Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Seçimler Yaklaşırken (5) -son-
Çarşamba, 08 Haziran 2011

Değerli dostlar bu gün seçimler yaklaşırken başlıklı yazımın sonuncusu ile tekrar buluşturan; “Hep adil olun. Çünkü Allah adil davrananları sever”.(Hucurat 49/3)” diyen Rabbimize hamd,

“Her biriniz çobansınız ve elinizin altındakilerden sorumlusunuz” diyen bugün 8 Haziran 2011 vefatının 1379’uncu yılında rahmet, minnet ve dünyaya huzur getirdiğinden dolayı şükranla andığımız o eşsiz insan, Âlemlere rahmet, cinlerin ve insanların önderi Peygamberimize sonsuz salatü selam olsun.

Seçimler yaklaşırken o Resule ne kadar muhtacız. Bir günlüğüne dünyaya gelip gitse ben inanıyorum ki dünya huzur bulur. Dünya tekrar güllük gülistanlık olur. Nerden biliyorsun, bir dönem dünya Mekke’den yönetildi. Dünya huzur buldu, bir dönem her yol Roma’ya çıkar dendi, bir dönem Moskova’dan yönetilmeye çalışıldı ve son yüzyılda Amerika’dan yönetilmeğe çalışılıyor. ABD dünyaya huzur götürmeye çalışıyor ama beceremiyor. Her gittiği yerde yüzüne gözüne bulaştırıyor ve her yere gözyaşı götürüyor. Bunun seçimle ne alakası var. Çook alakası var. Siz eğer geçmişin siyasetini bilmezseniz geleceğe plan program yapamazsınız.

Değerli dostlar bugün peygamberimizin Dünyadan ayrıldığı gün olması nedeniyle böyle bir giriş yapmak istedim;

O peygamber ki son konuşması (veda hutbesinde)söylediklerini hayatımızda uygulasak istikameti düzeltmiş ve Allah’a giden yolda emin adımlarla yürümüş oluruz.

Peki, veda hutbesinde bu günün siyasetçilerine ülkeyi idare etmek isteyenlere biz seçenlere/seçilenlere bir şey var mı?

Ben sadece birkaç noktaya değineceğim. Sizler tamamını okursunuz.

VEDA HUTBESİNDEN;

“İnsanlar !”

-"Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecavüzden korunmuştur.
(Bu gün tüm kutsal değerleri korumak devletin görevidir.)

“Ashabım !”
-"Kimin yanında bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki, faizin her çeşidi kaldırılmıştır. Allah böyle hükmetmiştir. İlk kaldırdığım faiz de Abdulmuttallib'in oğlu (amcam) Abbas’ın faizidir.
(faizin faydalı olmadığını ve ortadan kaldırdığını söylüyor –benim hacı amcamda faizsiz ekonomi olmaz diyor yönetime talip Müslümanlar bir kez daha bu uyarıya dikkat etsin!)

“Ey İnsanlar !”
-"Muhakkak ki, şeytan su toprağınızda kendisine tapınmaktan tamamen ümidini kesmiştir. Fakat siz bunun dışında ufak tefek islerinizde ona uyarsanız, bu da onu memnun edecektir. Dininizi korumak için bunlardan da sakininiz.
(Bizim meşgul eden şeytan şeytanlaşmış insanlar, şeytanca hazırlanmış film program görsel ve yazılı basın internete yüklenen film ve resimler)

“Ey müminler !”
-"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabi Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir.
(Bu gün bir sünneti terk yarın bir vacibi öbür gün farzları bırakmaya vesile olmaktadır.Haberin var mı hacı dayı..senin kitabından 21 yüzyılda 500 000 yeni basımda 236 ayet kaldırılmış haberin var mı ?)


“Müminler!”
-"Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman’ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman’a kardeşinin kani da, mali da helal olmaz.
(Sen Müslüman’san eğer sadece ülkeni değil tüm Müslümanları hatta Müslüman olmayanlardan bile sorumlusun haberin var mı?)

