Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Nerelerden Geldik? Nerelere Gidiyoruz?
Salý, 19 Nisan 2011

NERELERDEN GELDÝK? NERELERE GÝDÝYORUZ?

Sanmayýn ki siyaset yapacaðým.Yapmam ve yapamam...Çünkü,657 Sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu’na tabiyim.Devlet memurluðum yanýnda,görevim gereði tarafsýz olmak durumundayým.Bakmayýn siz “tarafsýz olmak” sözcüðüme…Bu demek deðildir ki; Suya sabuna dokunmamak.Yeri ve zamaný geldiðinde suya da dokunurum,sabuna da…
Aslýnda tarafým. Peki, kimin tarafý?.. Elbette TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ DEVLETÝNÝN tarafý,TÜRK MÝLLETÝNÝN tarafý,Hür olarak dalgalanmasýndan gurur duyduðum ÞANLI BAYRAÐIMIZIN tarafý,Allah, bu Millete bir daha Ýstiklal Marþý yazmayý nasip etmesin diyen, Ruhunu rahmetle andýðýmýz Mehmet Akif ERSOY’un, hiçbir karþýlýk beklemeden yazdýðý ve baþlarýmýz dimdik olarak söylediðimiz ÝSTÝKLAL MARÞIMIZIN tarafý.Ve… GÜZEL TÜRKÇEMÝZÝN tarafýndayým.
Tüm bu deðerleri, bizlere caný pahasýna kazandýran ULU ÖNDER ATATÜRK ve kahraman ecdadýmýzý rahmet ve minnetle anýyorum.
    Yukarýda saydýðým deðerlere sahip çýkanlara sözüm yok.Ama bu deðerlere sahip çýkmayanlara karþý her zaman sözüm ve savaþým hep devam edecektir.
    Görevim gereði,çok deðerli öðretmenlerimizle paylaþýmlarýmýz oluyor.Bu paylaþýmlarýmýzda ve denetimlerimizde olumlu deðer ve kazanýmlarý görünce sevinçten uçuyor,olumsuzluklar karþýsýnda ise kahroluyoruz.
    Geçmiþ yýllara doðru gittiðimizde, ÝSTÝKLAL MARÞIMIZI bir enstrümanla çalýp söyleyemeyen ve söyletemeyen bir kiþinin dahi öðretmen olamadýðýný idealist öðretmenlerimiz çok iyi bilirler.Ne hazindir ki,þimdiki eðitim sistemimizden mezun olan bir öðretmenin ÝSTÝKLAL MARÞIMIZI, býrakýn enstrümanla çalmayý ve söylemeyi, sadece sözleriyle söyleyemediðine ve söyletemediðine tanýk oluyoruz. Bunu baþarýyla yapan öðretmenlerimizi tenzih ediyorum. Genç öðretmenlerimizi de suçlamýyorum. Sitemim, eðitim sistemimize…
    Eðitim sistemi modellerimize baktýðýmýzda;hep dýþarýdan ithal edilmiþ modeller.Yýllardan beridir,böyle gelmiþ böyle gidiyor. Ama, gitmemeli. Özümüze döner, milli ve manevi deðerlerimize önem veren kendi sistemimizi, eðitimimizin özü haline getirirsek, kim tutar bizi?
    Türkçemize þöyle bir göz atalým:
    Yabancý sözcüklerin cirit attýðý,ne idüðü belirsiz argo sözcüklerin dilimizi istila ettiðini görüyoruz. “Türkçe’den baþka dil konuþulmaya” diye ferman çýkaran Karamanoðlu Mehmet Bey’i,gel de arama…
Bir milleti parçalamanýn en kolay ve kestirme yolu,o milletini dilini bozmaktýr. Çünkü genç nesiller, kendinden öncekilerle anlaþamayacak, parçalanma ve bölünme baþlayacaktýr.
Öncelikle eðitimciler ve duyarlý insanlarýmýz,yukarýda sýraladýðým bu manevi deðerlere sahip çýkalým.Sahip çýktýðýmýzda bizi ne top, ne tüfek ve ne de günün hiçbir modern silahý parçalayamayacak, bölemeyecek ve yýkamayacaktýr. Þahidi, þanlý tarihimizdir.

