Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kime Oy Verelim?
Perþembe, 31 Mart 2011

Genel seçime yaklaþtýðýmýz þu günlerde garip bi durum kafalarý karýþtýrýyor aslýnda. ‘’ Kime oy vereceðiz? ‘’

Vatandaþlýk görevi olarak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý seçme seçilme hakkýna sahiptir. Ancak seçilme þartlarý uygun olanlar tabii. Seçende fazla sýkýntý yok aslýnda. Nedir þeçmen olma þartý ?

1- Vatandaþlýk: Seçmen olabilmek için her þeyden önce Türk vatandaþý olmak gerekir. Anayasanýn 67'nci maddesine göre, seçimlerde oy kullanma hakký, “vatandaþlara” ait bir haktýr. Burada kastedilen “vatandaþlar”ýn “Türk” vatandaþlarý olduðu açýktýr. Türk vatandaþlýðý ise Anayasanýn 66'ncý maddesinde düzenlenmiþtir.

2- Yaþ: Seçme hakkýný kullanabilmek için küçük olmamak, belli bir yaþta olmak artý makul bir þarttýr. Seçmen yaþý þartýna “siyasî rüþt” de deniyor[43]. Seçmen olabilme yaþý, ülkelere ve zamana göre deðiþiklikler göstermekle birlikte, günümüzdeki genel eðilim, medenî rüþt yaþý ile siyasî rüþt yaþýnýn ayný olmasý yolundadýr. Yani 18 yaþýndan gün almýþ olmak. Bu hüküm de 23 Temmuz 1995 tarih ve 4121 sayýlý Anayasa Deðiþikliði Kanunuyla deðiþtirilmiþ ve yaþ olarak 18 yaþýný doldurmuþ olmak þartý aranmýþtýr.

3- Seçmen kütüðüne yazýlý olmak: Yani seçmen kütüðüne yazýlý olmayanlar oy kullanamazlar.

4-Kýsýtlý olmamak: Seçmen olabilmek için kýsýtlý olmamak ve kamu hizmetlerinden yasaklý olmamak lazýmdýr. Bu þartlar Anayasada deðil, 26 Nisan 1961 tarih ve 298 sayýlý Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkýnda Kanunun 8'inci maddesinde öngörülmüþtür.

5-Seçme Hakkýna Sahip Olup da Oy Kullanamayacak Olanlar:
Anayasamýza göre, silah altýnda bulunan er ve erbaþlar ile askerî öðrenciler oy kullanamazlar (m.67/5).

Seçmen olmanýn þartlarý bunlar da; biz kimleri seçeceðiz kimlere oy vereceðiz ?

12 Haziran 2011 de Genel seçim yani millet vekili seçimi var malumunuz. Yani; vatandaþ vekilini temsilcisini seçecek. Genel çerçevede vekilimizi seçiyoruz. Lakin ilginç olan þu ki ; aslýnda Parti liderlerinin önümüze sunduðu beklide seçileceði çevreyi hiç görmeyen tanýmayan kiþileride oy veriyor ve VEKÝL seçiyoruz olabilir. Yani aslýnda güvenmediðiniz tanýmadýðýnýz birine vekillik vekalet verilmeyeceðini bildiðimiz halde, sýrf genel baþkan veya parti yönetimi aday gösteriyor diye vekalti o kiþiye mi vereceðiz ? Ve bu tür seçilen kiþiler bizim vekilimiz mi sizce?

Velev ki vekillere öyle yada böyle oy verdik vekalet verdik. Peki oy verdiðimiz parti bize doðurlarý söylüyor mu ?

-Ya da bizim düþüncemizdemi ve bizi temsil edecek tüzük ve görüþlere sahip mi?

- Hepsinden önemlisi ülke çýkarlarýna gerçekten sahipler mi?

- Ekonomik olarak öngördüðü anlattýðý tedbirler gerçekci mi?

- Vatandaþa yönelik haklar ve maddi yapýlandýrma desteklemeleri ne ölçüde ve inandýrýcý mý?

- Huzur ve hak özgürlükler olarak ülke bütünlüðüne katký saðlayýcý mý?

- Yoksa sinsi hainlikler içindeler mi? Dahili bedhahlar mý? harici bedhahlarla

iþbirlikçiler mi?

-Geliþimci ve hamleciler mi? Üreten ülke mi düþünceleri yoksa hazýr yiyici zihniyet mi?

Bi çok þey alt alta yazabiliriz böyle. Ama hepsinden önemlisi kim geleirse gelsin vatandaþýn cebinin dolmasý ve huzuru önemli. Alým gücü önemli. Alým gücünü saðlýyacak iktidar önemli.

