Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ne Oldum Deme, Ne Olacam De (3)
Pazartesi, 14 Mart 2011

Deðerli dostlar kaleme aldýðým ne oldum deme ne olacam de yazý dizimin 3.sü ile bizleri buluþturan kýþýn yaðmurunu ve son geçen hafta tüm ülkeyi bir gelin misali süsleyerek karlarýný yaðdýran ve “Ey Ýnsanlar! Rabbinize karþý gelmekten sakýnýn. Gerçekten kýyamet saatinin depremi müthiþ bir olaydýr”(1) –.diye bizlere acýyarak uyaran rabbimize hamd olsun.

Kainatýn efendisi ruhlarýmýzýn ve dünyamýzýn yaratýlma sebebi o eþsiz Peygamber (SAV)’e sonsuz selatu selamlar olsun.

Ve yine daha 2 gün önce 17 Aðustos depreminin daha þiddetlisini yaþayarak o dehþet günlerine þahit olan kardeþ ülkede sellerle boðuþan Endonezya’da,

En son Japonya da depremle meydana gelen afette cümle imanla göçenlere ve þehit olanlara Allahtan rahmet dünyada baþta kendim olmak üzere tüm Müslümanlarýnýn ve insanlarýn gerçek uyanmasýna vesile olsun. Atalarýmýz bir musibet bin nasihatten efdaldir. Rabbim bu olumsuzluklarý kendi hayatýmýzda ve ülke bazýnda sabrederek atlatan ve böylece bundan sayýsýz ders çýkartan, sayýsýz sevap ve ecir kazanan bahtiyar kullarýndan eylesin.

Rabbim Bir daha ne ülkemize ne de bir baþka ülkeye böyle felaketler vermesin.(âmin)

Son 5 asrýn en büyük felaketi dolayýsýyla bir insanlýk borcu olarak bir taziye ve dua niteliðindeki bu paragrafýmdan sonra; Yazýma þu 3 soru ile girmek istiyorum

Sizler Nerede, Ne zaman, Nasýl öleceksiniz? Biliyor musunuz?

Bu üç soruya cevap bularak akýbetimiz hakkýnda konuþabiliriz.

Bunlardan ilk ikisinin gaip olduðunu yani nerde ve ne zaman öleceðimizi bilemeyiz.

Eðer bunlar bilinseydi hayat herhalde yaþanmaz olurdu. Ama 3. soru ki; nasýl ölebileceðimizi kestirebiliriz ve bu elimizdedir. Þöyle ki;

Bir hadisi þerifte peygamberimiz (SAV) nasýl yaþarsanýz öyle ölürsünüz, nasýl ölürseniz öyle dirilirsiniz. Nasýl dirilirseniz öyle de haþr olursunuz demektedir. Bizler nasýl ölmek, nasýl haþr olmak istiyorsak bugünden tezi yok hayatýmýzý ona göre tanzim etmemiz lazýmdýr ve bu düzelme/düzeltmeyi bir an önce erkenden yapmamýz gerekmektedir. Çünkü erken davranan geç kalmaz geç kalmayan piþman olmaz Nasýl ki hac ve umre için uçaðý kaçýrmama adýna 2–3 saat önceden evden çýkýyorsak ahiret iþlerimiz içinde aynen öyle acil davranmamýz lazým. Bir otobüs bir tren bir uçak belki yarým saat 1 saat tehir edebilir ama Azrail aleyhisselem geldiðinde bir saniye tehiri olmaz. Haberimiz olsun. Ne gibi son 10 gün içinde aramýzdan sessizce ayrýlan 2 yýldýz mesabesindeki ülkemizin ender yetiþtirdiði Konyadan Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ hoca efendi diðeriTüm dünyanýn tanýdýðý cenazesine 60 ülkeden gelen Necmettin ERBAKAN gibi… Bu vesileyle Allah(CC) hem bu iki hocamýza ve tüm geçmiþlerimize rahmet eylesin.

