Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Seçimler Yaklaşırken (3)
Perşembe, 14 Nisan 2011

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN -3-
2011 yılı seçimlerine sayılı günler kala milletin vekili olabilecekler belirlenip en zor işlerden belki de en zoru atlatılmış oldu ve listeler halka duyuruldu. Hayırlı olsun; Rabbim kazasız ve belasız bir şekilde 11 Hazirana çıkıp çevre ülkelerde yaşanan(Allah Korusun) olayların benzeri yaşanmadan ülkeyi yönetecek ilkyazımda belirttiğim vasıflara haiz kimselerin kazanmasını rabbim nasip etsin(âmin). Bu çok önemli; Çünkü ülkemizin yerinde saymaya, beklemeye, düşünmeye zamanı yok şimdi icraat zamanı, çünkü bugün Müslümanlar bütün dünyada zulüm görüyorsa eğer müsebbibi bizleriz.
Bizler yan gelip yattık eller aya bizler yaya kaldık.
Siyasette sağcı-solcu,
Din konusunda alevi-sunni ,
Irk meselesinde Türk-Kürt
Ve her gün bir yenileri çıkartılan bilmen ne gruplar peşinde koşturulduk. Bir oyunun içinde olduğumuzu fark ettik. Nerden biliyorsun. Dün sağda olan biri bu gün sola, solda olan sağ gözüken partiden aday gösteriliyor. Yani adamın sağcı solcu olması değil adam gibi adam olması isteniyor. Herkesle barışık millete tepeden bakmayan olduğu gibi görünen ve göründüğü gibi olan yapmacık yerine doğal konuşan tipler ön plana çıkıyor. Halk bu ne isterse onu vermek zorundasın. Artık tüm işletmeler müşteri memnuniyetine döndüler. Sattıkları ürünler %100 tatmin ve iade garantili olması gerekmektedir. Siyasette böyle. Bu farkındalıktan hareketle Tüm dünyaya tekrar bir nizam vermek için. Adam gibi adamları meclise seçip göndermemiz elzemdir.
Bu kimseler seçildikten sonra parti rozetlerini meclisin dışında bırakırlar ve tek bir rozet takarlar. Milleti temsil eden tek rozet. Seçilen sağcı-solcu Türk-Kürt kim olursa olsun hedefleri bir, gayeleri bir olur/olmalı ülkenin daha müreffeh, daha huzurlu, daha ortak paylaşımlı adil yönetilmesi için.
Bu seçtiğimiz kimseler Yarın yeni anayasayı oylayacak ve ona göre yönetecekler. İdarenin elini güçlendirecek, millete soluk aldıracak bir anayasa ile tüm dertlerin ortadan kalmasına çözüm aranacaklar. Halk yeni seçileceklerden çok şey bekliyor.
Kimisi iş bekliyor,(işsizlik artıyor)
Kimisi sıcak bir aş bekliyor Garip –guraba, öksüz- yetim,fakir -fukara vs,
    Kimisi asgari ücretin yükseltilmesini ve vergi alınmamasını,
Kimisi maaşına zam, Kamuda taşeron çalışanlar ücret adaletsizliğin kaldırılarak onlarında ihtiyaç varsa kadroya alınmasını bekliyor.
Üniversiteli kızlarımız giyim özgürlüğü,
Çiftçimiz ürününe daha iyi taban fiyat,
8.000.000 milyon emeklim kendilerine sendika ve maaşlarının düzelmesini bekliyor.
İşçi-Memur maaşına zam ve işine sosyal güvence,
Memur toplu sözleşme İLO (Uluslar arası çalışanlar sendikaları) standartlarında haklar,
Adalet mekanizması baştan yenilenmeli.
Polisimiz yakaladığı adamın 2 saat sonra salınmasını artık hazmedemiyor.
Bu nasıl olacak; Çoğunluğu alan partiye çok sorumluluk yükleniyor.
Bu çok gecikmeden çok ta aceleye getirmeden yapılacak yeni anayasada güvence altına alınmalı. Artık İnsanlar tavuk gibi öldürülmemeli. Faali meçhul tarihe karışmalı devletin asıl görevidir. Bunlar;
Çalanın çaldığı kar kalmamalı.
Nerden buldun yasası tekrar konmalı.
Kara para aklanan ülke iflah olmaz. Orada haktan hukuktan dem vuramazsınız. Gelsin de nerden gelirse gelsin bu mantık bence yanlış.
Milletin vekili olacaklar belirlendi;
 Her partinin içinde çok bilgili, âlim, ilim sahibi kişiler var ancak sadece bilgi yetmiyor vekil olmak için birde arkan olacak. Arkanda kim var kaç nüfusu etkileyebilirsin.
