Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ne Oldum Deme, Ne Olacam De (1)
Pazartesi, 28 Þubat 2011

Deðerli dostlar…

Dilediðini aziz dilediðini, zelil kýlan Rabbimize sonsuz hamd ve “nasýl yaþarsanýz öyle ölürsünüz…” diye(HÞ-) haber veren ve doðum ayýnýn içinde olduðumuz o Resule sonsuz salat ve selam olsun
Yazýma baþlýðýmla doðrudan alakalý bir ayeti kerimenin Mealiyle giriþ yapmak istiyorum
Maide ;26 –De ki: “Ey mülk ve hakimiyet sahibi Allah’ým!” Sen mülkü dilediðine verir, dilediðinden onu çeker alýrsýn.
Dilediðini aziz dilediðini, zelil kýlarým.
Her türlü hayýr yalnýz Senin elindedir.
Sen elbette her þeye kadirsin.
Maide 27 –…..Sen dilediðin kimseye sayýsýz rýzýklar verirsin.”
Baþlýðýmýza “NE OLDUM DEME NE OLACAM DE”. baðlý kalarak konuyu biraz açalým;
Deðerli dostlar insanlar 4 þekilde doðar, büyür, geliþir ve ölür.

Bunlardan;
BÝRÝNCÝSÝ giriþte bahsettiðim ayet ve hadislere hiç þüphesiz inanan Müslüman ana babadan doðan bizler. Müslüman yaþýyoruz inþallah, Müslüman olarak öleceðiz. Allah sapýtmaktan cümlemizi korusun.

ÝKÝNCÝSÝ Müslüman ana babadan doðduktan sonra Müslüman olarak yaþarken sonunda sapýtýr. Misal bunca sene namaz kýldým hac ettim ne kazandým deyip þeytanýn vesveselerine kulak verip sapýtanlar, Oysa Allah cc kitabýmýzda “ölüm sana gelinceye kadar rabbine itaat et” demektedir. Kim bunlar etrafýmýzda böyle insan var mý onu size býrakýyorum.Çok iyi tanýdýðým biri yabancý biri ile evlendi sonra dinide deðiþtirdi.Yani islamla alakalý hiçbir þeyi kalmadý.Allah hidayetler nasip etsin.

ÜÇÜNCÜSÜ Gayri Müslim ana babadan doðar .(Doðuþtan tüm insanlar günahsýzdýr 7 yaþýna kadar Gayri müslimde olsa Ýslam fýtratý ile doðduklarýndan günahsýzdýr) Sonra onlarý anne-babasý kendi dinine göre yetiþtirir ve öylece anne babasýnýn gittiði yerde haþr olunur.
Kim bunlar 8 milyar içinde yaklaþýk 6 milyarý bu yolda gidenler. Allh cc hepsine hidayetler nasip etsin bir tane cehenneme gidecek kendine itaatsiz býrakmasýn (amin)

DÖRDÜNCÜSÜ Gayri Müslim anne babadan doðar ancak daha sonra araþtýrarak Ýslamý bulur ve cennet ameli iþler cennete girer. Kim bunlar ?
Çevrede bol miktarda da var
Birkaç misal.;
1-Bir dönem þarkýcý olan Cat Stevens islamý seçti Müslüman oldu.þimdi var gücüyle islama hizmet yolunda mesayisini harcamakta. Genelde bu dördüncüler islamý sonradan ve araþtýrarark zahmetli bulduklarýndan ona dört elle sarýlmakta ve gereði gibi tam Müslüman gibi Müslüman olmaktalar.