 Bugün meclis kürsüsünden konuþanlar yarýn musalla kürsüsünden bizlere seslenmeyecekleri ne malum. Onun için o makamlarý iþgal edenler ne oldum deme ne olacam de baþlýklý yazýmý iyi okumalarýný tavsiye ederim.

Peki, acaba bizim cenazemiz nasýl olacak, bu kadar kalabalýk olur mu? Bu da elimizde nasýl mý? Gidersen gelirler. Okursan okurlar. Yapmamýz gereken þey burada sað iken güzel insanlarý dost edinmek ve insanlarý güzelliðe güzel düþünmeye sevk etmekten geçmektedir. Çünkü “güzel düþünen güzel görür güzel gören hayatýndan zevk alýr”(Mevlana)

Bu kýsa anektot’dan sonra konumuza ve kendi iç dünyamýza dönelim

Deðerli dostlar geleceði bilmiyoruz ama niyetimiz iyi olursa Rabbim bizleri iyilerle/iyiliklerle buluþturacaktýr.

Bu baðlamda toplum içinde sosyal münasebetlerimiz de bir kimse ile ne kadar dargýn olunursa olunsun. Onun bir gün dost olabileceðini hatýrýmýzdan çýkarmayalým ve bir boþluk kapý býrakalým. Hz Ömer misali; Hz Ömer kardeþini öldürmek için evinden çýkmýþtý. Rabbim onun kalbine Ýslam’ýn nurunu akýtmasý onun azýlý bir Ýslam düþmaný iken nasýl tam bir mücahit ve Ýslam hizmetçisi olduðunu göstermiþtir Bunun tersi de olabilir.

Bir kimse ile ne kadar dost olursak olalým yine dikkatli olalým. Ýnsanoðlu çið süt emmiþtir. Bir gün sana dargýn olabilir. Her ikisi için bir açýk kapý býrakmak her zaman herkes için geçerli bir yöntem olsa gerek,

Þimdi de farklý bakýþ açýsýyla 20 sene öncesine gidelim! Eðer bize deseler ki 2 zýt görüþlü kimseler bazý konularda birleþecekler. Olmaz öyle bir þey bunlar ezeli düþman kurtla kuzu bir arada olmaz derdik deðil mi? Ve yine öyle bir zaman gelecek en sol da siyaset yapan biri en saðda olacak. Yok, yav böyle bir þey olmaz derdik deðil mi?

Yani dostlarým herkes en sonunda aslýna rucu edecektir.

Her partinin içinde pýrlanta gibi þahsiyetler var. Bunlarýn belirli bir yerde toplanmadýðý müddetçe dünyaya huzur gelmeyecektir. Bir çuvalýn içinde 2 çürük domates tüm sandýðý çürüttüðü gibi 2–3 negatif insan tüm bir camianýn kararmasýna vesile oluyor.

Onun için önümüzdeki 12 Haziran seçimlerine katýlacak milletvekili aday adaylarýnýn seçiminde siyasilere çok iþ düþmektedir diye düþünüyorum. Mazisi temiz çalýþkan üretken cesur ne oldum delisi deðil sonum benim nasýl olacak diye düþünen millete tepeden bakmayan

Adam gibi adama her partinin ihtiyacý vardýr. Ve ülkede çok adam var yine bu kadar adam içinde adam aranýyor.

Bu vesile ile bu hafta Alifuatpaþa da belediye meclis üyeliði seçiminde halkýn teveccühüne mazhar olan kardeþlerimizi tebrik ederim. Hayýrlý iþ ve hizmetlerde Allah yar ve yardýmcýlarý olsun. Rabbimizin buyruðu “Zerre kadar hayýr ya da þer yaptýklarýnda karþýlýðýný bulacaklar”(2)ýný unutmadan  çalýþmalarýný nasip etsin.(amin)

Bir baþka yazý dizisinde buluþmak ümidiyle. Saygýlarýmla…

Sadi  Karakaya

(1) hac suresi 1
(2) zilzal 7-8


Sadi Karakaya hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2261 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.