Bu seçim çok önemli gerçekten.

Çünkü;
Ýktidara oy verecek olan seçmen : ‘’ Ýcraatlardan memnunuz cebimiz doldu; esnaf rahatladý memur seviye atladý, iþçi cebi doldu Avrupa seviyesine geldik diyecek . Ülke huzura kavuþtu bolluk bereket baþladý iþsizlik düzeldi diyecek. Ýnsan haklarý iyi oldu. Kimseye minnetimiz kalmadý dicek. Benzin fiyatlarý düþtü diyecek. Gelir seviyemiz çok iyi oldu artýk geçim sýkýntýmýz yok ‘’ diyecek. Oyunu iktidar partisine verecek.

Muhalefete oy verende: ‘’ Ýktidardan sýkýldýk, memura emekliye iþçiye zam yok. Gelir seviyemiz düþüyor. Cari açýk büyüyor. Ülkeyi bölenlere fýrsat verilmesin’’ diyecekler. Bu iktidarý denedik vatandaþa vermekten çok almayý seçti. Yeni iktidar istiyoruz ‘’ diyecek ve yeni partisini vekiline vekalet verecek.

Sonuç olarak;
Bu ülke çok iktidarlar çok muhalefetler gördü. Ama, kimi seçerseniz seçin sizi düþünmedi mi , halký düþünmedimi, esnafý düþünmedi mi , memuru düþünmedi mi , emekliyi düþünmedi mi, hak hukuku düþünmedi mi, ülkesini düþünmedi mi, gelir dengeleri ve hukuksal eþitlik olmadý mý, ülkeye ihanet etti mi, her hangi parti olursa olsun o partiyi sandýða gömün. Sonuçta siyasi partiler din deðil ki peþinde körü körüne koþulsun.

Seçimlerin millet ve ülke için hayýrlý, bereketli ve bol kazançlý olmasý dileði ile…

Sorunsuz ve sýkýntýsýz, saðlýklý, mutlu, huzurlu günler

BÝROL YILDIRIM


Birol Yýldýrým hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 5053 | E-posta