2-Bir diðeri Engin Noyan; kendileri daha 20 yýllýk Müslüman ama tam müzlüman olmuþ. Öyle daldan budaktan deðil bu yýl baþýnda kapalý spor salonunda binlerce kiþiye hitap ederek bizlere çok güzel mesajlar verdi Müslümanlýðý yaþamaya çalýþanlara müthiþ bir ders verdi. Bu yazýyý kaleme almaya sebep olan bir zatý muhterem aðabeymizi kardeþimizi tebrik ederim.Allah (CC) istikametini sapýttýrmasýn

Bu arada yazýmýzýn konusuna uygun bir hadisi þerifi kýsaca sunmak istiyorum.Bilinenlerin tekarý gibi olacak ama ne demiþler ettekraru ehsen velev kane yüz seksen nedemke o ? tekrar güzeldir velev yüz seksen defa olsa.
Yazýmýn baþýnda belirttiðim bir hadisi þerifi konumuzla alakalý olmasý nedeniyle buraya yazmayý uygun buldum
Peygamberimizi dinliyoruz

“Birisi 99 kiþi öldürür sonra bir hocaya gider. Hocam ben piþmaným der. Benim günahlarým af olur mu? Hoca hayýr sen çok aþýrý gitmiþsin deyince çeker silahý (kýlýcýný) onu da öldürür.
Sonra bu kimse baþka bir alime gider. Alim zat: tövbe edenin Allah günahlarýný elbet af eder. Ancak sen o bölgedeki kötü arkadaþlarýný terk et ve iyilerin olduðu filan yerdeki insanlarýn arasýna katýl der . Ve o kimse söylenenleri yapmaya niyet eder.
Ama vakit saat gelmiþtir. Azrail (as) ruhunu kabzeder.
Azap melekleri ile rahmet melekleri arasýnda þu konuþma geçer.
Azap melekleri “100 kiþiyi öldürenin yeri cehennemdir der ve bu kiþiyi cehenneme sürüklemek isterler.
Rahmet melekleri;Evet doðru 100 kiþiyi öldürmüþ ama tövbe ettiðinden dolayý Allah iþledikleri amelleri af etti onun için cennet ehlinden olmasý lazým derler.
Bu arada Cenab-u hak hakim melek gönderir þunlarýn arasýný bul der.
Hakim melek Cebrail (as) olsa gerek derki “Bu kimsenin geldiði yer mi yakýn gitmek istediði yer mi ? bir ölçün der.Ve ölçüm sonucu gideceði iyi insanlarýn yeri daha yakýn gelir ve cennet ehli olduðu rivayet olunur. Burada ravi eden iki þekilde Tercüme etmiþ
1-gittiði yer yakýn olduðundan cennet ehli oldu
2-Allah (CC) onun gideceði yolunu kýsalttý ve cennet ehli oldu.”
Hadisi þerif özetle böyle.
Þimdi þöyle bir çevremize bakarak yorumu siz okuyuculara býrakacam. Sizin bildiðiniz 100 adet insaný öldüren varmý Diyeceksiniz ki yok
Velev ki olsun .Dönüþ yapýnca Allahtan af dileyince af olduklarýný Rabbimizi nisa 64 ve 110 da açýklamaktadýr. Okuyunuz.
Ýþ dönüp dolaþýyor baþta niyetleri düzeltmeðe geliyor. Zararýn neresinden dönerseniz kardýr.Niyetimiz daima iyi olsun amacýmýz sadece 2 milyar Ýslam alemi deðil tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirme çabamýz olsun.Yani basit hesap yapmayalým derim.Bu konu uzadýkça uzar giderde gider…

NE OLDUM DEME NE OLACAM DE -1- baþlýklý yazýmýn sonuna gelirken baþta kýsaca bahsettiðim hadisi þerifle bitirmek istiyorum. Nasýl yaþarsanýz öyle ölürsünüz nasýl ölürseniz öyle dirilirsiniz, nasýl dirilirseniz öyle haþýr olunursunuz..
Bir daha ki yazým NE OLDUM DEME NE OLACAM DE (ekonomik açýdan) -2- de buluþmak ümidiyle kalýn saðlýcakla…


Sadi Karakaya hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2125 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.