Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Felakete Adım Adım
Pazartesi, 30 Mayıs 2011

Felakete adım adım... Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) henüz yayımlamadığı tahmini verilere göre, atmosfere salınan sera gazlarının oranı, geçen yıl tarihin en üst seviyesine ulaştı.

IEA Başekonomisti Fatih Birol, “tehlikeli ilkim değişikliklerinin yaşanmaması için gereken atmosferdeki 2 derecelik sıcaklık artışını önlemenin bir hayale dönüştüğünü” söyledi.

IEA’nın verileri, son 80 yılın en büyük ekonomik krizinin sanıldığının aksine zehirli gazların atmosfere salınması konusunda çok az etki gösterdiğini ortaya koydu. Ekonomik krizin en çok hissedildiği 2008-2009 döneminde, yıllık karbon salınım miktarı sadece 0.3 gigaton azalarak, 29.3 Gt'den, 29.0 Gt'ye düştü.

IEA, başta fosil yakıtlardan kaynaklanmak üzere, 2010’da atmosfere 30.6 gigaton karbondioksit karıştığını tahmin ediyor. Bu rakam, 2009’a kıyasla karbondioksit salınım miktarında 1.6 gigaton artış olduğu anlamına geliyor.

Birol, “Bunlar gördüğümüz en kötü rakamlar… Sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutmak çok zor olacak. Rakamlar, geleceğin iyice karanlık olduğunu gösteriyor” dedi.

‘DURUM GİDEREK VAHİMLEŞİYOR’

London School of Economics’ten Lord Stern ise mevcut durumun devam etmesi halinde, sonuçların çok vahim olacağını belirtti. 2006 yılında Hazine Bakanlığı adına bir iklim değişikliği raporu hazırlayan Stern, “Rakamlar, 2100 yılı itibariyle ortalama küresel sıcaklığın 4 derece artma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu gösteriyor” dedi.

Stern, “Bu tür bir gelişme dünya çapında yüz milyonlarca insanın geçimini olumsuz etkileyecek, bu da büyük göçlere ve çatışmalara yol açacak” ifadesini kullandı. Birol, yaklaşan tehlikenin önlenmesi için “hükümetlerin derhal harekete geçmesi gerektiği” uyarısını yaptı.

IEA hesaplamalarına göre, dünya küresel ısınmanın çok ağır etkilerinden kurtulmak istiyorsa, 2020 itibariyle enerji bağlantılı karbon salınım miktarı yılda 32 gigatonu geçmemeli.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2557 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.