“Ey insanlar”!
-"Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız, Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır.
(O zaman bu ırk meselesi Türk,Kürt,Laz,Çerkez vs..kim çıkardı bunları düşünmek lazım ve oyunu bozmak lazım)

“Ey insanlar”!
-"Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah’ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz.
( …ırktan olursa, karizmatik olursa, iyi laf yaparsa, boyu 2,5 metre olursa birde sizin takımdan olursa ona tabi olun demiyor)

“Ey insanlar”!
"Dikkat ediniz!
Su dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız:
Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız.
Allah’ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.
Zina etmeyeceksiniz.
Hırsızlık yapmayacaksınız.
(her bir satırı mastır konusu!
Allahın dediği olur Hiçbir ülkenin dediği değil. Bir yerlere bağlanmak şirktir küfürdür.
Canlar emanettir. Kimsenin canını haksız yere öldürmeye sebep olma. Hayra sebep olan hayır işleyen gibidir. Şerre sebep olanda şerri işleyen gibidir.
Zinaya dikkat çekilmiş Özellikle siz idareye talip olanlar zinanın” z” sini aklınızdan geçirmeyin.
Hırsızlık illa da kasadan para çalmak değildir.5 bin liralık şeyi kitabına uydurup 10 ‘a almak kibar hırsızlıktır.)

-"Yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?"
Saheb-i Kiram hepsi birden söyle dediler:
"Allah’ın elciliğini ifa ettiniz, vazifenizi hakkıyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatte bulundunuz, diye şahadet ederiz!"
(…seçim meydanlarında verilen sözleri unutmayın milleti kandırmayın vazifenizi adam gibi yapın hayırla yad edilin)

Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) şahadet parmağını kaldırdı, sonra da cemaatin üzerine çevirip indirdi ve söyle buyurdu:
-"Şahit ol, yâ Rab! Şahit ol, yâ Rab! Şahit ol, yâ Rab!"
(Ey siyasiler Bizlerde yarın sizler ölünce görevinizi yaptığınıza şahit olalım. Aynen önden gidenlere şahit olduğumuz gibi.

O yüce Sultanın Veda hutbesinden birkaç kalemini ( bizlere insanlara ve cinlere kıyamete kadar diri olan mesajını) sizlerle paylaştım çünkü bu gün onun rahmeti rahmana yürüyüşünün yıl dönümü. Ruhları şad olsun Rabbim şefaatlerine nail eylesin. (Amin)



Seçimler yaklaşıyor;

Tüm liderler meydanda vaatler vaatler. Her şey eskisinden daha iyi olacak bu vaatlerle. Bu arada bir kıssa;
Kıssa-1-
Temelden eskici olursa
Zamanın birinde eskicinin biri sokaklarda gezerken “eski demir alırıııım eski bakır alırııım eski alimünyum alırııım.eski plastik alırım….vs sokakta gezerken” hurdanın iyi para getirdiğini gören temel de 3 tekerlekli bir araba bulur ve yılların hurdacısının hemen 50 metre gerisinde oda şöyle seslenir “bedaaa.. bendaaa…” uzatmaya gerek yok şunu bunu alırım demeye.

Bu gün 2B arazilerinin tapusunu devlet tamam diyor muhalefet bedelsiz diyor. Madem verecektiniz be kardeşim bu güne niye sakladınız. Tüm beyannamelere bakın herkes ben daha çok verecem ben soluk aldıracam diyor. Kim verir kim veremez onu da halk karar versin.

Kıssa 2
Karpuzcu ile kiremitçi
Adamın birinin 2 çocuğu varmış birisi kiremitçi diğeri karpuzcu yani çiftçiymiş.
Aynı gün çocuklarını ziyarete giden babayı eve döndüğünde hanımı karşılar ve aralarında şu konuşma geçer.
Hanım teyze “Adam çocukları dolaştın durumları nasıl” der
Evin beyi “Vallahi hanım çok dua ediyorlar”
Hanım teyze “Peki ne diyorlar”
Evin beyi “Vallahi birisi yağmur yağsın bostanlar güzel olsun derken diğeri sabahlara kadar Allaha yalvarıyır yağmur yağmasında ürettiğimiz kiremitler güzel kurusun”
Hanım teyze “Eee ne olacak bey bu gidişle..”
Evin beyi “Vallahi birisi… Hapı yutacak” demiş.

Seçimler yaklaşırken başlıklı yazımın sonuna gelirken günlük hayattan son kıssa ile yazımı bitiriyorum.

Asrımızın hastalığı olan Okumama hastalığından kurtulmak için 2 yıl önce sabah namazından sonra başlattığımız başta dini ilimler (Bunlar hadisi şerifler ve hayatüs sahabede) geçen sabah okuduğumuz kitap tüm camilerde bulunan Riyazu’s Salihin’den rastgele açtığımız ve okuduğumuz sayfa 232-242’de denk gelen konu başlıkları seçimlerle alakalı olup/olmadığı yorumunu siz okuyucularıma bırakarak aşağıda arz ederim.