Yorumlar (19)
RSS Yorumlar
1. 31-03-2011 21:43
demokrasi budur.
avrupa ve amerika da seçimlere katýlým %50 civarýdýr.türkiye de ise bu oran %80 ler civarýdýr.dünya standartlarýna göre çok iyi bir rakam.halkýmýz demokrasiyi benimsemiþ.sandýkta son sözü halk söylüyor ve halkýn kararýna saygý duymalýyýz.halkýn kararýna kýzýp göbeðini kaþýyanlar,bidon kafalýlar,dað baþýndaki angutlar,tüyü yolunmuþ tavuklar,aðzý çorba kokanlar,...vb gibi hakaret etmemek lazým.
Yazar yavuz selim (Misafir)
2. 01-04-2011 20:14
demokrasi budur.
vaalla bizde düþünüp duruyorduk kime oy versek diye.... birol beye teþekkür ederiz aydýnlatýcý bilgileri için.
Yazar kararsýz seçmen (Misafir)
3. 03-04-2011 00:12
DEÐÝÞÝM ÞART
DEÐÝÞÝM ÞART. 8 YILDIR TIKANAN HÜKÜMETÝN GÝTME ZAMANI GELDÝ
Yazar GEYVELÝ SEÇMEN (Misafir)
4. 04-04-2011 15:02
düþünmeye gerek yok
geçen hafta chp heyeti amerika ya gitti.heyette genel baþkan yardýmcýsý osman korutürk ve amerika eski elçisi faruk loloðlu vardý.yahudi lobileriyle görüþmeler yapýp,chp iktidarýnda israil ile iliþkilerin düzeleceði garantisi verdiler.israil ile iliþkilerin bozuk olmasý chp yi rahatsýz ediyormuþ.israil türkiye nin dostuymuþ.aynen böyle söylediler.bütün ulusal gazetelerde bu haber var.mhp yi anlatmaya gerek yok.doðu perinçekin seviyesine indiler.TSK da baþörtüsü avcýlýðý yapmýþ,mesai arkadaþlarýnýn eþlerini takip ettirip fiþlettiren bir terör örgütü sanýðýný mahkemeden kaçýrmaya çalýþýyor.yani düþünmeye gerek yok.oy verilecek bir tek parti var.
Yazar yavuz selim (Misafir)
5. 07-04-2011 12:06
TEK PARTÝ VAR MHP
OY VERÝLCEK TEK PARTÝ VAR. tABÝÝKÝ MHP
Yazar GEYVELÝ_MHPLÝ (Misafir)
6. 07-04-2011 19:25
OYLAR MHP YE
12 HAZÝRANDA ÜLKENÝN BÖLÜNMESÝNE ÝZÝN VERMEMEK ÝÇÝN TABÝÝKÝ MHP YE OYLAR
Yazar vatansever (Misafir)
7. 16-04-2011 13:46
Ýhanete dur için MHP
Pkk yý hortlatan ülkeyi bölmeye götüren AKP ye hayýr diyecek geyve ve türkiye. O yüzden MHP ye oylar
Yazar bozkurt_ali (Misafir)
8. 19-04-2011 19:42
AKP ÝHANETTE, CHP ORTAÐI
Ülkeyi bölünmeye götüren AKP ye dur demek için Baþýna Kürt aleviyi getiren CHP kime hizmet edeceði belliyken; bölünmeye hýzlandýrcak düþüncenin AKP ve CHP mantýðýnýn ayný ve damý olduðunu görmemek cahiliik deðilmidir. Bölünme ve bölücü organizasyonlar dur demek için MHP ye oylar.
Yazar bozkurt_ali (Misafir)
9. 20-04-2011 18:37
demokrasi
Senin anladýðýn demokrasi bu mu?Yavuz selim.42 yýllýk bir partiye çamur atmak sana hiç bir þey kazandýrmaz.Sadece sen ve senin gibilere nefret duyulmasýný saðlarsýn.Oysa saygý sýnýrlarý içerisinde kalsan sanada saygý beslnir.M.H.P sevginin,hoþgörünün,ÜLKEYE SEVDANIN ,ÝSLAMA HÝZMETKARIN adresidir...NE MUTLU ÜLKÜ YOLUNDA YÜRÜYENLERE..VE NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE!!!!!...
Yazar Abdullah (Misafir)
10. 20-04-2011 20:21
abdullah bey
ben olmayan bir þeyi söylemiyorum,olan bir þeyi söylüyorum.engin alan gibilerin partiye alýnýp aday gösterilmesini bir çok gerçek ülkücü eleþtiriyor.burda isimlerini yazsam bu sayfalar yetmez.mansur yavaþ,eski trabzon vekili orhan býçakçýoðlu gibi iki isim versem sanýrým yeterli olur.bunun neresi çamur atma oluyor.benim bildiðim ülkücülük,kanýmýz aksa da zafer islamýndýr,tanrý daðý kadar türküz hira daðý kadar müslümanýz çizgisidir.bu ifadeler ülkücülerin eski ifadesisidr.þimdi ise mhp nin geldiði nokta zekeriya beyaz kadar müslüman,doðu perinçek kadar ulusalcý çizgisi.
Yazar yavuz selim (Misafir)
11. 22-05-2011 01:08
TABÝÝKÝ MHP
BÜYÜK ORTDA DOÐU PROJESÝ EÞ BAÞKANININ SONU GELDÝ. DOMUZ ETÝNÝ SERBEST BIRAKAN AKP HADÝÝNÝ BÝLDÝRMEK ÝÇÝN TABÝÝKÝ MHP
Yazar ülkücü (Misafir)
12. 23-05-2011 11:20
Ülkücü