Bir kıssa; Zamanın birinde padişahın biri vezirlerine seslenir “bugün herkes saraydan bir şey tutsun o onun olacak” deyince kimisi altın tasları, yetişemeyen gümüşleri herkes bir şey tutmuş. Vezirin biri de padişahı tutmuş. Sen neden bir şey tutmadın dediklerinde padişahım ben seni tutuyorum ya “Seni tutmam her şeyi tutmam demektir” der.Uyanık adammış..Ne alakası var bunun seçimle diyebilirsiniz.Millet vekili adayları belirlendi. Siz Genel başbakanı tuttunuz iyi güzel ama asıl olan onun kimi tutmasıdır. Her genel başkan ben bu badireyi nasıl atlatabilirim tabanın göremediği çok daha büyük işler olabilir.      
Politika oyun demektir. Oyun kurucu olayların tamamını ve sonucu 3 aşağı 5 yukarı yakın tahmin edendir. Tüm listeler partilerin istişare kurullarında görüşüldükten sonra karar verilmiştir. İstişaresiz yapılan her şey yarımdır. Peygamberimiz (s.a.v) “İstişare eden yanılmaz istihare eden ise aldanmaz.” Bu hepimiz için geçerlidir. Erzurumlu İ. Hakkı Hz. Derki ;_
Hak şerleri hayreyle
Zannetme ki gayr eyler
Arif onu seyreyler
Görelim Mevla neyler
Neylerse güzel eyler.
Ruhlarımız yaratılmadan önce rızklar yazılmış kim nerde doğacak ne kadar rızk yiyecek sonu nasıl olacak. Bu gün bir sayfa daha geride kaldı bunlarda yazılmış. Rabbimiz tarafından hepsi biliniyor.
Bir önceki yazımda yeni mecliste şenlik var demiştim. Nerden biliyorsun temayül yoklamalarında aday adaylarından; Kimisi topçu, kimisi popçu, kimisi bilmem ne sanatçısı, kimisi Ergenekoncu, kimisi bilmem nereye konucu, bu arada doğucu-batıcı, alevisi-sunnisi her partiden her bölgeden  tam bir aşure. Aşure kutsal bir yemektir ve Türk halkı onu çok sever. Ancak şekeri-tuzu, biberi, pişme zamanı ve sıcaklığını ayarlayabilirseniz yemeğe doyamazsınız.
2011 yılı seçimlerinde seçilecek olan vekillere Allah şimdiden güç kuvvet akıl-fikir, feraset versin. Ve bir kısmını yukarıya sıraladığım sorunları nasıl çözeceklerini bize anlatsınlar ki oy vereceğiz nasıl vereceğiz. Bir zamanlar şapkamı koyarım o bölgeyi alırım muhabbetleri çoktan geçti.  Onları seçecek olan bizlere de ileri görüş, geçmişten ders alıp geleceğe iyi yatırım yapabilecek liyakatli kimseleri seçecek basireti nasip etsin. İnşallah bir başka yazıda buluşmak üzere kalın sağlıcakla…


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2126 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 15-04-2011 16:41
SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN
sayın sadi karakaya 
yazınızda biz taşorenlere değindiğiniz için teşekkür eder yöneticilerden gereğinin yapılmasını kadro geldiğinde bizlerin öncelikle değerlendirilmesini 
bekliyoruz.kaleminize sağlık sizleri takip ediyoruz .bu güne kadar yazılarını okuyordum ama yorum yazmıyordum bundan sonra yazmayı düşünüyorum.selamlar.
Yazar HİLMİ (Misafir)
2. 15-04-2011 17:04
türk tarihinin en önemli seçimi
bundan önceki her seçimin kendi zamanına göre önemi olmuştur.ama bence bu seçim daha da önemlidir. AK PARTİ nin bir dönem daha en az 340 vekille gelmesi durumunda devlet çetelerden,darbecilerden ve devletteki uzantılarından kurtulup yepyeni özgür bir anayasaya kavuşacak ve reformlar sürecek.2015 ten sonra AK PARTİ artık olmasada olur.çünkü her şey düzene oturmuş olacak.zaten chp ve mhp de eskisi gibi olmazlar o zaman.aksi bir durumda ise olma ihtimali yok ama velevki bir chp-mhp koalisyonu olursa 2002 den beri olan bütün kazanımlar,reformlar durur.silivri boşalır,devlet çetecilerin,mafyanın,hırsızların,ehil olmayanların eline geçer.2001 krizlerini tekrar görürüz.çok iyi düşünüp öyle oy verilmeli.başka türkiye yok.
Yazar yavuz selim (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.