Cemalettin DÝNÇER
Eðitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2240 | E-posta

Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 29-04-2011 10:05
türkçemize hergün yeni bir þeyler katýlýyor.hepsi yabancý 
Bir dönem Türkçeden ne kadar arabi harf varsa onlarý dilimizden ihraç edin diye talimat verilmiþti.ancak ihraç kelimesi arapça.. bizim asýl kaynaðýmýz arapça eðer türkçeyi iyi öðrenmek istersek arapçayý bilmemiz gerekir.yoksa bize uyduruk kaydýrýk ne idüðü belli olmayan kelimeleri dilimize sokarlar sonrada ne kadar çaðdaþ olduk deriz. 
tabiki yerseniz.biz yemiyoruz.ama uyanýk olmak lazým .hocam kanayan bir yaraya parmak basmýþ katýlýyorum.
Yazar sadi karakaya (Misafir)
2. 07-06-2011 21:46
Millet,Dil Bayrak,Din
Ýnsanlar yaþamý boyunca uðrunda mücadele ettiði deðerleridir.Ýnsanlar bir þekilde ATASININ dinini,milletini,dilini.bayraðýný benimser.Peygamberimizin doðumundan ölümüne kadar geçen süre içinde islamiyetin geliþi müþdelenmiþ ve son þeklini almýþtýr.TÜRK MÝLLETÝ islamiyetle þereflenerek müslüman olmuþlardýr.Millet olarak Türk milleti evladý olarak doðmuþuz.Dilimiz türkçedir,bayraðýmýz ay yýldýzlýdýr.BÝZLER DÝNÝMÝZE SAHÝP OLDUÐUMUZ MÜDDETÇE ÞANLI BÝR DEVRÝ YAÞAMIÞIZ.Dünya üzerinde TÜRKLÜÐÜNÜ UNUTAN MÝLLETLER BUNDANDIR.Dilini unutan milletler baþkalarýnýn sömürgesi olurlar.Baðýmsýzlýklarýný kaybetmiþlerdir.Tarih bunun örnekleriyle doludur.BÝZLER EÐÝTÝMCÝLER OLARAK dinimizi en iyi bir þekilde öðrenerek,DÝLÝMÝZÝN EN ÝNCELÝKLERÝNÝ KAVRAYIP KULLANARAK,bayragýmýzý gururla semalarda dalgalandýrarak tüm insanlýða haykýrmalýyýz.Türk milleti milletinin,ve milletlerin hamisidir.Adaletle hükmedendir.BÝR MÝLLET IZDIRAP ÝÇÝNDE ÝNLERKEN ONUN EVLATLARI RAHAT EDEMEZ inancý vardýr.Milletimiz peygamber ahlaký ile ahlaklanan bir millettir.Yalnýz Allaha kul olur ve onun önünde secdeye varýr.KULA KULLUÐA KARÞIDIR.Yaradýlaný yaratandan ötürü sever.Fitneye ve þirke karþý çok þiddetli mücadele eder.BARIÞ ZAMANI ÞEVKATLÝ,VATANINA,milletine,dinine,bayraðýna uzanan hain elere karþý acýmasýzdýr.Bu millet ATATÜRK GÝBÝ BÝR LÝDER SAYESÝNDE KAZANILMIÞTIR.ONA GÖZ DÝKENLERÝN KARÞISINDA ASLANLAR GÝBÝ MÜCADELE EDECEKTÝR.Kimse Türk milletinin sabrý ile oynamasýn.KARÞILIÐINI EN ACI BÝR ÞEKÝLDE CEVABINI ALIR.HERKESÝN AKLI SELÝM DAÝRESÝ ÝÇÝNDE DÜÞÜNMEYE DAVET EDÝYORUM.EN DERÝN SAYGILARIMLA.
Yazar ADNAN DÝNÇER (Misafir)
3. 08-06-2011 09:32
Millet,Dil Bayrak,Din
Cemalettin hocam bir sözünüzü aynen kopyla yapýþtýr yapýyorum. 
"Bir milleti parçalamanýn en kolay ve kestirme yolu,o milletini dilini bozmaktýr."kafama takýlan bir soruyu sormak istiyorum.Lütfen yanlýþ anlayýp yorumlamayýn.bu konuda pek tarihi bilgim olmadýðýndan,iþin ehli olduðunuzdan soruyorum. 
 
1-Türk milletinin Anayurtu Orta Asya ya dayandýðý doðrumudur. 
2-Eðer Orta Asya ise o zaman kullanýlan dil hangisi idi 
3-latin alfabesimi yoksa farsça veya Arapçamý, 
 
Sizin deðiminizle þayet dilimiz deðiþikliðe uðradý ise,bir millet parçalanýp yeni bir milletmi oluþturuldu.Çünkü cumhuriyet kurulduðundan beri hep iç çekiþmeler süre gelmiþ ve halen daha devam ediliyor.ben bu konuda biraz bilgi istiyorum
Yazar Crasus (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.