Had bildirmek yalnýzca bu yüce milletimindir.bu millet size haddini bildirdide bu ne aymazlýk hala buralara yorum yazabilmektesiniz.asýl haddinizi siz ve yandaþýnýz olarak benimsediðiniz CHP bilsin.(edit)
Yazar Crasus (Misafir)
13. 23-05-2011 19:02
Yavuz selim'e
Yavuz Selim daha önce sana söylemiþtim düþünme yeteneðini kaybetmiþsiniz diye,bak kendi aðzýnla söylüyorsun düþünmeye gerek yok diye. Nasýl olsa sizin yerinize düþünenler var.Siz papaðan gibi onlarýn söylediðini tekrarlarsýnýz.Düþünme yeteneði olsa CHP nin AKP ile daha çok orta noktada birleþtiðini görebilirsin. Özellikle yeni CHP yönetiminin. Bak göreceksiniz seçimden sonra oluþacak yeni mecliste bilhassa yeni Anayasanýn oluþumu konusunda birbirlerini nasýl destekleyecekler.Crasus sen de anlama özürlüsün galiba Ülkücünün hesap sorulurunu nasýl anlýyorsun. Millet iradesi var,kanunlar var.
Yazar ilhan KAÇAR (Misafir)
14. 24-05-2011 10:33
bir senmi doðru düþünürsün
beyfendi düþünme ve anlama özürlü olan varsa oda senden baþkasý olamaz diye düþünüyorum.11 nolu yorumcu tehdini anlamadýysan sorun sende.orda millet lafý geçmiyor.MHP.had bildirecek diyor.bende millet bildirir siz deðil dedim.Okuduðunu anlamayan benmi yoksa sizmi. 
(edit) Boþ boþ suçlama yapmayýnda daha önce seçmene verdiðiniz sözleri neden yapmadýðýnýzý daha doðrusu yapamadýðýnýzý anlatýn.gerçeklerden bi haber olmayýn.yorumlarýnýzýda hakaret ve ukalalýkla yapmayýn yeter.Saygýlar.
Yazar Crasus (Misafir)
15. 24-05-2011 10:50
MHP den istifa edenler
Unutmadan PKK ile özdezleþtirmeye çalýþtýðýnýz AKP den vazgeçin de,Dün partinizden milletvekili adayý olup da istifa eden ve BDP adýna seçime giren vekil adaylarýnýz hakkýnda bilgi verin.Kaset olaylarýndan istifa eden Baþkan yardýmcýlarýnýzý sormuyacaðým.Onuda içinizden birileri tezgahladý ve akp YE YAMAMAYA ÇALIÞTINIZ.Allahtan korkun bu kadarmý kör ve badozlama siyaset anlayýþýnýz var.
Yazar Crasus (Misafir)
16. 25-05-2011 15:31
Crasus'a
Hakikaten kimin anlama özürlü olduðunu okuyanlar idrak ediyordur. Sizlerde biraz vicdani ahlak varsa daha mantýklý yorumlar yaparsýnýz. Yahu kaset olayýný MHP'nin iç sorunu diyorsun ama ABD' den görüntüleri kredi kartýyla satýn alan AKP K.Çekmece meclis üyesi ve ayný zamanda Millet vekili aday adayý çýkýyor.Nasýl oluyorda bu kadar açýk ve net olan olayý sizin iç meseleniz deyip milleti kandýrýyorsun.Ama niye öyle demiyeceksin ki Baþbakanýn öyle söylüyor.Eðer sizin dediðiniz doðruysa bu kiþi AKP' nin içine girmiþ ajan, bunu bulup çýkartmak hükümetin iþi deðil mi. Biz hiç bir zaman sekreterini hamile býrakan bakaný söylemiyoruz.Çünkü ahlaki deðil.Yoksa AKP liler yapýnca normal mi oluyor.Biz hepsine karþý çýkýyoruz ve barýndýrmýyoruz.Ahlaksýzlýk yapanda,yolsuzluk yapanda,hýrsýzlýk yapanda hepsi bir.Eðer temiz toplum istiyorsak hepsine karþý çýkmamýz gerekmezmi.
Yazar Ýlhan KAÇAR (Misafir)
17. 25-05-2011 15:37
Crasus'a
Crasus, birde Van Bahçesayar ilçe baþkaný istifa edip BDP adayýna destek verecekmiþ.Milletvekili adayý deðil.Baþbakanýn Güneydoðuda güvenliðin olmadýðýndan þikayeti ne kadar doðruysa,ilçe baþkanýnýn yaptýðý da o kadar doðru.Ýmralý ile müzakereleri bununla mý kýyaslýyosun. Yazýk çok yazýk.
Yazar Ýlhan KAÇAR (Misafir)
18. 09-06-2011 18:22
AKP ÝHANETÝNE OY UYOK
BÜYÜK ORTA DOÐU PROJESÝ EÞ BAÞKANINA ARTIK OY YOK. iSRAÝLÝN ORTA DOÐUDA EGEMEN GÜÇ OLMASINA HÝZMET EDEN CUMHRÝYET TARÝHÝNÝN EN BÜYÜK 5 ÝHALESÝNÝ ÝSRAÝLE VEREN SONRADA '' ÝSRAÝL ÇOK KIYMETLÝ DOSTUMUZDUR'' DÝYEN MASON AKP YE ARTIK OY YOK UYAN TÜRKÝYEEEEEEE SATMAYA SATILMAYA SON VER 12 HAZÝRANDA....
Yazar geyveli selim (Misafir)
19. 13-06-2011 15:27
Ýlhan KAÇAR ve ülkücü'ye
Evet bir seçim daha bitti.Son sözü Halk söyledi.ve sizden bir tebrik yazýsý bekliyoruz.bunu hak ettik deðilmi
Yazar Crasus (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.