Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Japonya'da 180 isimsiz kahraman
Cumartesi, 19 Mart 2011
Japonya'da 180 isimsiz kahraman... Dört vardiya halinde nükleer bir felaketi engellemeye çalýþan Fukuþima gönüllüsü 180 kiþi, “Bunun bir intihar görevi olduðunu biliyoruz, ama...” diyerek kendilerini Japonya’yý kurtarmaya adadýlar.

Fukuþima’da 180 isimsiz kahraman Dünyayý nükleer bir felaketten korumak için canlarýný feda ederek Fukuþima Nükleer Santrali’ne müdahale eden 180 kiþi, 4 vardiya halinde canla baþla reaktörleri soðutma çalýþmalarýna devam ediyor. “Fukuþima 180” adý ile bilinen ve hiçbirinin kimliði dahi açýklanmayan bu kiþilerin orta sýnýf ailelerden geldiði ve bir kýsmýnýn da itfaiyeci olduðu belirtiliyor. Gönüllü olarak santralde kalmaya talip olan bu kiþilerin çoðunun orta yaþ ve üzeri olduklarý söyleniyor. Radyasyon tehlikesi baþgösterdiðinde 1400 kiþilik personelden genç olanlarý da santralde kalmak için gönüllü olmuþ, ancak bu kiþilerin talepleri “Daha çocuðunuz bile yok. Burada kalýrsanýz kýsýr olursunuz. Aile kuramazsýnýz” diye reddedilmiþ. Santralde gönüllü kalanlar arasýnda 6 ay sonra emekli olacak bir çalýþanýn da bulunduðu kaydedildi.

Ölümcül doz alýyorlar

Hayatlarýný tehlikeye atan bu kiþiler, “Kendimizi ölüm cezasý almýþ gibi hissediyoruz. Bunun bir intihar görevi olduðunu biliyoruz” diye konuþtu. Santral bölgesinde havadaki radyasyon miktarý 4 bin milisievert düzeyinde. Bu seviyede 7 dakika boyunca radyasyona maruz kalmak bir insanýn hastalanmadan dayanabileceði 1 yýllýk radyasyon miktarýna eþit. Ayný miktarda radyasyona 75 dakika maruz kalmak ise, kanser ve diðer hastalýklara neden oluyor. Fukuþima’nýn 180 çalýþaný 4 gündür bu dozda radyasyon alýyor.

Bir nesil sakat doðacak

Fukuþima Nükleer Santrali’nin bir faciayla sonuçlanmasý en kötü senaryoya göre bir neslin yok olmasý veya sakat kalmasý anlamýna geliyor. Radyasyon en büyük zararý daha dünyaya gelmemiþ anne karnýndaki bebeklere veriyor. Radyasyonun Etkilerini Araþtýrma Merkezi baþkaný Evan Douple, “Hamile kadýnlar hamileliklerinin 9 ila 42’inci günleri arasýnda çok az bir radyasyona maruz kalsalar dahi karýnlarýndaki bebeklerin kalp, akciðer ve beyin geliþimi olumsuz yönde etkileniyor. Bu bebekler ya doðmadan ölüyor ya da sakat olarak dünyaya geliyor” dedi.


Dünya Haberleri hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2667 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.