Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Libya'da Roller Değişti
Cuma, 01 Nisan 2011

Libya'da roller değişti... Libya'da bu kez isyancılar ateşkes ilan etmeye hazır olduklarını açıkladı. Kaddafi rejimini devirmek için mücadele veren isyancılar, hükümet güçlerinin saldırılarına son vermeleri şartıyla ateşkes ilan edeceklerini bildirdi. 

İsyancıların kalesi Bingazi’de bulunan Libya Ulusal Konseyi’nin lideri Mustafa Abdülcelil, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi emrindeki güçlerin, isyancıların kontrolündeki kentlere saldırmayı kesmeleri halinde ateşkese hazır olduklarını söyledi.  

Abdülcelil, “Libya’nın batısındaki şehirlerde yaşayan kardeşlerimizin ifade özgürlüğü elde etmesi ve kentlerimizi kuşatan güçlerin geri çekilmesi şartıyla ateşkes ilan etmeyi kabul ediyoruz” dedi.

Abdülcelil, şartlı ateşkes açıklamasını, Birleşmiş Milletler’in Libya temsilcisi Abdülilah Katib’le yaptığı görüşmenin sonrasında yaptı.

Kaddafi yanlılarıyla karşıtlarının çatışmalarına sahne olan Libya'da hükümet, geçtiğimiz haftalarda ateşkes ilan ettiğini bildirmiş, ancak bu açıklamadan kısa süre sonra muhaliflere karşı saldırılarına yeniden başlatmıştı.

İSYANCILAR BREGA’YA İLERLİYOR


Öte yandan, isyancıların, bugün erken saatlerde birkaç gün önce kaybettikleri Brega’yı ele geçirmek için harekete geçtikleri belirtildi.

Abdülcelil’in açıklamasından önceki saatlerde, önemli sanayi kentine hareket eden isyancılar, füze rampaları ve diğer silahlarıyla Brega’ya ilerlemeye başladı.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2463 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 01-04-2011 17:52
tabi değişir
türkiye NATO yu devreye sokup,fransa yı operasyondan devre dışı bırakmasaydı şimdiye denk kaddafi çoktan gitmişti.tabi mesele kaddafinin nasıl gideceği.fransa-amerika-italya üçlüsü libya ya akbaba gibi çökerek,sivil-asker ayrımı yapmadan,katliamlar yapıp kaddafiyi kovacaktı.sonrada petrole konacaklardı leş kargaları gibi.ama türkiye tehlikeyi farketti ve NATO yu devreye sokup,komutayı fransanın elinden çekti aldı.şu an fransa da herkes sarkozy nin TAYYİP ERDOĞAN karşısında uğradığı diplomatik yenilgiyi konuşuyor.bugün libya da ise TAYYİP ERDOĞAN muhalifler tarafından protesto edildi.ajanslar aynen şöyle yazıyor:Göstericiler, Biz El Kaide değiliz, Biz asi değil devrimciyiz ve silahlanmamıza müsaade et gibi sloganlar atıp pankartlar açtılar. 
 
Cuma namazını kıldıran Şeyh Ahmet Murabbi adlı imam ise hutbede Başbakan Erdoğanın Kaddafi yanlıları tarafında olduğunu iddia etti. Türkiyeye kırgınlığını ifade eden Murabbi, Başbakan Erdoğanın Kaddafinin yanında değil halkın yanında yer alması gerektiğini ifade etti. Kalabalık Cuma namazı sonrası bir süre Erdoğan'ı protesto etti.türkiye nin tezi libya nın iç işlerine müdahale etmeden kendi kendilerine çözüm bulmaları.kaddafi ye baskı yaparak gitmesini sağlamak.sanırım cuma hutbesini veren şeyhin sözlerini okuduktan sonra vecihi beyin bir çift lafı olmalı.libya üzerine yazdığı yazı çökmüş oldu böylece.
Yazar yavuz selim (Misafir)
2. 02-04-2011 15:47
Yavuz Selim'e
Sence bu Başbakanın başarısı mı.Hani Başbakan Libya'ya Nato müdahale edecek denildiği zaman ne işi var Nato'nun Libya'da demişti.Şimdi bu kararda Başbanın payı var mı, yokmu. Yani her olayı birilerinin hanesine artı olarak yazma çabanıza ne denir bilemiyorum.Ama herkes ne olduğunu biliyordur.Bir de Başbakanın bir tarihte konuşmasında BOP kapsamında Kuzey Afrikada ve Ortadoğuda bir çok ülkede yönetimler değişece, bir çok ülkenini sınırları değişecek diyordu,acaba bu bölgede yaşananlardan habersizlermidir.
Yazar İlhan KAÇAR (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.