SAYFA 232: YÖNETİCİLERİN YÖNETTİĞİ KİMSELERE YUMUŞAK VE İYİ DAVRANMASI, ADİL OLMASI

“Sana tabi olan müminlere kol kanat ger!”(Şuara Suresi 26/215)
“Allah adaleti, ihsanı, en güzel davranışı ve muhtaç oldukları şeyleri yakınlara vermeyi emreder. Hayâsızlığı, çirkin işleri, zulüm ve tecavüzü yasaklar. Düşünüp tutasınız diye size öğüt verir.”(Nabl Suresi 16/90)

“Hep adil olun, çünkü Allah adil davrananları sever.”(Hucurat Suresi 49/9)

SAYFA 234: ADALETLİ DEVLET BAŞKANI

“Allah adaleti, hatta adaletten de fazla olarak ihsanı… emreder.”(Nabl suresi 16/90)

Hep adil olun, çünkü Allah adil davrananları sever. (Hucurat Suresi 49/9)

Avf İbn Malik radıyallahu anh demiştir ki: Resulullah’ı sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyururken işittim:
“İdarecilerinizin en hayırlısı, karşılıklı seviştiğiniz ve dualaştığınız kimselerdir. İdarecilerinizin en kötüsü de, sizin onlara, onlarında size buğzedip lanetleştiğiniz kimselerdir.”
SAYFA 235: YÖNETİCİLERE İTAAT

Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Resulüne ve sizden olan ülülemre de itaat edin.(Nisa Suresi, 4/59)

SAYFA 237: Hadisi Şerif Enes radıyallahu anh demiştir ki: Resulullah sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyurdu: “Üzerinize idareci olarak başı kuru üzüm gibi Habeşli(siyahi) bir köle dahi getirilse sözünü dinleyin itaat edin.”(Buhari ahkam 4)

SAYFA 239–240: YÖNETİCİLİĞE TALİP OLMAMAK, VAZİFE VERİLMEDEN VAZİFE İSTEMEMEK

Abdurrahman İbn Semura radıyallahu anh demiştir ki: Resulullah sallallahu aleyhi ve selem bana şöyle buyurdu: “Ey Abdurrahman! İdareciliğe talip olma! Zira sen talip olmadan böyle bir vazife sana verilirse, o işte ilahi yardım görürsün. Eğer ısrarla vazifeye talip olursan,(Allah’ın yardım ve inayetinden mahrum kalır) o vazifeyle baş başa bırakılırsın. Sana tavsiye edeceğim bir şey daha var ki; bir hususta yemin eder de sonra ondan daha hayırlısını görürsen, daha hayırlı olanı yap, ettiğin yemin için de kefaret öde!(Yemin ettim diye kararını değiştirmemezlik etme) [Buhari, ahkâm 5, Eyman1; Müslim, Eyman 19, İmare 13]

SAYFA: 241–242 DEVLET BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİN YARDIMCILARINI İYİ KİMSELERDEN SEÇMELERİ


Aişe validemiz radıyallau anha demiştir ki: Resulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu:
“Allah, bir devlet başkanı hakkında hayır murad ettiğinde, ona unuttuğunu hatırlatan ve hatırladığını yapmaya yardım eden sadık bir yaver verir. Eğer Allah onun hakkında hayır murad etmezse, ona unuttuğunu hatırlatmayan, hatırlattığını da yapmaya yardımcı olmayan suistimalci bir yaver verir.”(Ebu Davud İmare4)

Yönetime talip olanlar bu kitabın tamamını okumalarını tavsiye ederim. 2011 seçimlerinin Tüm ülkemize ve dünyaya hayırlı uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ederim


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2710 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 09-06-2011 14:47
2B arazileri-bilgi notu
Bu gün 2B arazilerinin tapusunu devlet tamam diyor muhalefet bedelsiz diyor. Madem verecektiniz be kardeşim bu güne niye sakladınız. Tüm beyannamelere bakın herkes ben daha çok verecem ben soluk aldıracam diyor. Kim verir kim veremez onu da halk karar versin.demişssiniz.sadi bey hükümet bunu şimdi gündeme getirmiş değil.sanırım 2003 de meclisten çıkardı ama chp anayasa mahkemesinden iptal ettirdi.geçen sene yine çıkardı,chp yine mahkemeye başvurdu iptal için.şu an mahkemede konu.hükümetin yasasına göre rayiç bedeli üstünden para ile satılacak.ama chp bedelsiz vereceğini söylüyor.saygılar.
Yazar yavuz selim (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.