlarlarmýþ.
Bu kiþiler önemli karalar alýrken kimseye sorma gereksinimi duymazlar, çünkü en doðrunun kendi düþünceleri olduðuna inanýrlarmýþ.
Eðer birileri düþüncesini eleþtirmeye kalkýþýrsa, öfkesini kontrol edemeyerek, ona "Al da kayýnvalideni git" þeklinde cevaplar dahi verebilirlermiþ.
Kýsacasý narsistler kendilerini dünyanýn merkezi, diðerlerini ise kendilerinin uydusu olarak görürlermiþ.
Bu kiþilerin benlik saygýsý dýþarýdan gelecek olan ilgi, beðeni ve onaylarla beslenirmiþ. Eleþtiriyi sevmedikleri için tahammül eþikleri düþükmüþ. Öyle ki sanat eserlerini ucubeye benzetirken, kendilerinin ise 'Heykeli dikilecek adam' olduklarýna inanýrlarmýþ.
Kendilerini yüceltmek ve daha üstün göstermek için insanlarý kullanýrlarmýþ.
Baþkalarýnýn duygu ve düþüncelerine, gereksinimlerine eþ-duyum (empati) göstermezler, bu nedenle de iliþkilerinde genellikle ben-merkezcil olurlarmýþ.
Bu kiþiler en doðruyu kendilerinin düþündüðünü kabul ederek, diðerlerinin de bunu tartýþmasýz olarak kabul etmesini beklerlermiþ.
Eðer ki ona bir yanlýþ içerisinde olduðunu söylerseniz, size karþý düþman kesilerek "Aç horoz da kendini darý ambarýnda görürmüþ" babýndan kel alaka sözler sarf ederlermiþ.
Ýþte Narsistik kiþilik böyle bir þey.
Umarým etrafýnýzda ve tepenizde böyle birileri yoktur!


Erol Afþar hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1917 | E-posta

Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 21-02-2011 12:43
narsist mi arýyorsun
o belirtmek istediðin kiþi %48 halk desteðiyle geldi.en son referandumda ise arkasýnda %58 halk desteði oldu.son anketlere göre ise %50 civarýnda.sen narsist arýyorsan chp ye,mhp ye bak.kaç keredir seçimde yenildiler bir düþün.avrupa da,amerika da seçimde yenilen siyasetten çekiliyor.TAYYÝP ERDOÐAN ben ikinci olursam býrakacam diyor.tepesine binilen kesim mhp ce chp tabaný .yazarýn AK PARTÝ ve sayýn TAYYÝP ERDOÐAN a hazýmsýzlýðý ortada.yazara tavsiyem akþam yemekten sonra bir þiþe maden suyu iyi gelir.12 haziran akþamý ise doktor kontrolünde seçim sonuçlarýný alsýn zira büyük bir þok yaþar.
Yazar yavuz selim (Misafir)
2. 22-02-2011 01:41
çetelerin ruhuna fatiha
yazara göre memurun, çiftçinin, emeklinin, iþçinin, esnafýn durumu periþan. 22 temmuz önceside böyle diyorlardý.peki kim oy veriyor o zaman AK PARTÝ ye.evet 12 haziran akþamý türkiye de çok þeyin ruhuna fatiha okuyacaz.ergenokunun,statükocularýn,mafyalarýn,çetelerin,darbe þakþakçýsý gazetecilerin,candaþ medyanýn ruhuna fatiha okuyacaðýz.balyoz son kez tepelerine inecek.
Yazar yavuz selim (Misafir)
3. 22-02-2011 11:36
var var
(edit)umuyoruz.Mevcut yasalarýmýza göre memur; 'devlet ve öteki kamu kiþiliklerince genel idare esaslarýna göre asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getirmekle görevli kiþiydi.ama bu laftaydý.burunlarýndan kýl aldýrmayan bugün git yarýn gel diyen ve keyfe keder iþ yapan kamu görevlileri kimdi.Avanta almadan kýçýný koltuktan kaldýrmayan kimdi.aloooooooo düzen geldi anlýyonmu kardeþ.þimdi adam gibi iþ yapmýyaný kapýnýn önüne koymak en güzel ders bunlara.özel sektör bunun için baþarýlý.zihniyet deðiþtikçe bu zatlar rahatsýz olmaya baþladý senin gibi.
Yazar crasus (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.